Radka1911 komentáře u knih
Vladimír Páral byl ve své době jeden z nejúspěšnějších českých spisovatelů. Jako studentka jsem se zúčastnila i jedné jeho přednášky, a nedokážu se ubránit přesvědčení, že pan Páral byl bohém a spousta jeho knižních hrdinů má jisté autobiografické rysy. Doba se samozřejmě změnila, ale Páralovy knihy se dají číst stále.
Myslím, že tohle byla snad první detektivka od zahraničních autorů kterou jsem vůbec v životě přečetla. Líbilo se mi to, i když vlivem později vydaných knih bych si pod štítkem severská krimi představovala už něco jiného.
Tahle kniha pro mne byla před více než třiceti lety doslova učebnicí. Dnes už je to jenom dost nostalgická vzpomínka.
Přiznám se, že sérii nečtu postupně, ale čtu jednotlivé knihy tak jak mi přijdou pod ruku. Některé díly jsou zajímavé víc, některé méně, ale pár večerů se s knížkou od Kateřiny Janouchové strávit dá.
Knihu jsem poprvé četla dávno, bohužel téma je stále aktuální a děsivé. Měla by být v povinné četbě pro všechny školáky.
Zuzanin dech je absolutní skvost. Knížku jsem spíš nečetla, já ty příběhy jednotlivých postav spíš prožívala. Rozhodně doporučuji všem.
Napínavý, čtivý kriminální příběh. Román se mi moc líbil.
Další nádherná, čtivá kniha od mé oblíbené spisovatelky.
Téma je velice zajímavé, mám ráda příběhy napsané podle skutečných událostí, bohužel číst tuto knihu pro mne bylo téměř utrpením. Rozhodně se nepřikláním k tomu že se jedná o strhující příběh, smutný osud celé rodiny Zíkových je neustále protkáván popisem politické situace a té politiky je tam opravdu dost, a ani autorův styl psaní mne ničím nezaujal. Kniha je členěna do krátkých kapitol opatřených názvy, podle kterých už dopředu víte, o čem budete číst.
Opět nádherný, čtivý příběh. Ač má kniha téměř 400 stran, přečteno jedním dechem.
Příjemný ženský román o klasickém manželském trojúhelníku. Kniha se dobře čte.
Téma knihy je určitě zajímavé, ale číst toto dílo bylo doslova utrpení.
Pěkný dívčí románek, v době kdy jsem byla cílová skupina jsem ho četla několikrát.
Seriál, v době svého vzniku, jsem milovala. Knížka je dobře napsaná, pro mne velká nostalgie.
Mám první vydání, knížku jsem dostala jako dítě pod stromeček. Do dneška tento atlas používám.
Švejk je dlouholetá stálice v mé knihovně. Obsáhlá kniha, přečtená opakovaně několikrát.
Knihu jsem si přečetla hned po knize Karin Lednické mapující polozapomenutou životickou tragedii. Zatímco Karin Lednická stvořila velice čtivou literaturu faktu, příběh Jizva je román připomínající osudy oné události s fiktivními hlavními postavami. I takto podaný příběh je čtivý a zajímavý.
Velice čtivá literatura faktu. Přiznám se, že o životické tragedii jsem dosud nikdy neslyšela, je to další ukázka nesmyslnosti války. Věřím každé slovo, kniha je velice emotivní.