pobijecmuch komentáře u knih
Dej fem ten fek, sem fek, alias jak Saša letěl za pomoci Franty kUldanů pro šek na miliardu.
LitRPG ve spojení se scifi, v podání Mahaněnka, je značně nefunkční. Spousta postav, světů, akčních soubojů a technických fičurin je opravdu hodně překombinované. Čtenářům tedy nutně musí způsobit spíše galaktické deprese, než dobré počtení. Mně osobně tato kniha, dostala každý večer do rychlé hibernace a nepotřeboval jsem ani ducha planety.
Velmi kvalitně zpracované a napsané informace o hledání nacistických zločinců po 2. světové válce.
Předešlé komentáře jen doplňuji, že možnost útěků nácků tzv. krysí stezkou do Jižní Ameriky bylo v režii Vatikánu, americké CIA a Červeného kříže. Jen do Kanady a Spojených států v roce 1947 díky falšovaným dokladům bezpečně odcestovalo přibližně osm tisíc příslušníků SS.
Také doporučuji.
Zajímavě napsaná kniha, ve které si připomenete základní fakta o Franz Josefovi a jeho rodině.
Nečekejte nic nového. O samotném císaři je i v jiných knihách známo, že byl tak trochu ve stáří suchar a v mládí "dívkař". Toto mu nakonec zůstalo po celý život, protože manželství ze strany Alžběty, zvané Sisi, bylo velmi prapodivné. Sisi svého manžela zřejmě vůbec nemilovala a raději dováděla na plážích Středozemního moře, nebo juchala v Budapešti se švarnými Maďary s velkými kníry.
Konec velké monarchie se blížil a starý pán to na sklonku svého života cítil v kostech.
Jména Macháně a Nývlt v knize, ale nehledejte, ty tam chybí. :-)
Ano, je to jen průměr, ale zase o fous lepší než první díl. Tam se mně zdálo, že autor nevěděl, ani o čem vlastně bude psát.
Nejslabší díl se série. Akce až v druhé půlce knihy a zbytek jen slabá omáčka.
Snad další díl (Rogue) bude lepší.
Budu upřímný a po pravdě prohlásím, že to byl nejslabší (a snad i nejkratší) díl této série.
Ano, hlášky a humor pořád dobrý, ale do půlky knihy se autor vykecával o ničem. Nemělo to vlastně žádný děj a ani spád. Kde se tento díl hrabe na první příběh, který byl prostě bomba. Doporučuji návrat ke kořenům a Larse vydávat třeba i jen jednou za rok. Možná v textu i trochu ubrat z výčtu názvů kapel a skladeb, nevím zda i ve čtvrté knize to má ještě význam a hlavně originalitu.
Ano, úvod této Dánovky se rozjel hodně pomalu. O to napínavější je jeho druhá část, která vás přivede do zajímavého prostředí a případu. Pravidelná četba Dána na letošní léto splněna.
Nasterea, aneb třetí kniha ságy synové a dcery Jakuba skláře. Vůbec nechápu to nadšení některých čtenářů z této knihy.
Hlavní postava Ilan je příšerně nesympatická, dokonce napíši, že je namyšlená a panovačná. Děj knihy je nastavovaný zápletkami a postavami, které jsou místy opravdu nudné a hlavně nelogické. Několik roků (3. díly) skrývání v nějakém nikábu a vystupování za kluka je hodně pohádkové. Parta kolem pětadvacítky působí jako bojovníci z Oktagonu.
Celá kniha mně připadala, že byla napsána pod nátlakem vydavatele, nebo snad party nedočkavých fanoušků. Předpokládám, že to paní Stehlíková chtěla podat úplně jinak.
Korunu celému tomuto knižnímu zmaru dává klení Ilan - "do prasečí řitě", které působí jak hláška od taťky Šmouly.
Nejsem fanoušek této série (ani autorky) a pokud už nebude napsán žádný další díl, tak mně to rozhodně vadit nebude. Asi budu první, ale tuto nudnou knihu budu hodnotit velmi nízko.
Možná tam někdo najde Spoiler, tak to se omlouvám, ale jinak to nejde.
(SPOILER) Cesta šamana byl lepší průměr, toto už je slabší průměr. Někdy dost chaotické a hodně naivní. S tím hadem, orangutanem a nosorožcem to bylo fakt ujeté. Mahaněnko vaří někdy z vody a nápady kopíruje z jiných svých knih. Bohužel, ač jsem čtenář scifi, tak toto mně nijak už neoslovilo.
Obyčejný lepší průměr. S takovou nevím, zda se tato série dostane na slibovaných 12 knih. Teď snad přijde na řadu Kotleta, tak uvidíme s čím nás překvapí, nebo naštve.
No, co na to říci, pro fanynky této autorky je povinnost knihu přečíst, pro zájemce alternativní historie nebude přínosem. Kniha je hodně cíleně psaná pro ženy čtenářky, které se nechají rádi dojmout hodně citlivým příběhem.
Chápu, že je správné připomínat naši historii, zejména mladším čtenářům, ale v knize popisování života spíše připomíná 50. léta.
Knihu beru pouze jako zajímavost a nahlédnutí do literárního díla autorky. Pro mně, bohužel žádný trhák a s knihami paní Mornštajnové končím, jsem čtenář jiných žánrů.
Už dlouho jsem nečetl tak nudné a hloupé knihy jako jsou ze série Mitfordské vraždy. Prý knihy záhad, pro mně je záhadou, že to někdo může zařadit mezi bestsellery.
Velice dobře a přehledně popsané události v Sudetech před Mnichovskou zradou. 2. světová válka začala vlastně už na podzim v roce 1938. Doporučuji nejenom těm, kteří toto téma vyhledávají, ale také třeba čtenářkám knihy Vyhnání Gerty Schnirch. Hodně věcí pochopíte.
Nijak mně to moc neoslovilo. Průměrné krimi povídky, s kterými se můžete setkat v každé brožované sbírce, kterou dostanete třeba v nádražní trafice za pár kaček.
Je fakt, že jsou napsané dost pravdivě a pro někoho i s určitou nechutností.
Pro mně chyběl ucelený příběh, který udrží čtenáře delší dobu v napětí.
Za mně docela velký chaos v celém ději, nesympatická hlavní postava, naivní predátorští mimozemšťané a spoustu dalších věcí, které ve mně vyvolaly rozporuplné dojmy.
Škoda, nápad byl dobrý. Celkově tedy hodně velký průměr.
Copak Lars, to je snad nejlepší čtení v žánru české krimi. Nepotřebuje žádnou velkou reklamu od vydavatele a nepotřebuje žádné velké komentáře od tzv. jednodenních uživatelů DK.
Pokračování je perfektní a já jsem se opět bavil výbornými hláškami. Je jen dobře, že i v české kotlině, umí někdo napsat výborný příběh a nepotřebuje k tomu žádnou mlhu, nebo kanibala.
Toto by mohla být vcelku dobrá povídka. Těch 350 stran je zbytečných, protože je tam spoustu hluchých míst, které vyloženě nudí.
Když jsem knihu začal číst, nezjistil jsem si o ní žádné informace a proto jsem se docela divil , že asi do 90 strany se v knize neobjevuje žádný živý muž. Film o WW sice znám, ale toto je úplně něco jiného. A kdo hledá souvislost např. s filmem Sexmise, tak je úplně vedle. Tady prostě chybí ta oblíbená hláška:"vem si prášek". Kniha se pomalu plouží, prostředí se mění, podivné nové postavy se objevují, ale akce je pramálo. Někdy je to tak naivní, že jsem knihu chtěl i odložit.
Nakonec jsem to dočetl a dokonce i bez prášku.
Nedočteno, kniha mně nebavila, po půlce jsem odložil a už se k ní nebudu vracet.
Hodnotit nebudu, bylo by hodně nízké známkování.
Asi budu opakovat jiné uživatele. Povídky, které jsou napsané z chodu a asi hodně rychlou jehlou, jsou pouze průměrné, až podprůměrné.
Jediné plus je, že je kniha pouze v elektronické podobě a zdarma.
No, já nevím, ale možná, kdyby kniha měla polovinu stran, tak se to dá dobře číst. Je tam zbytečně hodně nezáživných pasáží, které vysloveně nudí. Chvílemi takové až naivní vyprávění, které se neustále opakuje. Nepochopil jsem uvádění žánru. Někdo píše, že je to kniha pro dospívající mládež a někdo, že je to román pro dospělé. A to porovnání s biblickým příběhem. Ne, toto není žádná sláva.