RADOST komentáře u knih
Docela dobrá detektivka s velmi citlivým námětem. Jaký je postoj rodiny i okolí k obviněnému a odsouzenému, může být odsouzen i nevinný? Jaké má možnosti se očistit?
Skvělé variace na téma " Čím kdo zachází, tím také schází ". V každém příběhu přesvědčivě navozena atmosféra a myšlení adeptů sebevraždy. A není to deprimující čtení, jak by se dalo očekávat.
Náměty obou povídek byly dobré, ale styl mizerný. Jakoby autor psal slohovou práci podle nějaké příručky pro začínající studenty tvůrčího psaní.
Výborně napsané tématicky různorodé povídky. Doporučuji k přečtení nejenom milovníkům sci-fi a fantasy. Krátké povídky jsou skvělé a úderné, ty delší zavádějí čtenáře do možných alternativ minulého i budoucího dění. Vysvětlení ke vzniku povídek a jejich tématům jsou v doslovu, věnujte mu také pozornost.
Skvělý styl, autor pečlivě vážil každé slovo a podařilo se mu trefně vystihnout povahu a jednání hlavního hrdiny a zároveň i stav dnešního světa. Alan se zamýšlí nad svým životem a stále znovu se upíná na nové příležitosti. Servíruje čtenáři svůj život, seznamuje ho se svými chybami, úvahami i nadějemi. Vtáhne ho do života v Saudské Arábii, kde nabízí svůj nejnovější projekt.
Najednou se ale spolu s ním zamýšlíme nejen nad jeho možnostmi, ale i nad situací a možnostmi současného globalizovaného světa. A formulace některých myšlenek je mistrovská. Je to román o bezradnosti, bezútěšnosti, marných nadějích. Ale přesto má v sobě jiskru optimismu i náznaky řešení.
Moje seznámení s dílem Dominika Dána. Čekala jsem více. Děj mě zaujal, i vysvětlení omezených možností vyšetřovatelů z důvodů technických i právních. Méně se mi už líbil pohled mezi kriminalisty. Popis jejich pracovního vypětí, návyků i specifického humoru je možná věrohodný, ale v autorově podání působil jako klišé. Připomenutí politického zázemí té doby a propojení s vyšetřováním je přínosné.
Příjemné čtení na letní dny. Obdivuji autorčinu tehdejší nevázanost a odvahu i pohotovost a bdělost jejích "strážných " andělů.
Ne rodinný thriller, jak je uvedeno na obálce knihy, ale čtení pro ženy. Milovnice tohoto žánru budou jistě spokojené, kniha je čtivá, rozebírá problémy rodinné i pracovní, nimrá se v pocitech. Kniha je však zbytečně rozvláčná, mnohé je opakováno stále dokola. Hlavní hrdinka, několikanásobná matka, působí poněkud nevyzrálým dojmem, její manžel nemá daleko k trpělivému světci. Nereálné črty života velké rodiny znásobuje i samotný závěr, který šmahem na několika stránkách šťastně vyřeší všechny problémy předcházejících 300 stran.
Drsná detektivka, napsaná s citem pro gradaci. Dějem nás provází nejen zkrachovalý kriminalista Havran, ale prostřednictvím několikaletého deníku i prostitutka Máša. Je šílené, čeho jsou lidé schopni - pro peníze nebo pro své zvrácené choutky. Ne všichni jsou vyšinutí, ale chovají se tak.
Poutavě napsaný příběh z možné budoucnosti, upozorňující na důsledky uzurpování moci nad přírodou i lidmi. Kniha o nepostradatelnosti vody, ale i zodpovědnosti, přátelství a víry v nalezení nových cest a východisek. Kniha ekologická, výchovná, napínavá,čtivá.
Dobré, různorodé, zajímavé, aktuální, mnohdy překvapivé, pátrající - občas po pachatelích, občas po příčinách, ale vždy po pocitech lidí v různých situacích. Doporučuji.
Šťastné manželství - on, ona, děti. Co nastane, když se toto štěstí téměř neviditelně vytrácí? Co probíhá v myslích zúčastněných, jaké budou důsledky a jaká najdou řešení? Dobře napsaná kniha o tom, co by bylo, kdyby. A také o tom, jak dál.
Série krátkých vtipných a rádoby vtipných postřehů z rodinného života.
Svěží dílko o vztazích - otec, dcera, milenka a pár lidí okolo. Psáno s nadhledem, mírnou ironií a pochopením. Kdo z nich je tou pavoučí orchidejí, která všude pronikne, okouzlí svou krásou a zničí svou poživačnou existencí? Napínavý, mírně předvídatelný příběh, v němž hrají hlavní roli lidské povahy a rozdílný dar odhalit jejich slabosti či sílu manipulovat.
Výborná kniha! Je těžké psát komentář a nic neprozradit. Snad jen upozornit na recenzi Thannys a ztotožnit se s jejím názvem:
Nevidím zlo, neslyším zlo, nepovím zlo. Anebo ano?
Při četbě jsem se téměr nebála a brzy odhadla co, proč a jak se tam děje. Přesto jsem četla se zájmem, takřka na jeden zátah. Napsáno poutavě, doporučuji především ženám.
Průměrná současná kniha o vztazích, čtení pro ženy i muže Ale i zde jsou poučení: Nesouladem mezi dospělými trpí především děti. Jsou ženy, se kterými je těžko žít. Řešit problémy ostatních na úkor svého času i prostředků.je velmi nevděčné.
Dobře udělaná detektivka, napětí se stupňuje i přes pokroky ve vyšetřování. Přínosné je upozornění na rizika virtuálních přátelství. Kniha je psána tak, aby zaujala široký okruh čtenářů. Je tam vyšší stupeň brutaliy (pro muže), ale i milostný příběh (pro ženy), psychologie, pracovní prostředí a vztahy, svět virtuální i skutečný svět pachatelů, obětí i vyšetřovatelů.
Dva odlišné životní příběhy a jedna mimořádná událost, která je spojuje, činí tuto knihu čtivou a napínavou. Jenže nejde o ty příběhy, ale o útok na váš životní stereotyp. Zasáhne vás a musíte přemýšlet nad dnešním světem, nad společností a svým místem v ní, nad pomíjivostí hodnot, které uznáváte..
Opět strhující čtení i zdroj historického poučení. Oceňuji především náhled do života, zvyků a myšlení čínských přistěhovalců, kontrast mezi národnostmi a vyznáními i důvody a cesty k soužití .