Přečti_si komentáře u knih
Za mě nejlepší romantická knížka, jakou jsem kdy četla! Nesmírně originální námět, dialogy měly jiskru, bylo i srdcervoucí drama a slzy. Obávám se, že jen tak nějaká romantická knížka tuto nepřekoná!
Totální masakr! Začala jsem ráno a večer měla dočtenou. Je to přesně ten typ knížky, kde je vše nakonec úplně jinak, než se zdá. Naprosto doporučuju, už druhá kniha od B.A. Paris, která mi po dočtení nechala hubu dokořán.
Příjemná záležitost, kterou jsem zhltla jako malinu během víkendu! Je to napsané čtivě, lehce, dialogy mezi Daphne a Simonem jsou i jemně vtipné. Nenáročné, relaxační čtení. Těším se na další díly!
Měla jsem trochu obavu, jestli toto nebude kniha jen "pro peníze" a obsahově nic moc. Ovšem moje obava byla úplně mimo! Je to poměrně bichle, ale čte se neuvěřitelným tempem. Tom prostě umí psát - poutavě, autenticky a pokorně. Kniha nás provází prvními rolemi, životem po HP a samozřejmě a hlavně natáčeními série Horryho Pottera. Nejsem totální blázen do HP, ale kniha mě bavila a musela jsem začít dokoukávat filmy a čeká mě ještě i pár knižních dílů, co jsem nedočetla.
Jednohubka na nedělní odpoledne. Velmi čtivé a citlivě napsané. Kniha popisuje všední-nevšední život autistického chlapce Jeremiáše, jeho sestry a matky. Nemají to s ním jednoduché, zejména Pamely je chvílemi velmi líto, nemá moc prostoru se chovat jako dívka ve svém věku. I tak Pamela i její matka Jeremiáše nadevše milují a vše soužití s ním podřizují. V knize jsou popsané i nepříjemné reakce okolí, zejména sousedů, to mě opravdu hodně štvalo.
Andrew Mayne to prostě umí! Druhý díl s potapěčkou Sloan, který vás chytne od prvního krokodýla. :D Je to hrozně čtivé, byť prostředek mě nebavil tolik jako začátek a konec. Těším se na další díly, ty mi nesmí chybět!
Hodně dobrej thriller! Zajímavý pohled dcery sériového vraha, která se vyrovnává s traumaty z dětství. Rychlý a nečekaný zvrat na začátku, potom mě kniha chytla a nepustila. Rozhodně doporučuju, má i poměrně málo stran.
Zvláštní rodinka, žijící v bývalém kostele a propletenec problémů. Jako v každé knize od Colleen je u mužská postava naprosto k sežrání, stejně to bylo i tady u Sagana. Chvílemi byly situace hoodně přitažené za vlasy, ale obecně musím hodnotit kladně, přečetla jsem ji za den.
Kniha s velmi zajímavým a silným tématem. Ikdyž jsem čekala spíše formu příběhu, tak i tato forma příběh x výklad byla moc zajímavá. Nicméně si myslím, že mi doma nezůstane a poputuje o dům dál.
Co mě však hodně zklamalo, je fyzická forma knihy. Kříženec mezi pevnou vazbou a paperbackem mě vůbec nezaujal. Hrany jsou hodně ostré a knížka silně smrdí. Velmi špatná je za mě zadní část, kdy má písmo hodně málo prostoru od kraje.
Solidní thriller! Mám ráda postavy starších, zkušených detektivů a tady byla hrozně zajímavá stylizace vrahových obětí do uměleckých děl. Chystám se i na další knihy autora.
Masakr, který chytne a nepustí! Téma záměny dětí je vždy hodně silné, zde podpořeno chováním otce v druhém páru a rozjede se slušné psycho. Rozhodně doporučuju!
Moje první Delphine a moc zajímavé! Námět je vskutku aktuální a často i já přemýšlím, kam bude generace dětí dnešních mamablogerek a instagramerek směřovat. Některé skutečně nemají soudnost a zobrazují děti v situacích, které my dříve narození máme maximálně v rodinných albech. Kriminální zápletka zde podle mého není stěžejní, ale umožňuje rozvést právě téma zneužívání dětí k vydělávání peněz na sociálních sítích.
Sympatická kniha, která vás přenese do prostředí, v tomto případě do Švýcarska. Další díly z této série asi pořídím, ale jinak je to takové neurazí-nenadchne. Ale obálky jsou krásný!
Kniha se zvláštní hlavní hrdinkou, která pomalinku vylézá z ulity po seznámení se svým kolegou. Toxický vztah s matkou a vlastní minulostí byl skvělý prvek. Velmi dobrá kniha, hezky se četla a měla silné stránky! To miluju, nesnáším, když má knížka tenounké stránky a pak moc rychle neubíhá. :(
Knihu jsem koupila až po shlédnutí stejnojmenného filmu, který byl skvělý! V tomto mě knížka trochu zklamala, film hodnotím lépe. Žádný velký literární zážitek se nekonal. :(
Čtivá kniha o atentátu na Heydricha, ale žádná Karikova "Na smrt" to taky není. Do půlky jsem se s ní trochu prala, ale od začátku plánování atentátu už to šlo samo.
Jedním slovem masakr! Patřím do toho tábora, který knížkou rozhodně zklamán nebyl, příjemně jsem si u tohoto rodinného dramatu „odpočinula“ od vražd. Nebyl to ale odpočinek v pravém smyslu slova, jelikož jsem silně vnímala těžkost situace. Kniha je o manželském páru, který má před sebou nějaká ta tajemství. To nejhorší tajemství Adam před Livií skrývá v den oslavy 40. narozenin, na kterou se mnoho let těšila. Dilema (říct teď nebo až po oslavě) prostupuje celou knihou a chápu Adamovo rozhodnutí, ale i reakci Livie. Konec byl hodně těžký, slzy tekly proudem, ale já jsem hrozná plačka.
Zhruba v půlce jsem si říkala no tyjo, tak ty plány na děti asi přehodnotím. Skvěle popsaný chaos. Knížka se dobře četla, ale člověk si musí zvyknout na přímou řeč bez úvozovek. Richarda bych bez pardonu zliskala a dětí mi bylo hrozně líto. Vyzdvihuju i pevnou vazbu bez přebalu, který jen zavazí. Můžu jen doporučit!
Tak toto byla slušná krizovka. Tak do půlky jsem se vůbec nemohla začíst, vůbec jsem se nechytala. Až poslední desítky stran se daly, ale taky jsem více "skenovala" než četla. :( Za mě bohužel fakt žádná sláva, a to měl příběh fakt potenciál.
Srdcovka. Miluju osobnost Elizabeth Zottové, kniha skvěle popisuje tehdejší prostřední a postavení žen a Elizabeth si s tím uměla vždy poradit. Prolíná se tu gastronomie a hlavně chemie, která je v příběhu hodně dominantní - ale v žádném případě nenudí, naopak. A to jsem chemii vždycky nesnášela. :D