Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Podvod zlatého faraona Podvod zlatého faraona Petra Klabouchová

I když téma knihy pro mne bylo zajímavé, nedočetla jsem ji pro její přílišnou rozvláčnost.

06.09.2023

Zrada Zrada Iva Hercíková

Kdysi jsem milovala autorčiny dívčí románky. Zrada je román pro ženy, a moc nadšená jsem z něj nebyla. Jednání obou hlavních hrdinek pro mne bylo absolutně nepochopitelné.

25.05.2023 4 z 5

Domácí lékař Domácí lékař kolektiv autorů

Knihu měli v knihovně moji rodiče a naštěstí jí prakticky nikdy nepotřebovali. V dnešní době je samozřejmě zastaralá a rady které trefně vypsala uživatelka jirinamac jsou spíš k smíchu.

25.05.2023 3 z 5

Statek - Strhující příběh podle skutečných událostí Statek - Strhující příběh podle skutečných událostí Ladislav Vrchovský

Téma je velice zajímavé, mám ráda příběhy napsané podle skutečných událostí, bohužel číst tuto knihu pro mne bylo téměř utrpením. Rozhodně se nepřikláním k tomu že se jedná o strhující příběh, smutný osud celé rodiny Zíkových je neustále protkáván popisem politické situace a té politiky je tam opravdu dost, a ani autorův styl psaní mne ničím nezaujal. Kniha je členěna do krátkých kapitol opatřených názvy, podle kterých už dopředu víte, o čem budete číst.

16.05.2023 3 z 5

Robinson Crusoe (převyprávění) Robinson Crusoe (převyprávění) Josef Věromír Pleva

Robinson mne provázel celým mým dětstvím. Četla jsem několikrát.

08.04.2019 5 z 5

Léto v zahradě Léto v zahradě neznámý - neuveden

Všechny čtyři díly vlastním už od doby jejich vydání. Všechny čtyři díly několikrát do roka pročítám. Byla vydána spousta odborných knih o zahrádkaření a pěstování rostlin a zeleniny. Pro mne je tato kniha, přes dobu uplynulou od jejího vydání, do dnes ohromnou inspirací. Krásné ilustrace.

13.07.2024 5 z 5

Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Deníček moderního páru aneb Ženy jsou z Venuše a muži jsou debil Dominik Landsman

Příjemná, jednoduchá, vtipná oddechovka.

10.02.2024 4 z 5

Deník citového vyděrače Deník citového vyděrače Simona Monyová (p)

Za mne jedna z nejlepších knih Simony Monyové. Knížku jsem nedokázala odložit a přečetla ji na jeden zátah. Napínavé, hrozné.

02.05.2022 5 z 5

Jednou nohou v hrobe Jednou nohou v hrobe Dominik Dán

Další perfektní detektivka. Autor je v současné době pokládán za nejlepšího slovenského spisovatele, a rozhodně souhlasím.

19.09.2020 5 z 5

Záhadný Apobab Záhadný Apobab Vojtěch Steklač

Tenhle časopis je pro mne neuvěřitelně krásnou vzpomínkou na dětství. Do dneška si pamatuji jak jsem se vždycky strašně těšila na to, až vyjde nový díl, a jak jsem si čtení "šetřila", abych neměla přečteno hned. Kromě celého čtyřlístků jsem ještě opravdu strašně milovala medvídka Sněhůlka.

24.04.2020 5 z 5

Kniha lesů, vod a strání Kniha lesů, vod a strání Stanislav Kostka Neumann

Některé básně ze sbírky se mi líbily víc, některé méně, ale vždy se jednalo o nádhernou oslavu přírody.

25.05.2023 3 z 5

Vrah policistů / Teroristé Vrah policistů / Teroristé Per Wahlöö

Myslím, že tohle byla snad první detektivka od zahraničních autorů kterou jsem vůbec v životě přečetla. Líbilo se mi to, i když vlivem později vydaných knih bych si pod štítkem severská krimi představovala už něco jiného.

23.05.2023 4 z 5

Ranč u dědečka Ranč u dědečka Táňa Keleová-Vasilková

Pěkná, odpočinková kniha mé oblíbené autorky.

12.05.2023 4 z 5

Nehanebné neviniatko Nehanebné neviniatko Dominik Dán

Moje první kniha od Dominika Dána a už se chystám na další. Autor rozhodně nezapře své praktické zkušenosti z oblasti kriminalistiky, perfektně napsáno.

07.09.2020 4 z 5

Z deníku kocoura Modroočka Z deníku kocoura Modroočka Josef Kolář

Krásná knížka s krásnými ilustracemi Heleny Zmatlíkové.

02.07.2019 5 z 5

Dívka ve vlaku Dívka ve vlaku Paula Hawkins

Pěkná, napínavá detektivka.

08.04.2019 4 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Velice dojemný a čtivý příběh. Doporučuji

08.04.2019 4 z 5

K lásce připraven K lásce připraven Miroslav Plzák

Tyto brožované knížky (kniha má ještě dvě pokračování) se kdysi prodávaly v trafice. Kniha je psaná formou rozhovoru MUDr. Miroslava Plzáka a spisovatelky Zdeny Frýbové. Dobře se četla a protože jsem jí četla velmi mladá a naivní, některé názory pana doktora se mi moc nezdály. Takže teď jako nemladá tento paperback komentuji slovy "vše co je v knize napsáno napsal sám život".

13.07.2024 5 z 5

Bílá čarodějka - Moje africké dobrodružství Bílá čarodějka - Moje africké dobrodružství Ilona Maria Hilliges

Tato autobiografie se mi líbila, i když jsem autorku v mnohém nechápala.

25.05.2023 5 z 5

Já o koze, on o voze… Já o koze, on o voze… Simona Monyová (p)

Knížku jsem si po několika letech přečetla po druhé a upravuji hodnocení na 5 hvězdiček. Sbírka je vtipná, pěkně napsaná, pobavila jsem se.

03.04.2022 5 z 5