Rachel Rachel komentáře u knih

Řekové a rozkvět antiky Řekové a rozkvět antiky * antologie

Kniha obsahuje minimum textů ale skvělé obrázky.

03.01.2012 5 z 5

Má léta s Andy Warholem Má léta s Andy Warholem Ultra Violet

Nejde o výtažek z dějin umění ani životopis A. Warhola. Ale spíš zápisky ženy, která chodila se spoustou zajímavých osobností té doby a patřila tak trochu mezi smetánku i underground a měla talent připlést se tam, kde se něco dělo.

03.01.2012

Exorcista – souboj s ďáblem Exorcista – souboj s ďáblem William P. Blatty

Dostala jsem jí s tím, že ji nemám vracet. Přečetla jsem ji, vyděsila mě, znechutila mě a nemohla jsem se od ní odtrhnout. Krátce po přečtení jsem jí poslala dál a doufám, že jednoho dne nedokoluje zpátky. Jednou stačilo (to u mě platí i pro film).

03.01.2012 4 z 5

První kniha krve První kniha krve Clive Barker

Kvůli Půlnočnímu vlaku smrti jsem si knížku půjčila, film sice nebyl dějově bůhví co ale vizuálně pěknej a atmosféra by se dala krájet. Povídky mě naopak moc nechytly, asi protože děje ani myšlenky tam pořád moc není a chybí tomu ta vizuální zábavná složka. :)

03.01.2012 3 z 5

Daň peklu Daň peklu Holly Black

Narozdíl od Stmívání a dalších knih tohodle žánru není Daň peklu přeslazená a obejde se bez upírů. Panensky čisté charaktery tu neexistujou, nic není jak se zdá. Popisy strašidel i prostředí jsou jednoznačně super. A v neposlední řadě je tu i povedená obálka. Pořád je to čistě holčičí čtení, ale je to dobrý holčičí čtení. :)

Další díly ze série sice česky nevyšly, ale objednala jsem si je v aj, takže připojím pár slov sem. Valiant rozhodně za přečtení stojí, Ironside mi přišla ze slabšího soudku.

03.01.2012 5 z 5

Napořád Napořád Alyson Noël

Střední škola, puberťáci co čtou Větrnou hůrku, tajemný cizinec a holka, co bývala roztleskávačka.. určitě se to prodá, ale číst se to moc nedá. Aspoň tam nebyli upíři :).

03.01.2012 odpad!

Pianista Pianista Władysław Szpilman

Po nadšení z filmu pro mě kniha byla docela zklamáním. Chápu, že Szpilman nebyl spisovatel, že to sepsal s odstupem a není to deník. Ale stejně mě to nebavilo, i když to možná zní vzhledem k tématu zle.
Dodatek - deník němce, mě naopak zajímal hodně.

27.12.2011 3 z 5

Lev, čarodějnice a skříň Lev, čarodějnice a skříň C. S. Lewis (p)

Souhlasím s tím, že je to plné křesťanské symboliky, koneckonců proto to napsal. :) Ale jako malé dítě ateistických rodičů mě to nijak nepoznamenalo, takže bych to knížce nevyčítala. Když jsem je nedávno při stěhování vytáhla ze zadní poličky knihovny a četla znovu, taky mi ta křesťanská symbolika přišla děsně okatá, ale jako dítě jsem to tam prostě neviděla a vnímala jen pohádkový příběh.

PS: Lev čarodějnice a skříň je vážně první díl. Čarodějův synovec se sice odehrává dřív, ale napsán byl asi o několik let později, autor asi věděl proč ho zařadil jako 6. ( říká se tomu flashback :)).

27.12.2011 5 z 5

Jak se světlo naučilo kreslit Jak se světlo naučilo kreslit Ludvík Souček

Základy techniky a historie fotografie naprosto srozumitelně a jednoduše. Ideální pro děti.

27.12.2011 5 z 5

Mrtví se někdy vracejí Mrtví se někdy vracejí Stephen King

Nekuřáci a.s. je kousek, který mám ze všech Kingových povídek i knížek asi nejradši.

26.12.2011 5 z 5

Stmívání Stmívání Stephenie Meyer

Ze začátku jsem měla pocit, že začnu bušit hlavou o zeď, tak moc pitomoučký mi to přišlo. O padesát stran později si na to člověk začne zvykat, protože si uvědomí, že je to červená knihovna. Nemá smysl namlouvat si, že je v tom něco hlubšího a složitějšího :).

26.12.2011 3 z 5

Lara Lara Bertrice Small

S touto autorkou jsem se setkala poprvé a byla jsem celkem překvapená. Fantasy ani romantiku tu nehledejte jde prostě o sex, kde fantasy linka je taková kulisa. :)

26.12.2011 1 z 5