Radka1911 Radka1911 komentáře u knih

Děti si vzít nenechám Děti si vzít nenechám Donya Al-Nahi

Hrdinku pouště jsem nečetla, tato autobiografie mne nezaujala tak jako jiné příběhy s podobnou tematikou.

Uchovej si svůj sen Uchovej si svůj sen Barbara Taylor Bradford

První díl série se mi sice líbil víc, ale nelituji že jsem měla možnost poznat Emmu Harteovou ještě o něco víc.

Jakub a Ingrid Jakub a Ingrid Vladimír Klevis

Smutný příběh z války z pohledu dvou dospívajících dětí.

Praha s prsty deště Praha s prsty deště Vítězslav Nezval

Krásná oslava mého milovaného města.

Kniha lesů, vod a strání Kniha lesů, vod a strání Stanislav Kostka Neumann

Některé básně ze sbírky se mi líbily víc, některé méně, ale vždy se jednalo o nádhernou oslavu přírody.

Rostliny pro suché byty Rostliny pro suché byty Jiří R. Haager

Podle této knížky jsem se inspirovala při zařizování mé první domácnosti.

25.05.2023 5 z 5

Milenec lady Chatterleyové Milenec lady Chatterleyové David Herbert Lawrence

Toto dílo není žádný literární zázrak, do čtení jsem se spíš nutila. I když je jasné, že v době svého vydání musela způsobit pořádný poprask.

25.05.2023 3 z 5

Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice Svět podle Boba: Nová dobrodružství nezvyklé dvojice James Bowen

Nádherná a dojemná knížka o přátelství muže a kocoura. Vůbec mě nepřekvapilo, že kniha má celosvětový úspěch a její vydání podstatně změnilo autorovi život. Bob není fiktivní postava, na youtube si můžete prohlédnout jejich videa.

25.05.2023 5 z 5

Domácí lékař Domácí lékař kolektiv autorů

Knihu měli v knihovně moji rodiče a naštěstí jí prakticky nikdy nepotřebovali. V dnešní době je samozřejmě zastaralá a rady které trefně vypsala uživatelka jirinamac jsou spíš k smíchu.

Italská kuchyně Italská kuchyně Marie Pösingerová

Itálii mám moc ráda a během roku si ji občas připomínám i v kuchyni. Tato kuchařka obsahuje recepty známé a obvyklé, ale i netradiční.

Česká kuchařka Česká kuchařka Juliana A. Fialová

Stará klasická česká kuchyně.

Vánoční kuchařka Vánoční kuchařka Jozef Štígel

Moje oblíbená kuchařka ještě z doby, kdy všemožné recepty nebyly na internetu.

25.05.2023 4 z 5

Nejlepší recepty světové kuchyně Nejlepší recepty světové kuchyně kolektiv autorů

Tuto kuchařku jsem "ulovila" v knihobudce a po prolistování jí tam zase vrátila aniž bych měla zájem cokoliv z ní vyzkoušet. A to mám zahraniční kuchyni ráda a ráda experimentuji.

25.05.2023 3 z 5

Velká kuchařka Velká kuchařka kolektiv autorů

Celkem zdařilá a rozsáhlá kuchařská kniha.

Poločasy života Poločasy života Jan Kotrba

Povídky nejen se sportovní tematikou. Knížku jsem si několikrát půjčila z rodičovské knihovny a několikrát přečetla.

Prokletý kraj Prokletý kraj Michaela Klevisová

Krásný příběh o rodinném tajemství. Román se mi moc líbil.

Dům duchů Dům duchů Isabel Allende

Historický román popisující osudy 4 generací žen, dílo se mi dobře četlo.

23.05.2023 3 z 5

Havraní útes Havraní útes Barbara Taylor Bradford

První ságou kterou jsem od autorky četla byla Zámožná žena a ta se mi velice líbila, takže když jsem objevila Havraní útes, volba byla jasná. Jedná se o poklidně plynoucí historii jednoho rodu, na pět hvězdiček to není.

23.05.2023 4 z 5

Maryša Maryša Vilém Mrštík

Nestárnoucí klasika. Bohužel knihu jsem kdysi přečetla až po zhlédnutí divadelního představení, takže se mi moc dobře nečetla.

23.05.2023 3 z 5

Národní pohádky Národní pohádky Božena Němcová

Pohádky Boženy Němcové jsem milovala jako dítě, četla jsem je svým dětem a dnes je s oblibou poslouchají i mé vnučky. Pro mne jsou nesmrtelné.

23.05.2023 5 z 5