rarášek rarášek komentáře u knih

Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Skoro úplný seznam těch nejhorších nočních můr Krystal Sutherland

Skvělá kniha o strachu, jeho překonávání a hledání Smrti. Sama se potýkám se svými strachy (tma, pavouci, výšky), proto jsem se dokázala dostat do děje knížky
Velmi se mi líbil společný projekt Ester a Jonaha, příběh jejich dědečka, vyprávění Ester o životě její rodiny... Děj postupně gradoval a postavy se postupně vyvíjely. Ten konec působí nádherně, až skoro pohádkově.
Je to prostě skvělá oddechovka, jejímž hlavním tématem je převážně strach. :)

Psí hvězda Psí hvězda Linda Coggin

Krásná knížka, ve které se 13-letá Daisy po své smrti stane psem. Líbila se mi představa posmrtné čekárny, která nám uděluje nový život na Zemi. Co se ale může stát, když projdeme špatnými dveřmi?
Kniha byla plná milých, smutných, veselých a někdy i trochu napínavých okamžiků a knihu jsem si opravdu užila. :)
Daisy jako fenka Světluška a její kamarád Pip byly moje nejoblíbenější postavy. ❤❤❤

05.09.2018 5 z 5

Výzva dalajlamy světu Výzva dalajlamy světu Jeho Svatost Dalajlama XIV. (p)

,,Jsou chvíle, kdy si myslím, že by bylo lepší, kdyby žádné náboženství neexistovalo. Všechna náboženství a všechny posvátné knihy v sobě skrývají potenciál k násilí."
Útlá knížka plná zajímavých myšlenek. :)

05.09.2018 5 z 5

100 způsobů, jak rozumět vaší kočce 100 způsobů, jak rozumět vaší kočce Roger Tabor

100 způsobů, jak rozumět vaší kočce je skvělá knížka plná skvělých fotek pro všechny kočkomily a majitele koček. ☺️ Dozvěděla jsem se např. že naše kočky jsou nečistokrevní potomci britské krátkosrsté kočky ❤️❤️❤️ Jsem vděčná Levným knihám, že u nich mohu nacházet takovéto knihy.

Sen noci svatojánské (komiks) Sen noci svatojánské (komiks) Richard Appignanesi

Samotné dílo jsem ještě nečetla, ale po přečtení tohoto komiksu to napravím. Asi nejvíc mě pobavil ten chlápek, co mu narostla oslí hlava, to bylo fakt dobrý. Kresba opět nádherná a velmi jsem si čtení užila.
Zatím byl z edice Manga Shakespeare Hamlet můj nejoblíbenější, ale teď k němu přidám i Sen noci svatojánské. Podle všeho jsem tuto komedii viděla už kdysi dávno v divadle, což je buď lež (ale podle programu, který mám, asi těžko :D) nebo už jsem to dávno zapomněla. Budu se na to muset podívat, protože tohle bych vážně ráda viděla v divadle. :)

21.04.2018 4 z 5

Hamlet (komiks) Hamlet (komiks) Richard Appignanesi

Být či nebýt? Tahle slova se mi vryla od hlavy a vždy se mi vybaví, když spatřím název tohoto díla. Hamlet mě jako jedno z nejznámějších Shakespearových děl velmi zaujal a ráda se k němu vracím. Proto jsem věděla, že se mi určitě zalíbí i toto manga zpracování a měla jsem pravdu. Nádherná kresba, zajímavé zasazení děje do budoucnosti a prostě skvělé zpracování díla (i když mi občas trochu vadilo, že tam chybí nějaké monology atd.). Pomsta je jako jed, který zaplaví tělo mstitele a nakonec otráví i spoustu dalších lidí.
Tohle je zatím můj nejoblíbenější díl z edice Manga Shakespeare a uvidíme, jaký budou ostatní. :)

21.04.2018 4 z 5

Richard III. (komiks) Richard III. (komiks) Richard Appignanesi

Co na tenhle komiks můžu říct. Byl opravdu skvěle nakreslený, to se musí prostě uznat. Jinak tohle byla moje první historická hra od W. Shakespeara. Nikdy jsem Richarda III. nečetla v psané podobě a možná tak učiním, ale musím říct, že to nebylo úplně špatný. I když se o anglickou historii nezajímám, a i když většina toho, co Shakespeare o Richardu III. napsal, může i nemusí být přehnaně vyhrocené, překroucené nebo dokonce smyšlené. To už je práce historiků.
Když budu hodnotit sérii Manga Shakespeare, tak nejvíce se mi líbili Hamlet a Sen noci svatojánské, nejméně potom Romeo a Julie, ale to bude spíše tím, že tenhle příběh už snad každý, i já sama, zná nazpaměť. Richard III. rozhodně za přečtení stojí. :)

21.04.2018 3 z 5

Motýlek 5 Motýlek 5 Yu Aikawa

Rozhodla jsem se shrnout celkový dojem z celé této manga série po přečtení posledního dílu. Tohle byla moje první zkušenost s japonskou mangou a bylo to vážně zábavné a úžasné, najednou to celé číst zprava doleva. Zprvu to bylo nezvyklé, ale rychle jsem si zvykla.
Celá ten příběh jsem si velmi oblíbila, zamilovala jsem si Agehu i Gindžiho, moc dobré téma spiritismu a víře nebo nevíře v duchy. Od četby ani jednoho dílu se nedalo dost dobře odtrhnout a tento poslední díl byl nejlepší, byla to síla (proto dávám oproti ostatním dílům pět hvězdiček). Bylo to velmi napínavé, vzrušující a konečně plné odpovědí na všechny ty otázky.
Já sama v duchy a nadpřirozeno vůbec částečně věřím, protože, a to si musíme všichni přiznat, na tomto světě existuje mnoho věcí, které nejde úplně vysvětlit logickou cestou, ať se o to snažíme sebevíc. Myslím, že na tuhle sérii nikdy nezapomenu a doufám, že někdy narazím na nějakou stejně dobrou nebo ještě lepší. :)

21.04.2018 5 z 5

Horrorstör Horrorstör Grady Hendrix

Bylo to docela dobré čtení knihy, na kterou mě nalákala obálka, která vypadá přesně, jako by z oka vypadla katalogu IKEA. Mimochodem, slovo IKEA se tam objeví opravdu mockrát, tak akorát, aby nám připomněli, kým se IRSK inspiroval, že? :D Co musím na knížce vyzdvihnout, je její grafické zpracování - obálka, letáky, ukázky zboží na začátku každé kapitoly a jejich stručný popis, kupóny a dodatky na začátku i na konci příběhu a to poděkování na konci. Když se podívám na příběhové zpracování, tak vlastně nebylo tak zlé, jak jsem očekávala, že možná bude. Párkrát jsem se opravdu vyděsila. :)
Netuším, zda se někdy v budoucnu ke knize vrátím, ale na IKEU už se nikdy nebudu dívat stejným pohledem. :D

11.03.2018 3 z 5

Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete Večer tříkrálový aneb Cokoli chcete William Shakespeare

Když jsem tuto divadelní hru začala číst, ani jsem netušila, jak si ji oblíbím. Po přečtení Zkrocení zlé ženy jsem si myslela, že Shakespearovým komediím zrovna dvakrát neholduji, ale pak přišlo tohle dílko a změnila jsem názor. Komedie je plná napětí, romantiky i zábavy, díky které jsem se několikrát usmála.
Tahle komedie od Shakespeara se mi zatím líbí ze všech nejvíc a moc ji doporučuji. :)

07.03.2018

Rudý kruh a jiné případy Sherlocka Holmese / The Adventure of the Red Circle and other Cases of Sherlock Holmes Rudý kruh a jiné případy Sherlocka Holmese / The Adventure of the Red Circle and other Cases of Sherlock Holmes Arthur Conan Doyle

Opět napínavé povídky, od kterých jsem se nedokázala odtrhnout. Nejvíc se mi líbila povídka Rudý kruh. Povídka Bruce-Partingtonovy dokumenty mi velmi připomněla seriál Sherlock epizodu Velká hra. :)
,,Od groteskního je často pouze krůček ke zločinu."

22.10.2017 5 z 5

Dreamologie Dreamologie Lucy Keating

Nádherná oddechovka, kde se sny stanou skutečností. Je sice pravda, že plně nevyužila svůj potenciál, ale i tak jsem si čtení užila. :)

22.10.2017 4 z 5

Zlatý kompas Zlatý kompas Clive Gifford

Sice dvakrát nemusím film od doby, kdy jsem si přečetla knižní trilogii, ale musím říct, že tahle kniha je moc dobrá. Moje nejoblíbenější postava bude navždy maličký Pantík, Lyřin deamon. Tak moc bych si přála žít v Lyřině světě a mít deamona jako je Pantík. :)

21.09.2017 5 z 5

Rozdělená smečka Rozdělená smečka Erin Hunter

První díl této řady mě vůbec nezklamal. Po dlouhé době jsem se znovu začetla do knížky, stránky rychle ubíhali.
Na začátku mi chvíli trvalo zvyknout si na příběh z pohledu Bouře, ale nakonec to bylo velmi zajímavé a nové. Bylo mi Bouře líto a soucítila jsem s ní (taky se občas cítím vykořeněná, nezapadající do společnosti). Taky jsem litovala Ševela, který se jen snažil přiblížit Bouři a pak se mu stalo takové neštěstí.
Taky bylo skvělé rozšíření příběhu o Větrné psy a Zlatou laň.
Opět se mi líbí graficky skvěle vydařená obálka. Konec knihy byl zahalen tajemstvím a už se nemohu dočkat, až se pustím do dalšího dílu. :)

06.09.2017 5 z 5

Co mě naučil pes - Slepičí polévka pro duši Co mě naučil pes - Slepičí polévka pro duši Jack Canfield

Začínám se do Slepičích polévek pro duši postupně zamilovávat. Jako první jsem četla Slepičí polévku pro milovníky koček a už ta si mě získala. Proto, když jsem viděla v nabídce Levných knih tuto knihu, hned jsem pro ni běžela a vůbec mě nezklamala.
Příběhy byli radostné, veselé, dojemné i smutné, plné mouder a citátů.
Všechny příběhy byli nádherné, ze všech těch příběhů jsem si vybrala téměř 38 pro mě nejmilejších příběhů (např. Skoro člověk, Psí anděl, Odvaha jít dál).
Čtení jsem si užila a jsem zvědavá, k jakému tématu se dostanu příště. :)

Simpsonovi vyrážejí na cestu Simpsonovi vyrážejí na cestu Matt Groening

Další Simpsonovi, kteří mě pobavili. Mám ráda Simpsonovi. Sice je už v televizi opakují nejmíň po desátý, ale vždycky se u nich uvolním a pobavím. :)

06.09.2017 4 z 5

Sundej mi měsíc Sundej mi měsíc Gregory Hughes

Tahle kniha je podle mě rozhodně lepší než druhá kniha tohoto autora, kterou jsem četla a to je Léto mrtvých. Při čtení jsem vůbec nelitovala, že jsem se ji rozhodla koupit.
Co všechno se může stát, když se dvě děti rozhodnou najít svého strýce v New Yorku? Obdivovala jsem Krysin charakter a hlavně to, jak snadno si dokázala najít přítele. Přála bych si mít aspoň kousek její osobnosti. Já jsem spíš jako Bob. Zamilovala jsem si také mladíka Joeyho, bezdomovce Tommyho i rapera Icemana.
Konec byl neobvykle šťastný i nešťastný. Bylo mi až do breku. Věřím, že Bob to nikdy nevzdá, dokáže to a ona se zase vrátí zpátky. :)

06.09.2017 5 z 5

S lodí jež dováží čaj a kávu S lodí jež dováží čaj a kávu Konstantin Biebl

Učili jsme se o ni ve škole, tak jsem si ji ze zvědavosti přečetla. :)

16.08.2017 3 z 5

Malý a Velký testament Malý a Velký testament François Villon

Upřímně musím přiznat, že jsem se bála, že se mi to bude číst špatně, protože já na básně nikdy ve škole dvakrát nebyla, ale překvapilo mě to a bylo to moc dobré. :)

16.08.2017 4 z 5

Král Lear Král Lear William Shakespeare

Skvělá tragédie. Po zkušenostech s Romeem a Julií a Hamletem ani tohle rozhodně nebyla chyba číst. :)

,,A může mi být ještě hůř. Není nám nejhůř, dokavad říci můžem : ,,Teď je nejhůř.""

08.08.2017 4 z 5