radus komentáře u knih
Román o lásce, touze po majetku, o špatném svědomí a o vině, která byla spravedlivě potrestána. Obdivuji Loukotovou, která dokázala svému muži odpustit zabití svého syna a také se mi líbila postava Bolka, který byl "čistá duše" a nezdědil z otcových vlastností vůbec nic.
Pěkná knížka, i když méně napínavá a není tam tolik duchařiny než v knize Mlhy Olandu. Nejvíce se mi líbily pasáže z Ruska, autor dokáže skvěle skloubit minulost s přítomností a dokonale popsat atmosféru.
Knížka má dva příběhy, dobře a rychle se čtou, dobré pro začínající malé čtenáře.
Kdo měl a má rád Čtyřlístek, tak si na této knížce smlsne. Mě však nikdy nezasáhl, předčítala jsem ho pouze své dcerce, která má na něj opačný názor :-)
Tahle knížka je moje první od této autorky, je taková oddechovka na jedno odpoledne, Přijde mi, že hlavní hrdinka se příliš podřídila svému partnerovi, hodně k němu vzhlížela - sama se přitom dost podceňovala a tenhle vysněný princ ji zradil... ale ona se s tím vypořádala po svém...
Mě se knížka docela líbila, byla to taková oddechovka. Kdyby ti chlapi nebyli takoví zabedněnci a trošku se ženami komunikovali, byl by ten svět trošku jednodušší :-)
Kniha obsahuje 26 pohádek a spoustu nádherných ilustrací.
Pěkná knížka krásných říkanek s neméně krásnými ilustracemi. S touto knížkou se dcera hravě naučila celou abecedu.
Čekala jsem od knížky trošku více, proto dávám jen tři hvězdičky. Na mě těch myšlenkových pochodů bylo až přespříliš, ale kdo má tohle téma rád, ať si knihu určitě přečte.
Dobrá knížka od této autorky, samozřejmě jsem se napálila a tipovala špatného vraha :-) Líbilo se mi zajímavé a hlavně překvapivé odhalení pachatele. V televizi bych se na Poirota nedívala, nemám ráda toho slizkého pána s uhlazenými vlasy a trapným knírkem, ale v knížce je to "pan detektiv" :-)
Moje první knížka od této autorky, čekala jsem, že bude dobrá a vůbec mě nezklamala.
Tak nějak nevím jak tuhle knihu shrnout. Ze začátku se mi líbila, postupem času jsem byla přesycena těmi příběhy s dobrým koncem a cítila jsem, jak autoři čím dál víc propagují svoje semináře a přednášky. Je to knížka, která se nedá číst najednou, stačí pár kapitol a mezi tím si přečíst něco jiného.
Začala jsem číst tuto knihu aniž bych tušila, že jsem před nedávnem viděla i film (názvy filmů si nikdy nepamatuju). Nicméně stačilo přečíst pár řádků a hned jsem věděla o co jde. Chvíli mě knížka nudila, ale pak mě neskutečně vtáhla do děje a jako vždycky musím podotknout, že knížka je mnohem lepší než její filmové zpracování. Ve filmu se dají pouze z Amyinyho deníku pochopit její myšlenky (a to ještě ne příliš) a do Nickovy hlavy nevidíte už vůbec. Proto se dá dost těžko pochopit jejich jednání. A konec knihy? Spousta napětí a zvratů... zkrátka si to musíte přečíst :-)
Taková romantická oddechovka, ale ne přehnaný slaďák, mě se knížka líbila.
Kniha o selské rodině, pro které jejich půda a domov znamenají všechno. Po válce přijdou o všechen majetek, musí se odstěhovat z rodného statku, ale ani to je nezlomí a drží jako rodina pohromadě.
Docela pěkné pohádky pro děti, dcerce se Medovníček líbil.
Pěkné odpočinkové čtení o mladých skautech s krásnými popisy okolní přírody.
Občas jsem měla problém s některým zastaralými výrazy, ale jinak to bylo hezké oddychové čtení na jedno odpoledne :-)
Kniha tady má docela dobré hodnocení, mě nijak výjimečná nepřipadala. Na to, že autorka pochází z tak krásné země jako je Skotsko, tak tam není o městě či přírodě pomalu ani zmínka. Na mě tato knížka působila až moc přeslazeně, byla zdlouhavá a přitom tomu něco chybělo...