radkanin | Komentáře u knih | Databáze knih

radkanin radkanin komentáře u knih

Enderova hra Enderova hra Orson Scott Card

Miluju tuto knihu. Naprosto mne vtáhla. Přesně sci-fi, které mám ráda. Má to šťávu, myšlenku.. přečetla jsem všechny díly a stojí to za to. Na film se snad ani nedívejte, budete dost zklamaní..

19.08.2020 5 z 5

Poslední výročí Poslední výročí Liane Moriarty

Knihy od Liane mam rada, vzdy je to prijemny relax. U teto musim souhlasit s komentari nize, ze je to zatim nejslabsi, co jsem cetla. Pribeh natahovany, rozuzleni jsem odhadla jiz tak kolem poloviny knihy.. Napad zajimavy, zpracovani tentokrat pokulhavalo..

24.06.2021 3 z 5

Kosprd a Telecí Kosprd a Telecí Eva Papoušková

Zabavna kniha s dobrodruznym pribehem, skvela pro skolkove deti, ale i prvnacky a jejich rodice :)

02.06.2021 5 z 5

Smrt v zádech Smrt v zádech Harlan Coben

Kniha, ktera vas vtahne hned od prvnich stranek a nepusti do te posledni. Skvele napsane, napinave a velmi ctive. Bavi me styl psani Cobena To, ze nuti ctenare premyslet, byt ve strehu a presto je zamotanec jeste jinak nez se zda. Podezreli jsou v prubehu snad vsichni a kinec je stejne prekvapenim.

16.02.2021 4 z 5

Nezvěstná Nezvěstná Tina Frennstedt

Prumerna severska detektivka s trochou te brutality. Pribeh vpleteny do pribehu, vetsi cast knihy prehlusil ten hlavni pribeh..kniha plynula, chvilema az moc klidne (pres brutalitu zlocinu).. Konec mel spad a konecne rozuzleni bylo pro vsechny ulevne.

11.02.2021 3 z 5

Říjnový seznam Říjnový seznam Jeffery Deaver

Napad knihy psane dejove pozpatku je zrejme dost narocne, vysledek vsak neni az tak uchvacujici. Kniha se presto cte pomerne dobre, ale jakoby tomu chybela vetsi stava. SPOILER, vyvoj je celkem predvidatelny nebo tusitelny..zvrat/zamotanec na konci je necekany a vlastne prijemne prekvapeni cele knihy.

19.01.2021 3 z 5

Na co Alice zapomněla Na co Alice zapomněla Liane Moriarty

Kniha, ktera vas chytne od prvniho pismene, vtahne a nepusti az do pisledni stranky. Oddychova, ale velmi dobre napsana kniha.

16.01.2021 4 z 5

Komunita truchlících Komunita truchlících Jeffery Deaver

Takova spis odpocinkova detektivka ;-) Bavilo mne prostredi sekty/tajneho spolku. Okolnosti a nahody,ktere hlavnimu hrdinovi nahravaly a lidi, kteri mu pomahali v pribehu spis ubiraly na uveritelnosti. Napinavy vsak pribeh zustal az do konce.

01.01.2021 4 z 5

Pohádky Pohádky J. R. R. Tolkien

Pro mě jediná čitelná kniha od Tolkiena :))

Případ Amelia Případ Amelia Kimberly McCreight

Náhodně jsem si půjčila v knihovně. Příjemně mne překvapila, stojí za přečtení. Poutavý příběh plný emocí, napínavý až do konce.

Mráz Mráz Bernard Minier

Hrůza, provází vás celou knihou..Kdo má rád napínavé a drastické thrillery, tak to je přesně kniha pro vás. Ještě po dočtení jsem se musela oklépavat zimou a děsem.

Jackaby Jackaby William Ritter

Cekala jsem oddychovou mirne ztrestenou detektivku a dostala jsem presne to. Diky za tip z Ctenarske vyzvy! :-)

27.03.2021 4 z 5

Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít! Medvěd Wrr: Po přečtení zavřít! Michal Široký

Moc pekny pribeh. Libi se mi zpracovani a hlavne o "zasveceni" deti v tom, o cem cteni je. Deti (7 a 4) chteji cist stale dokola :-))

01.10.2020 5 z 5

Co jsem to proboha udělal? Co jsem to proboha udělal? Robert Fulghum

Mila kniha se zazitky a zamyslenim z ruznych koutu sveta :-)

28.07.2021 4 z 5

Úplně cizí lidé Úplně cizí lidé Liane Moriarty

Zatim posledni kniha. Alici jsem si oblibila pro jeji styl psani, ktery vas okamzite strhne do deje. Tady jsem precetla tretinu knihy a dal uz to fakt neslo pri predstave dalsich 300 stran nudneho deje.

28.07.2021 3 z 5

Rozpustilé pohádkohrátky Rozpustilé pohádkohrátky Ann-Katrin Heger

Zajimave pojata kniha s vclenenymi ukoly a tipy na tvoreni ci zkoumani pro deti. Zajimava odezva i pro rodice. Detem (5 a 8let) se loc libi a bavi je i mne ;-)

22.02.2021 5 z 5

Zraju jako víno Zraju jako víno Virginia Ironside

Kniha splnila presne to,co jsem od ni ocekavala. Vybrala jsem ji pro moji mamku jako soucast vyzvy - knihu, kterou po precteni daruji. A je to trefa do cerneho. Mamka spada do vekove skupiny hlavni hrdinky, ktery vystihuje i nazev knihy. Knizka je oddechova, zabavna. Me bavil styl psani, lehce sarkasticky humor a umeni delat si legraci sam ze sebe. Vlastne jsem nadmiru spokojena :-)

24.01.2021 4 z 5

Maestro Maestro Geir Tangen

Slabsi z detektivek.. Do pulky knizky jsem zvazovala zda odlozit nebo uz docist, pak se teda zacalo neco dit. Vraha jsem odhadla pomerne snadno, konec uz nutil knihu docist.. Za me spis ztrata casu, je hodne mnohem lepsich z tohoto zanru.

09.01.2021 3 z 5

Dny opuštění Dny opuštění Elena Ferrante

Dala jsem na doporuceni kamaradky. V knihovne nebyla volna Genialni pritelkyne, zkusila jsem tedy jiny titul. Prvni pulku jsem zvazovala,zda cist dal, pak me kniha chytla, ke konci uz se hlavni postava utapela ve stalem zkoumani a popisu svych pocitu.. Za me takovy slabsi prumer.

03.01.2021 3 z 5

Pan Kdybych hledá kamaráda Pan Kdybych hledá kamaráda Pavel Šrut

Klasika, lehke usmevne :-)

13.10.2020 4 z 5