Radka1911 komentáře u knih
Pěkná, odpočinková kniha se zajímavým námětem. Určitě to není poslední kniha od Magdy Váňové, kterou si s chutí přečtu.
Toto pro mne byla nejhorší knížka od Aleny Jakoubkové, kterou jsem četla. Naivní hrdinka, příběh kterému se věřit nedá. Druhá polovina knihy mi už nepřipomínala nic víc než cestopis. Obšírný popis cestování po Francii prokládaný obšírným popisem jídel v restauracích včetně francouzských i českých názvů a popisem všech šatů a kabelek, které si kdo kde koupil. Hlavní hrdinky ve všech knížkách jsou si hodně podobné - vždycky se jedná o nadprůměrně inteligentní, vzdělané a krásné mladé ženy, které výborně vaří, rády cestují a mají kolem sebe spoustu spolehlivých přátel a rodinu. Pro mne knížky Aleny Jakoubkové znamenají oddechovky, jsou dobře napsané a občas si nějakou ráda přečtu, ale v tomto díle už toho bylo skutečně neúnosně moc.
Zatím nejlepší knížka od Jojo Moyes, kterou jsem četla. Krásný, emocemi přímo nabitý příběh. Bylo to super, samozřejmě doporučuji.
Každoroční "pomocník" při práci na zahrádce.
Pěkný dívčí románek. Když jsem byla "cílovka", knížka se mi moc líbila.
Další krásná sbírka povídek o kočkách a jejich lidech.
Za mne jedna z nejlepších knih Simony Monyové. Knížku jsem nedokázala odložit a přečetla ji na jeden zátah. Napínavé, hrozné.
Pěkný popis lékařské praxe v anglických věznicích. Knížka není nijak děsivá a dobře se čte.
Skutečnou pravdu se už asi nebudeme nikdy mít šanci dozvědět, tato kniha nabízí zase poněkud jiné vysvětlení. Byl to příjemný čtenářský zážitek.
Další "typická" kniha mé oblíbené autorky. Smutná, reálná.
Tak brutální, silnou a dojemnou knihu jako Nabarvené ptáče jsem ještě nikdy nečetla. Na film jsem se už od začátku nebyla schopná dívat, a už to ani nikdy nebudu zkoušet. Je to strašné a také mistrovsky napsané.
Pohádka pro velké holky (velcí kluci by to asi nedali). Po reálném úvodu knížka působí velice pozitivně, a když se přeneseme přes neustálé servírování bramborového salátu, přes "ach jo" snad na každé druhé stránce a přes dost často se opakující "jednak" a "druhak", dobře se i čte. Klasická oddechovka, vše asi dobře dopadne a zlo je po zásluze potrestáno. Mně se to četlo dobře.
Knížku jsem si po několika letech přečetla po druhé a upravuji hodnocení na 5 hvězdiček. Sbírka je vtipná, pěkně napsaná, pobavila jsem se.
Smutný, zajímavý příběh. Kniha se mi velmi dobře četla.
Hezké i dojemné příběhy z praxe českého veterináře, ideální oddechovka pro milovníky zvířat.