rakkaus rakkaus komentáře u knih

Dvůr trnů a růží Dvůr trnů a růží Sarah J. Maas

Zajímavej nápad na fantasy, oddechové a zábavné a i když se mi u prvního dílu zdá, že ještě autorka nebyla tak vypsaná, člověka to vtáhne a okouzlí. I když je hlavní hrdinka někdy ne moc uvěřitelně samonasírací. I když je děj předvídatelnej. Pěkný je to :)

31.07.2018 4 z 5

Poslední aristokratka Poslední aristokratka Evžen Boček

Zábavné :) Ačkoliv je humor stavěnej na karikaturách postav, takže se pořád střílí ze stejnejch věcí, člověka to tak nějak neomrzí :) Fajnový čtení třeba na dojíždění, protože kapitoly (denní zápisky) jsou krátký.

18.01.2018 4 z 5

Radosti zahradníka Radosti zahradníka Hermann Hesse

Kdybychom všichni uměli tak vnímat (a hlavně ocenit) krásu jako Hermann Hesse... Sbírka velmi inspirativních povídek a dalších textů, která nám připomene, že když se člověk zastaví a začne rozhlížet kolem sebe, je najednou mnohem víc naživu.

20.07.2017 5 z 5

Ticho v květu violy Ticho v květu violy Zuzana Maléřová

Nádherné. A probrečeno od začátku do konce. Poetika i tragédie života velmi nahusto a překrásně.

20.07.2017 5 z 5

Karpatské hry Karpatské hry Miloslav Nevrlý

Miloslav Nevrlý stvořil něco úžasného. S lehkostí píše o tom, k čemu mi nikdy nestačily slova a dotýká se čehosi hluboko ukrytého v duších mnoha z nás. Kvůli týhle knížce jsem začala chodit po horách, a hlavně ona mě nalákala do náručí rumunských Větrných hor. Je to knížka pro každého, kdo chce hledat a naslouchat a utíkat pryč mimo systém, pryč, a proto domů.

27.04.2015 5 z 5

Les oběšených lišek Les oběšených lišek Arto Paasilinna

Taková skandinávská humorná divnost :) Příběh o setkání a soužití tří naprosto odlišnejch charakterů a situace, který tohle soužití přináší. Zábavná knížka, a i když ne něco, od čeho by se člověk nemohl odtrhnout, určitě zaujme.

27.04.2015 3 z 5

Stopa v mém srdci Stopa v mém srdci Lenka Lanczová

Och och, moje pubertální srdcová záležitost :) Jedna z nejlepších Lanczovek, co si pamatuju, kouzlo náctiletýho léta, spousta vtipnejch situací, poezie zámku... Tehdy jsem jí četla snad třikrát a letos, po deseti (možná více, fňuk) letech zas na dovolený a lepší srandu jsem si nemohla přát :)

27.04.2015 5 z 5

Já a pan Darcy Já a pan Darcy Alexandra Potter

Taková příjemná oddechovka, občas trochu moc bridgetjonesovská a s předvídatelnym dějem, ale na druhou stranu to je možná účel a plus knížky. Pohodová četba na dovolenou, trochu ulítlá, ale kdo nečeká zázraky, toho potěší :)

27.04.2015 3 z 5