rarášek komentáře u knih
Toto drama jsem se rozhodla přečíst ze zajímavosti a rozhodně mě to nezklamalo. Drama poukazuje na to, že člověk si rozhodně nesmí hrát na Boha. Vzpoura robotů, zabití lidí a nový začátek dvou robotů, dost podobných lidem (nový Adam s Evou) :)
Moc se mi tato kniha líbila. James zachránil Boba, uzdravil ho a staral se o něho. Bob se mu za to odměnil svou oddaností a přátelstvím. Chci si přečíst další příběhy Boba a jeho páníčka Jamese. :)
Moc se mi to líbilo :) Překrásné volné pokračování Léta na táboře. Sice jsou tam jiné postavy i děj, ale místo se nezměnilo a i pár známých tam potkáme (např. Sam, Courtney, Cole, ...). Moc se mi líbilo pozorovat jak se z fifleny Harper stává ta skutečná Harper, kterou chtěli zpátky její otec i bratr Kyle. Prostě zase krásný příběh, který mě nedokázal pustit :)
Krásná kniha o koních a poutu mezi koněm a člověkem. Tahle kniha mě do sebe vtáhla a nedokázala jsem se odtrhnout. Nikdy jsem si neuvědomila, jak koně trpí stejně jako Amanda a jak je důležitá souhra koně a člověka. Velmi mi ta kniha přirostla k srdci. :)
Díky knížce jsem se naučila hodně nového a doprovodné ilustrace jsou opravdu povedené :)
Zatím nejlepší díl :3 A když už se řeší, který konec je lepší, tak u mě taky vede ten první. Řekla bych, že ten první je takový více vysněný a ten druhý by asi spíše odpovídal realitě, jak by to ve skutečnosti dopadlo. Tolik moje myšlenky hlavně ke konci. :D
Opět skvělá absyntovka, která mi tentokrát přiblížila svět oděvního průmyslu.
Skvělý počtení! Velice zajímavé případy, některé z nich už jsem znala třeba z Epochy, kde jsem ze všeho nejvíc četla právě o zločinech. Z podcastu jsem si pouštěla pár dílů a líbil se mi, i když tolik podcasty neposlouchám. O spoustě případech jsem ani nevěděla. Moc se mi líbili také rozhovory na konci. Opravdu povedená kniha. :)
Vážně nádherný a roztomilý průvodce pro všechny, kteří četli Hildu nebo viděli seriál. Čtení jsem si opravdu užila. Moji nejoblíbenější tvorové jsou liškoloušci a hafíci. :)
Tak se mi konečně podařilo dočíst do konce i druhý díl Knihy prachu. Velice jsem se na tento díl těšila, ale jak jsem ji začala číst, tak se vždy našlo něco, kvůli čemu jsem ji musela odložit a to mě hodně frustrovalo. Nakonec jsem se k ní vrátila s tím, že jsem každý den přečetla alespoň jednu kapitolu. Myslím, že díky tomu jsem si alespoň knihu víc užila a vychutnala si ji. :) V tomto díle se vracíme už k dospělé Lyře a jejímu Pantíkovi, ale oba mezi sebou mají dlouhotrvající při, která je velmi užírá. Nakonec to pro oba vyústí k velké dobrodružství, během kterého se Lyra dokonce ocitne i v Praze. Objevilo se zde hodně filosofie i Magisteria, což bylo rozhodně zajímavé. Narazila jsem na části, které se mi zdáli zdlouhavé, ale když na ně pohlédnu, tak měly v příběhu své místo. Po dočtení už se nedočkavě těším na třetí díl. Musím prostě vědět, co je to za místo, kam Lyra a všichni ostatní, míří. :)
Kniha byla velice příjemná na čtení, už jenom díky velkému písmu a krátkým kapitolám. Jakmile jsem začala číst, bylo těžké se od příběhu odpoutat. Vzhledem k tomu, že je kniha přirovnávána k Ostrovu lhářů, tak jsem už od začátku měla podezření, kam to celé povede a čím víc jsem četla, tím víc mě to utvrzovalo v tom, že mám pravdu. Takže nakonec to velké odhalení pro mě nebyl tak velký šok, ale pobrečela jsem si, to přiznám. Za mě rozhodně dobrá knížka na oddechové čtení. :)
Velice dobrý kreslený autobiografický román nejen o krasobruslení :)
Tohle byla pro mě první knihy, ve které je postavou dítě, které musí být v pěstounské péči, protože se o něj jeho rodič nedokáže postarat. Knížka se mi velmi zalíbila, i když mě hlavní postava Addie většinu času hodně štvala. Měla to sice těžký, ale v tomhle případě nebyla jediná, v tomhle velice souhlasím s tím, co řekla Sunni, že nemyslela na ostatní, ale pouze na sebe. Velice se mi líbil vztah Addie a hříbátka, oba na tom byli stejně, oba byli odtrhnuti od mámy a chtěli se k ní vrátit. Díky krátkým kapitolám se kniha četla lehce a brzo jsem ji měla celou přečtenou. S knihou a jejím příběhem jsem byla opravdu spokojená. :)
Opět jsem se hodně naučila :) Děkuji za tuhle knížku a také za instagramový profil Červená propiska :)
Poslední díl z pohledu postavy, která si také zasloužila svůj prostor. Čtení nebylo lehké a občas jsem si během čtení poplakala, ale rozhodně je to nejlepší zakončení této série. :)
Amy to v tomhle díle opět neměla lehké, možná ještě více, než v předchozích dílech, ale opět sebrala své síly a nevzdala se. Moc ráda jsem si zase připomněla tuhle knižní sérii, kterou jsem četla, ještě když jsem chodila na základní školu. Ještě mi zbývá k přečtení 14. díl, ale ten ještě sháním, takže to bude chvíli trvat. Ale rozhodně chci vědět, jak budou pokračovat příběhy Amy, Toma, Bena a všech ostatních v Srdíčku. :)
Tentokrát byl díl převážně o velmi závažném tématu, ale i tak jsem si jeho čtení dovedla užít a moc se těším na pátý a zároveň poslední díl. :)
(SPOILER) Asi před rokem jsem narazila na film, na který jsem si stále nenašla čas, a ani jsem nevěděla, že existuje předloha. Proto bylo pro mě příjemným překvapením, když jsem viděla, že u nás vyjde. Čtení to místy opravdu nebylo příjemné, zvláště když Šója šikanoval Šóko a celá třída ho v jeho počínání podporovala. Oni samotní ho později začali šikanovat sami. Bylo mi při tom opravdu smutno, hlavně proto, že samotná Šóko se s ním stále chtěla skamarádit a chovala se k němu mile. Moc se těším na další díl a snad si už konečně najdu čas i na film. :)