quendery quendery komentáře u knih

Já, kníže Soběslav Já, kníže Soběslav Eva Rolečková

Hodnocení je možné jedním slovem - skvělá. Přiznám se, že tak sugestivně napsaný historický román, kdy čtenář je hlavním hrdinou přímo vtažen do děje, jsem snad ještě nečetla. Vykreslení postavy ne příliš známe osobnosti našich dávných dějin, jeho touhy, pochybnosti, váhání, hledání pravdy ....... prostě skvělé. Poklona paní spisovatelce.

29.01.2020 5 z 5

Krvavé kaskády Krvavé kaskády Karel Nosek

Tuhle knihu jsem četla už několikrát.......hlavně také proto, že můj strýček tam s p. Noskem a ostatními byl a mnoho toho, co je popisováno v knize, znám z jeho vyprávění. Opravdu se to zdá až neskutečné, že přežili.....

11.09.2019 5 z 5

Pařížské rekviem Pařížské rekviem Emma Riedová

Už dlouho se mi nestalo, že jsem knížku přečetla "jedním dechem". Je skvělá, úžasná zápletka, zajímavá forma, čtenáře děj nenechává v klidu......... prostě za mě pět hvězdiček je málo.....

24.10.2018 5 z 5

Dívka z Bernau Dívka z Bernau Charlotte Lyne

Opět krásný historický román. Vřele doporučuji. Knihy této autorky mám moc ráda.

19.07.2018 5 z 5

Porodní bába od řeky Hope Porodní bába od řeky Hope Patricia Harman

Knížka se mi moc líbila. Na pozadí práce porodní báby je zajímavě vykreslena doba hospodářské krize. Těžký život horníků a jejich rodin, soužití bílých a barevných ........ překvapí možná nízká životní úroveň v táborech těžebních společností i na tamních farmách, bouře nezaměstnaných...... Ale je to realita, o které se toho u nás moc neví a člověk se musí obdivovat odvaze s jakou lidí přistupovali k drsné realitě.

07.08.2017 5 z 5

Megotina svatba Megotina svatba Edith Pargeter

Krásný historický román, spisovatelka opět nezklamala. Dojemný příběh na základě skutečných událostí, které hýbaly středověkou Anglií. Plně souhlasím s předchozím komentářem. Opět se potvrdila úžasná vypravěčská schopnost spisovatelky umocněná výborným překladem. Škoda, že je tu jen pět hvězdiček, dala bych i víc.

03.02.2016 5 z 5

Zahrada po 4 roční období Zahrada po 4 roční období Mariana Felnerová

Nádherná kniha psaná opravdu srdcem. Při jejím čtení člověk úplně cítí vůni růží, vidí krásu rozkvetlého sadu, zakusí romantiku orosených rán i letních klidných večerů na zahradě a na jazyku má tu úžasnou chuť jahod či třešní. Už třetí rok si ji vždycky znovu čtu právě v tomhle období, kdy je jaro ještě daleko a moje zahrada je smutná..... Všem doporučuji,

14.01.2016

Vidlačka z Chytrova Vidlačka z Chytrova Gabriela Doušová

Tahle útlá knížka si zaslouží podle mne víc než pět hvězdiček. Je úžasně čtivá, plná laskavého humoru i moudrosti lidí z malého městečka. Je příjemné prožívat s Týnou její radosti i starosti, smutek z přístupu její matky i hřejivé pocity z přátelství obyvatel Chytrova. Díky autorce za velmi pěkné čtení.

11.07.2015 5 z 5

Morganův úděl Morganův úděl Colleen McCullough

Skvěle napsaný román, člověku až běhá mráz po zádech, když si uvědomí, že to byla opravdu realita.

27.02.2015 5 z 5

Vášnivá a nespoutaná - Osudy královny Eleonory Vášnivá a nespoutaná - Osudy královny Eleonory Cecelia Holland

Zdařile zpracovaný kratší úsek ze života Eleonory . Pěkné čtení i pro ty, kdo se historii tolik nevěnují. Kniha se mi líbila, je to trochu netradičně zpracovaný příběh na pozadí historických událostí. Doporučuji.

15.06.2014 5 z 5

Cesta sněžných ptáků Cesta sněžných ptáků Robert Lyndon

Na knihu jsem se moc těšila. Mám ráda příběhy zasazené právě do tohoto historického období. Je pravda, že příběh je velmi silný, plný dobrodružství, postavy jsou opravdu pěkně vykreslené, popis přírody a pod. Celkově po přečtení bych tuto knihu zhodnotila jako velmi dobře napsaný příběh, ale bohužel, asi se znovu k této knize nevrátím. Nějak mám pocit, že jsem četla podobné knihy, které mně vtáhly do děje daleko víc.

26.04.2013 5 z 5

Zimní slunovrat Zimní slunovrat Rosamunde Pilcher

Opět úžasná kniha od R.Pilcherové. Miluju její postavy, jejich charaktery, vztahy mezi nimi, popisy krajiny, prostě kniha, ke které se ráda vracím

Září Září Rosamunde Pilcher

Byla to první kniha od této autorky, která se mi dostala do ruky. Okamžitě mě nadchla. Je v ní tolik lidského, postavy nádherně vykreslené. Snad nejlepší její kniha. Kdo ještě nic od R. Pilcherové nečetl, měl by podle mého názoru jako první sáhnout právě po téhle knize. Ráda se k ní stále vracím.

Pompejan Pompejan Philipp Vandenberg

Tohle byla první kniha od Ph. Vandenberga, která se mi dostala do ruky. A od té doby jeho knihy přímo vyhledávám. Jedna poutavější než druhá. Pro mně jsou to knihy, které mám v knihovně - tam jsou jen ty, které se dají číst vícekrát. :-)

Růže Růže Halina Heitz

Pěstuji růže už dlouho a také sbírám o nich knihy. Tenhle útlý sešitek je podle mě ten nejlepší, který se začátečníkům může dostat do ruky. Je tam všechno jasně, přehledně a "pochopitelně" vysvětleno. Vřele doporučuji.

01.12.2024 5 z 5

Zákulisí Panství Downton - Podrobný průvodce 1. - 4. sérií Zákulisí Panství Downton - Podrobný průvodce 1. - 4. sérií Emma Rowley

Můj neoblíbenější seriál a kniha o jeho natáčení je skvělá. Když jsem jí přečetla, tak jsem pochopila, proč všechny historické filmy i seriály vyrobené v Anglii jsou jedinečné. Na všech se totiž odráží preciznost a do detailů zvládnutý obraz té které doby, chování, jednání lidí, kostýmy, účesy, prostě všechno věrné a odpovídající době, kdy se děj odehrává. Ta snaha dodržet vše na 100 % a anglické "puntíčkářství" je obdivuhodné, klobouk dolů.

15.03.2021 5 z 5

Úžasně zpravovaná kniha a přímo lahůdka pro fanoušky seriálu.

06.01.2021 5 z 5

Lucemburská krev Lucemburská krev Eva Rolečková

Na knihu jsem narazila náhodou v jednom antikvariátu a jsem za to moc ráda. Za mne nejlepší román z období vlády Václava IV. , a že jsem jich přečetla docela dost. Autorka skvěle uvádí čtenáře do složité situace tohoto období naší historie a navíc představuje méně známé osoby i děje.......knihu jsem přečetla jedním dechem. Moc se těším na další její romány, u jednoho nezůstanu. A pro tuhle knihu je na hodnocení pět hvězdiček málo.

23.01.2020 5 z 5

Tajný deník královny Kunhuty Tajný deník královny Kunhuty Anna Březinová (p)

Hezké odpočinkové čtení, zajímavě psané, doporučuji.

30.10.2017 5 z 5

Slon pro Karla Velikého Slon pro Karla Velikého Dirk Husemann

Za mě palec nahoru....krásný historický román, skvěle vylíčená velmi drsná doba raného středověku. Zajímavé postavy a líbil se mi i netradiční styl vyprávění. Doporučuji.

18.10.2017 5 z 5