princesse princesse komentáře u knih

Bez víry Bez víry Karin Slaughter

Skvěle napsáno. Působivé a napínavé. Stojí za přečtení.

11.06.2012 4 z 5

Pod cypřišem se sklenkou ouza Pod cypřišem se sklenkou ouza Pavla Smetanová

Dnes zakoupeno, právě otevřeno. Jdu na to a věřím, že mě nezklame. Příběhy z olivového ostrova byly famozní.

11.06.2012 5 z 5

Noční vlaky Noční vlaky Barbara Wood

Tuhle knihu jsem si půjčila a po přečtení jsem si ji i koupila, abych ji měla ve své knihovně. Výborná!!!

11.06.2012

Zlatá země Zlatá země Barbara Wood

Po delší době jsem četla něco od Barbary a nezklamala! Super čtivá kniha. :-)

10.06.2012 5 z 5

V pasti V pasti Josh Malerman

Tak na tohle já prostě nemám ... slátanina naprostá. Opět jsem se přesvědčila, že horory nejsou žánr pro mě. Pro mě tento žánr postrádá smysl. Nějak nenacházím jakýkoliv klad v tom záměrně vyvolávat v komkoliv stres, strach a číst krvavé popisy zabíjení apod. A zvlášť v dnešní době. Ve světě kolem není dost věcí, které jsou nepříjemné, stresující a vyvolávající strach? Proč tyto pocity do sebe dostávat ještě četbou? Ta by snad měla být to v čem nacházíme potěšení ... nebo ne?

05.10.2020 1 z 5

Muzeum umění Muzeum umění kolektiv autorů

Velké množství krásných fotografií. Na druhou stranu velmi nepraktické rozměry a velká hmotnost. S knihou se opravdu hodně špatně manipuluje.

03.05.2020 4 z 5

Návrat domů Návrat domů Donna Hay

Skvělá odpočinková kniha. Užila jsem si a početla. Nečekala jsem nic hlubokého, ale oddechovku a to se mi splnilo. Spokojenost naprostá.

19.04.2020 5 z 5

Sonjin deník Sonjin deník Pavla Smetanová

Přečteno za jeden den. Knížka mi připomíná místa, která jsem sama navštívila a vybavilo se mi spousta vzpomínek a příhod s nimi spojených. A to bylo moc příjemné. Takže za mě skvělé čtení. Skvěle jsem se pobavila, ale místy mi i zatrnulo.

11.04.2020 5 z 5

Plody Tantalovy Plody Tantalovy Luis de Góngora y Argote

Nejsem ten správný čtenář, který může hodnotit tuto sbírku. Nejsem správná cílová skupina. Poezie nikdy nebyla čtení pro mě. Neodvažuji se ani hodnotit hvězdami, protože opravdu nevím ... Mě to skutečně opět nešlo. Zkouším občas nějakou básnickou sbírku přečíst, i přečtu, ale nerozumím, nejde mi se s verši nějak "sehrát". Zkusila jsem opět v rámci Čtenářské výzvy 2020, ale bezpečně vím, že nyní delší dobu opět nezkusím.

11.03.2020

Amerika Amerika Franz Kafka

Příšernost. S velkým přemáháním jsem dočetla ... neskutečně mě štval jak styl psaní, tak postavy a celkově příběh. Něco tak "nablblýho" jsem už dlouho nečetla.

12.02.2020 1 z 5

Šest vran Šest vran Leigh Bardugo

Tento žánr není vůbec moje parketa. Mám přečteno spoustu a spoustu knih, ale jen pár, které bych mohla označit jako fantasy nebo sci-fi. Nikdy mě nebavily a nějak mi nešly číst. Ani tato nebyla ze začátku výjimkou, nemohla jsem se začíst a zkrátka a dobře mi připadala "divná". Nakonec se ale začtení konalo a tak od půlky jsem četla chvílemi i s radostí. Pro mě ponurá, depresivní a opravdu dost zvláštní. Tento žánr mi zřejmě má zůstat zapovězen.

24.01.2020 3 z 5

Muž bez psa Muž bez psa Håkan Nesser

Četlo se mi vcelku dobře, ale troška "něčeho" tomu chyběla ... Rozhodně nelituji času stráveného nad touto knihou a možná si od autora ještě něco v budoucnu přečtu. Nebylo to určitě špatné. Severský "krimi - psycho" thriller s ponurou náladou i okolnostmi. A nedopadlo to dobře, což je plus, žádný happy end se nekonal, ale to snad nikdo ani neočekával.

29.07.2019 4 z 5

Harry Potter: Pobertův plánek Harry Potter: Pobertův plánek Erinn Pascal

Rozhodně nemohu říct, že by tato knížka byla odpad! Toto hodnocení přenechávám těm, kteří mají za sebou již nějaký literární počin. Za mě příliš smělé hodnocení. Souhlasím s Andynkou, i když nejsem pro tuto knihu cílová skupina. Koupila jsem ji dceři a zklamaná určitě nebyla, líbí se jí "kouzelnická" hůlka a práce s ní. Jelikož jsem nečetla ani neviděla žádné z podobných děl, nemohu porovnat, ale mě se toto vybočení líbilo. Hvězdička i za mě dolů za tmavé fotky, to se moc nepovedlo.

05.06.2019 4 z 5

Víkend s Miriam Víkend s Miriam Marta Davouze

Nebylo to špatné, ale nějak mě to nechytlo ... naprosto stejný pocit jako Pepina19. Jazyk psaní krásný, v tom jsem s většinou čtenářů zajedno. Pro mě tomu ale něco chybělo. Ale i přes to, že tato knížka mě až tak nenadchla, mám i nadále v plánu přečíst si ještě nějakou knihu od paní Davouze.

20.03.2019 3 z 5

Slezské písně Slezské písně Petr Bezruč (p)

Tak pro mě to není. V rámci čtenářské výzvy jsem zkusila a poezie nebude můj koníček.

08.02.2019 2 z 5

Konec kruhu Konec kruhu Tom Egeland

Knihu jsem vybrala kvůli čtenářské výzvě a četla se mi vcelku dobře. Místy jsem četla lehce mezi řádky, ale pouze ve výjimečných případech kdy na mě polemiky o náboženství byly už příliš dlouhé a nezajímavé.

04.02.2019 3 z 5

Othello Othello William Shakespeare

Začátek hodně, hodně těžký na orientaci v osobách a ději. Samozřejmě tomu příliš nepomohl krkolomný jazyk a složení vět. Když se člověk trochu zorientuje, tak pecka v podobě naprostého zavrhnutí manželky hlavním hrdinou, který tak učiní pouze na základě ... jeden pán povídal ... nic jí nevěří a hned má jasno co s ní. Nevím. Pro mě ukvapené a nepochopitelné jednání s fatálními následky. A taková to byla láska??? Žárlivost některých jedinců prostě nezná mezí.

20.01.2019 3 z 5

Na okraji Na okraji Lina Bengtsdotter

Docela dobrá detektivka, ale četla jsem určitě lepší. Možná si přečtu další od této autorky, ale kdyby ne, tak se nic neděje. Vyhovovaly mi kratší kapitoly, člověk se pak moc neztrácí v ději a souvislostech.

07.01.2019 4 z 5

Zakázané ovoce Zakázané ovoce Jojo Moyes

Bohužel za mě nejslabší ze všech knih Jojo. Ač jsem se snažila, nějak mi nešlo se zorientovat v postavách a místy i v ději. Od této autorky jsem přečetla všechny knihy, až na poslední, kterou budu číst až po vánocích, ale opravdu nejnepovedenější. Všechny ostatní byly super, krásně se mi četly, ale Zakázané ovoce mezi ně nepatří

18.12.2018 3 z 5

Emily Vichrná a hrad v mlze Emily Vichrná a hrad v mlze Liz Kessler

Čteme s dcerou. Každá zvlášť a dcera má již v seznamu pro Ježíška poslední díl, takže se těšíme na dárek obě dvě. Ani tento díl nezklamal, milé čtení pro malé čtenářky, ale neurazí ani dospělou. S chutí si přečtu i další díl a dobrodružštví Emily.

29.10.2018 5 z 5