Poutnice Poutnice komentáře u knih

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

pro mě možná první kniha sci-fi. Moc se mi líbila a myslím, že z ní vychází všechny ty postapokalyptický filmy, co je jich teď všude plno. Ale na trifidy nemají :)

08.10.2013

Neobyčejný čtenář Neobyčejný čtenář Alan Bennett

dala bych jen tři hvězdičky, protože přestože příběh je tak nějak v pohodě, styl vyprávění třetí nezúčastněnou osobou, která to chce mít hned z krku, je pro mě kapku nezajímavý. Málo přítomnosti, málo prožitýho, všechno jen odvyprávěný. Jako hra v dovadle by to bylo hezký...a ta hvězdička navíc? No za závěr, přece :)

08.10.2013 4 z 5

Malá země Malá země Charles de Lint

přestože bylo kapku složitější ji číst - nešlo ji jen tak zhltnout, má Malá země neobyčejně hezký příběh, neokoukaný a milý

04.10.2013 4 z 5

Na západní frontě klid Na západní frontě klid Erich Maria Remarque (p)

Co jsem si z toho vzala já? Z každé jeho knihy o válce? Že i když jde o nepřátelskou stranu, tu, která všechno způsobila, a my bychom s nima neměli sympatizovat, nejde hrdinům nedržet pěsti, aby se jim vedlo dobře, aby vyvázli, aby přežili, nic se jim nestalo. Jsou to jednotlivci, co konali svou povinnost, kolikrát ani nevěděli, co se děje, jen bránili svou vlast, tak jako by to dělal každý. I oni měli strach nejen o sebe, ale i o své blízké, trpěli zimou, hladem, nevěděli, jestli se ještě někdy vrátí domů, co se stalo s jejich přáteli, příbuznými, neměli žádnou jistotu, že válka skončí, že bude zase dobře...Když jsem četla první takovou knihu, dost mě to zaskočilo, pak jsem ten fakt přijala a hned se mi četlo líp. A nejen četlo.

Židovka z Toleda Židovka z Toleda Lion Feuchtwanger

příběh je neobvyklý, krásný a čtivý. Bohužel kniha čtivá není, styl autorových popisů čehokoli na několika stranách prakticky bez členění do odstavců je zdržující, po několika větách zjišťujete, že sice čtete, ale myšlenkami jste někde jinde, takže se musíte vrátit (i několikrát), abyste zjistili, o čem to bylo.

04.10.2013 2 z 5

Věznice parmská Věznice parmská Stendhal (p)

četla jsem ji už před delší dobou a musím uznat, že to, že se mi dobře četla a příběh se mi líbil, jsou jediný dvě věci, co si z ní pamatuju. Ta kniha je po pár letech neuchopitelná, vybavuju si jen pár okamžiků, ale děj z toho neposkládám...

Nana Nana Émile Zola

kniha byla strašně zdlouhavá, dost trvalo, než se člověk pořádně začetl. Příběh skvělý, závěr dokonalý - boží mlýny, že?

Strom života Strom života Janet Chapman

taky jsem byla překvapená závěrem :) skvěle se čte, těším se na příští kolo

04.10.2013 5 z 5

Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Proč muži neposlouchají a ženy neumí číst v mapách Allan Pease

souhlasím s Anilkou13 :) pokud chcete opravdu vycházet (ne se vztekat, bojovat a stěžovat si) se svým protějškem, přečtěte si tohle, zkuste se nad tím zamyslet a uvést některý poznatky do praxe. Funguje to skvěle.

Proč muži lžou a ženy pláčou Proč muži lžou a ženy pláčou Allan Pease

přečteno, pochopeno, zařazeno, používáno...skvěle napsaný a funguje :)

02.10.2013 5 z 5

Střípky z ložnic Střípky z ložnic Simona Monyová (p)

tenhle příběh se mi líbil nejvíc - možná škoda (i když i to má svoje kouzlo), že není dovyprávěný zbytek té čtené knihy, ale skvělý bylo, jak šel manžel do sebe, jak pochopil, že je vlastně chyba v jeho přístupu a pokud se jen maličko změní, bude vše, jak má být :)

02.10.2013 4 z 5

Michaela Michaela Miloš Urban

uff, jednou za čas si v knihovně náhodně vyberu knihu bez jakéhokoli doporučení, aniž bych o ní nebo autorovi dřív slyšela. V tomhle případě to byl krok vedle. Začátek byl dobře rozjetej, výbuch benzinky, super...i ty uhozený "jeptišky" by ještě ušly...pak už toho moc nechápu. Kniha se četla dobře, o tom žádná, ale jelikož jsem ji nepochopila a asi ani nezůstane v mým povědomí (kromě hodnocení "znovu ne"), tak dávám jednu hvězdičku

02.10.2013 1 z 5

Radostná zvěst Radostná zvěst Sandra Brown

četla jsem ji už víckrát a vždycky se k ní ráda vrátím...a dá se přečíst během večera, opravdu se dobře čte a příběh je taky chytlavý

02.10.2013 5 z 5

Král Richard III. / King Richard III. Král Richard III. / King Richard III. William Shakespeare

Do knihy se nadalo moc dobře začíst...možná to bylo příběhem, možná stylem, nevím, nějak jsem se nechytla. Četla jsem ji proto, že jsem šla na hru a byla v angličtině, tak jsem chtěla vědět, o čem to je, kdybych to nechytala.

02.10.2013 2 z 5

Na růžích ustláno Na růžích ustláno Nora Roberts

Moc hezké :) romantika z toho sálá do dálky, protože Emma po ní touží odmalička. A Jack? No nakonec mu to přece jenom dojde a dá Emmě přesně to, po čem touží :)

Klíč vědění Klíč vědění Nora Roberts

Skvěle napsané! Nejdřív jsem tu všechny tři skladovala a moc se mi do nich nechtělo, pak jsem je přečetla jedním dechem všechny za sebou! Kouzlo, láska, boj dobra proti zlu...co víc si může člověk přát?

Cesta časem Cesta časem Nora Roberts

Kniha se četla jako vždycky skvěle, ale musím uznat, že do druhý poloviny (příběhu Jacoba a Sunny) jsem se vůbec nemohla začíst. První půlku jsem zhltla, jak byla skvělá...pak jsem četla sem tam po pár stránkách. Nakonec jsem se taky chytla, ale až po nějaké době.

02.10.2013 4 z 5

Dekameron Dekameron Giovanni Boccaccio

kniha je sice silná, ale díky spoustě příběhům, které nenavazují, se nemusí číst v kuse. Má sice i svůj příběh kolem, ale ten není zas tak složitý, aby se musel osvěžovat, pokud se ke knize budete vracet i v průběhu několika let. Některé příběhy opravdu stojí za přečtení - a nejen jednou.

01.10.2013 5 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

velmi krásná a velká kniha - těšila jsem se jak malá, když jsem si ji kupovala a nechala si ji na dovolenou. Příběh luxusní, dala bych pět hvězdiček...pak jsem se dozvěděla, že to má opravdu hodně pokračování. Všechny jsou stejně (ne-li víc) tlusté (a drahé) a na to nemám prostor v knihovně. Tak to je důvod, proč je o hvězdičku míň. Ten příběh by byl skvělej, i kdyby končil poslední větou první knihy.

01.10.2013 4 z 5

Keď preskočí iskra Keď preskočí iskra Meg Cabot

Mě taky nadchla, přečetla jsem jí během několika hodin a někdy jsem se až kroutila smíchy. Oddechovka jak má být :) Jediný, co mi kapku vadilo, bylo, že hrdinou je Mitchel (jako v princezniných denících), hrdinka chce spasit svět a miluje čínský jídlo (jako Mia) a je to opět blondýnka...No, ale příběh je příběh a tenhle byl skvěle napsanej.

01.10.2013 5 z 5