Prateri komentáře u knih
Původní česká detektivka - ještě štěstí, že neměla víc stránek, tak jsem ji aspoň dočetla. Annie asi měla být taková Jassica Fletcher po česku, kam vkročí tam zločin, ale žádný trhák to není.
Můj víkend byl ve znamení Řeky osudu a díky této knize se mi líbil. Paní Erskinová mě nezklamala.
Ke knize mě nalákala paní knihovnice, obálka mě nijak nenadchla, přesto obsah knihy mě chytil a nepustil. Žádný thriller se nekonal, ale jen obyčejný život, který s věkem bývá pěkná makačka.
Mně se předchozí díly líbily víc. Podle reakcí ostatních čtenářů ale asi chyba nebude v knize, bude u mně:-), tak se nedejte odradit.
Knížka o tom jak život, na kterém tak lpíme, umí s námi pěkně zamávat, ale i podat pomocnou ruku.
Už tu suchou australskou krajinu začínám mít ráda. Fandím lidem, kteří tam dokáží žít, ale tentokrát jsem nebyla dobře naladěná na příběh, který Elizabeth Haran vypráví. Bylo to jednoduché - příběh i sloh románu. V další knize bude určitě líp :-).
Druhý díl není horší než první, možná je i lepší.
První tři díly této tetralogie se mi líbily víc, poslední díl není tak napínavý, ale čte se dobře.
Zůstávám u klasických knih i nadále a klidně mohou být bez obrázků.
Ledová odysea je dramatický osud posádky parníku Čeljuskin, napsaná jedním z účastníků této plavby. Nemyslela jsem si ani náhodou, že mě tato kniha tak zaujme.
Její velkou chybou je prolínání politiky do příběhu, to odradí.
Té antropologie se mi tam zdálo zbytečně moc, někdy mi to nezapadalo do hlavního děje. Pachatel vás trkne hned, jak se objeví. Konec v bažině dobrý.
Kniha napsaná svižným tempem, dobré dialogy.
Výzkumy v oboru mikrochirurgie jsou zde drsné, daleko za hranicemi lidskosti a zákona. Nejde o pacienty, jde o peníze :-(
Svět dvou rozdílných kultur nepřeje lásce. Kniha je varováním. Není to žádné umělecké dílko, tyto knihy píší ženy, které nejsou talentované spisovatelky, mají jen odvahu vyprávět příběh o své lásce, která skončila nešťastně.
Kniha si rozhodně své čtenáře najde. Přečetla jsem ji na nadšené doporučení své kamarádky.
U mne tak velké nadšení se nedostavilo. Paní Potter, píšu vám za tři.
Čtenářská výzva má něco do sebe. Kniha Deník zoufalého otce jí děkuje za to, že jsem ji nyní přečetla, i když toto "zoufalství otce" vlastním pár let. Po několika listech jsem knihu brala jako povinnou četbu, ale jak stránky přibývaly, měnila jsem názor. Bavila jsem se :-)). Táta na mateřské mě potěšil, za to má čtyři hvězdičky.
Ale mně se to líbilo. Sice předvolební kampaň, která celou knihou prochází, je hrůza. Nejde o lidi, kteří politiky volí, jde o moc a peníze, volič nakonec pokulhává až na konci. Potřásání rukou, široký americký úsměv, sliby - to je pro voliče a na protikandidáty se vyhrabuje špína. Příběh mladé právničky je pořádně dramatický, stálo to za přečtení.
Teda ty harémy to je věc. Dát dohromady víc než dvě ženské je odvaha. Ony intrikují, soupeří o přízeň jednoho mužského atd.
Dobře, že to u nás není.
Miluju thrillery z lékařského prostředí a tento je také fajn. Kniha se pěkně čte, pokud někdo po ní sáhne, nudit se nebude.
Abby je naivní až hrůza a málem ji to zničí. Přes těžký život je až neuvěřitelná naivita, se kterou přistupuje k místním mocipánům. To mne tedy rozčilovalo hodně a že si při tom pěkně natluče, bylo víc než jasné. Konec červenoknihovní, ale nevadí, neodradilo mě to od další knihy Elizabeth Haran, kterou mám v plánu také přečíst.