radus radus komentáře u knih

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Nic moc jsem od této knihy neočekávala, ale docela mě Soukupová překvapila. Nejdřív jsem si nemohla zvyknout na styl psaní, ale po pár stránkách jsem si zvykla na pětiřádkové souvětí a knížka mě začala bavit.

06.05.2018 4 z 5

Výprava za teplem Výprava za teplem Jeff Kinney (p)

Opět velice zábavná knížka od Kinneyho, občas se divím, kam na ty nápady autor chodí. To si tak čtete, najednou tam je nějaká bláznivina a vy se musite smát, ať chcete nebo ne. A když ne, tak se o to postará neméně vtipný obrázek. Tohle čtení se dětem prostě musí líbit!!!

29.04.2018 5 z 5

Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Už nikdy pěšky po Arménii a Gruzii Ladislav Zibura

Mě tohle čtení šlo nějak ztuha, asi to nebude můj šálek kávy. Možná ještě něco od Zibury zkusím.

29.12.2017 3 z 5

Zmizela v mlze Zmizela v mlze Michaela Klevisová

Autorka mě mile překvapila, knížka měla spád, zajímavou zapletku a přitom to nebyl žádný krvák. Taková kvalitní "severská" detektivka - určitě doporučuji přečíst.

05.12.2017 4 z 5

Manžel, který štěká, taky kouše Manžel, který štěká, taky kouše Alena Jakoubková

Nenadchne ani neurazí, je to taková oddechovka, ale dlouho si ji pamatovat nebudu. Plusové body za to, že ubylo receptů a detailních popisů z cest.

01.12.2017 3 z 5

Výlet za všechny peníze Výlet za všechny peníze Jeff Kinney (p)

Dcera má tuto knížku jako povinnou četbu ve škole. Já jsem jí ze zvědavosti začala číst taky, styl psaní a obrázky mě dost odpuzovaly, ale po chvilce jsem si zvykla a světě div se - knížka mě bavila, místy jsem normálně vyprskla smíchy. Těžko se z ní bude psát nějaký referát, ale humor opravdu nepostrádá. Třeba někdy zkusíme i další díly.

27.09.2017 5 z 5

Co to bude? Co to bude? Táňa Keleová-Vasilková

Opět pěkná odpočinková knížka z běžného života, Keleová ani tentokrát nezklamala, ale ten konec je opravdu maličko přeslazený.

09.09.2017

Dobře mi tak Dobře mi tak Radka Třeštíková

Knížka pro mě byla trošku zklamání, nějak jsem se nemohla začíst, i když druhá půlka byla lepší. Přesto, že mi hlavní hrdina Boris nebyl kdovíjak sympatický, dočetla jsem až do konce a ten byl asi ze všeho nejzajímavější.

03.08.2017 3 z 5

Stříbrná zátoka Stříbrná zátoka Jojo Moyes

Knížka se mi líbila, i když jak jsem správně odhadovala, nepředčila vynikající Než jsem tě poznala nebo Dívka, jíž jsi tu zanechal. Přesto byla dobře napsaná, líbilo se mi prostředí, ve kterém se příběh odehrával a jak ho autorka krásně popisovala. Už se těším na další její knížku :-)

03.08.2017 4 z 5

Lovec králíků Lovec králíků Lars Kepler

Jako vždycky napínavé od začátku do konce. Některé scény příliš drastické, ale nemohla jsem se od knizky vůbec urvat. Konec opět otevřený, abychom se mohli těšit na další pokračování... Dávám plný počet hvězdiček, kdo má rád napětí, určitě si přijde na své.

14.05.2017 5 z 5

Zmizení Samanthy Shipleyové Zmizení Samanthy Shipleyové Joy Fielding

Po hodně dlouhé době jsem sáhla na knizku od Fieldingove, nebylo to spatne cteni, ale neco tomu chybelo. Dávám ctyri hvězdičky, ale jsem čekala trošku více.

25.01.2017 4 z 5

Tajná kniha Tajná kniha Irena Obermannová

Pro mě tahle knížka šílené nůďo. Přečetla jsem sotva třetinu a nebudu už pokračovat. Nelíbí se mi styl psaní, děsně mě štval Největší Čech a to, jak ona neustále čekala až jí zavolá a vzhlížela na něj jako na Boha... nic pro mě a nevím jestli ještě něco od Obermannové budu chtít číst.

13.09.2016 2 z 5

Miluju tě... i s natáčkama Miluju tě... i s natáčkama Alena Jakoubková

Knížka me docela bavila, byla to takova oddechovka na dve odpoledne. Uplne jsem se dokazala vcítit do pocitů Chiary, take jsem bydlela pod jednou střechou s Pavoucnici ;-)

08.09.2016 4 z 5

Syn Syn Jo Nesbø

Dala jsem Nesbovi ještě jednu šanci a zkusila jsem Syna. Myslím, že jsem udělala dobře, byla to docela dobrá detektivka, i když jsem občas měla v postavách zmatek a některé věci mi přišly nelogické.

06.09.2016 4 z 5

Desatero přikázání pro Veverku Desatero přikázání pro Veverku Ana M.

Musím souhlasit s předešlým komentářem od DominaCZ - lépe bych to nenapsala, protože i mě přišly některé věci strašně trapný a to snad nemá s erotikou ani nic společného. Holka je nábožensky založená a nechce mít sex s žádným klukem (až po svatbě), ale vesele se už jako náctiletá oddává v kůlně autoerotice s okurkou, za první peníze z brigády si koupí robertka, kámoš to pro změnu dělá s kuřetem...
Nicméně obdivuji autorku za odvahu, moc servítků si nebere, ale snaha zavděčit se všem - ať už vyznavačům orálního sexu, tak "klasikům", milovníkům lesbických scén, úchylákům, masochistům atd. - je velice znatelná.

14.08.2016 2 z 5

Tajný život takové normální matky Tajný život takové normální matky Fiona Neill

Dočetla jsem knihu do půlky v domnění, že se to trošku "rozjede". Bohužel se nestalo, knihu odkládám a jdu číst něco zábavnějšího. Žena, která si nechá udělat tři děti, je celý den doma a je pro ní strašný problém vyprat, uvařitt nebo vypravit děti do školy či do školky - pro to asi nemám pochopení...

17.06.2016 3 z 5

Žítkovské bohyně Žítkovské bohyně Kateřina Tučková

Velice zajímavá knížka, která mě donutila přemýšlet. Obdivuji, že se tak mladá autorka, pustila do tohoto tématu, musí mít nastudováno spoustu dokumentů a jiné literatury. I když to není zrovna typ literatury, kterou bych vyhledávala, tak mě zaujala a vím, že si ji zapamatuju.

03.01.2016 5 z 5

Zotročená - V pasti obchodníků s bílým masem Zotročená - V pasti obchodníků s bílým masem Sarah Forsyth

To, co Sarah potkalo, je opravdu dost děsivé. Od dětství jí zneužíval otec a pak je ještě nucena dělat prostitutku. Měla štěstí v neštěstí, dostala se odtamtud, tak proč znovu drogy a alkohol, když si prošla takovým peklem? Čekala jsem od téhle knížky trošku něco jiného, nějak mě to moc nechytlo, přijde mi, že Sarah si ze svých pocitů a prožitků pamatovala díky drogám hodně málo a že jsou v téhle knížce většinou jen domněnky.

28.11.2015 3 z 5

Já o koze, on o voze… Já o koze, on o voze… Simona Monyová (p)

Tahle knížka mě příjemně překvapila, vtipná oddechovka na jedno odpoledne. Občas jsem měla pocit, že autorka píše o mém partnerovi :-)

25.11.2015 5 z 5

Příští oběti Příští oběti Jeffery Deaver

Nikdy bych neřekla, že jedna honička v lese se dá popsat tolika slovy, a přitom zajímavě a napínavě :-) Bavilo mě to, Deaver opět nezklamal.

19.05.2015 4 z 5