Radka1911 komentáře u knih
Krásný námět, krásná obálka a... vůbec mě to nebavilo. V první třetině knihy to byl zajímavý příběh, na autorčin styl psaní jsem si byla schopná přivyknout, ale zbytek už mi připadal absolutně o ničem. Vše bylo řečeno již v komentářích přede mnou.
Tenoučká humorná knížka hlavně pro majitele zvířecích mazlíčků. Pěkná odpočinková kniha, doporučuji.
Čtivý ženský románek zasazený do nelidského prostředí. Životní příběh Malayi by vydal na několik knih, právě proto mi ke konci čtení už připadal příliš překombinovaný.
Knížka je přirovnávána ke knize "Dívka ve vlaku", ale já si myslím, že to příliš neodpovídá. "Teď mlč" je podle mého názoru daleko lepší a i jiné. Já jsem se od knihy nemohla odtrhnout, děj mne dokonale pohltil. Doporučuji.
Tuto knížku Aleny Jakoubkové jsem v knihovně delší dobu obcházela protože jsem podle názvu očekávala něco jiného. A byla to velká chyba. Za mne je to nejlepší autorčina kniha kterou jsem četla. Jedná se o lehké, čtivé, odpočinkové a velice vtipné čtení, a já jsem se nesmírně bavila.
Knihu jsem, se zatajeným dechem, přečetla velice rychle, a nejvíce obdivuji odvahu autorky "jít s kůží na trh". Velice těžko pochopitelné, hrozné. Knížku doporučuji.
Perfektně a poutavě zpracovaný příběh jedné z největších masových vražedkyň začátku 20. století. Autor na sběru poznatků o "lady Modrovousové" pracoval několik leta ač se jedná o literaturu faktu, kniha je velice napínavá a dobře se čte.
Absolutně dokonalá kuchařka a sbírka návodů a postupů nejen pro začínající kuchařinky. Škoda, že podobná kniha v době kdy jsem se učila vařit, nebyla. Knihu jsem zakoupila i jako dárek pro vlastní dceru která už v kuchyni také není začátečníkem, ale toto prostě musí mít. Doporučuji.
Lehké, příjemné, odpočinkové čtení. Název knihy mi připadá trochu zavádějící, ale skutečně se není čeho bát.
Vše co se dá o této knížce říct už přede mnou napsala "alnahu". Jednotlivé příběhy mne bavily a až dost často souhlasím s autorčinými názory.
Nádherné, dojemné. Podepisuji se pod komentář uživatelky "helenkan" - "Připravte si kapesníky". Knížku jsem poprvé četla v některých "nácti" a potom mi dost dlouho trvalo, než jsem ji četla podruhé - je to smutné. A je to krásné.
Měla jsem představu že si chci přečíst absolutně jednoduchou oddechovku, a tato knížka mi to stoprocentně splnila. Cestování po Itálii, jídlo, recepty, děj skutečně šílená pohádka. Z knížky mám dost příjemný pocit - čtete, čtete, nad ničím se nezamýšlíte... ač podivné, nudné to není. Chtělo se mi číst něco jednoduchého , tento ženský román to dokonale splňuje.
(díky koronaviru jsem letos nebyla na obvyklé dovolené a románek mě do slunné Itálie tak trochu přenesl). Čtivě napsané.
Odpočinkový, jednoduchý příběh, který mě ničím nezaujal. Od Táni Kubátové jsem četla daleko lepší knihy.
Exkurze do životů bohémů a intelektuálů v časech před sametovou revolucí. Bohužel, pro mne kniha příliš čtivá nebyla.
Perfektní, napínavá detektivka podle skutečné události. Doporučuji
Drsné autobiografické vyprávění z autorova pobytu v protialkoholní léčebně.
Další perfektní detektivka. Autor je v současné době pokládán za nejlepšího slovenského spisovatele, a rozhodně souhlasím.
Další sbírka nádherných povídek ze života "zvířecího doktora". Všechny Herriotovy knížky za mne mají pět hvězdiček a všechny jsou krásně napsané a čiší z nich ohromná láska k vlastnímu povolání.