renataab renataab komentáře u knih

Hana Hana Alena Mornštajnová

Silný a opravdový příběh, vyděsila mě ta pasáž "vy jste to v táboře měli lepší, byli jste tam chráněni před bombardováním..." Ta nevědomost byla a určitě dosud je zraňující a nebezpečná.

13.07.2019 5 z 5

Manželé odvedle Manželé odvedle Shari Lapena

Vynikající, čtivé. Od začátku do konce napínavé, plné zvratů. Mistrně vykreslené psychické pochody aktérů. Rozuzlení nečekané, možná až moc překombinované, ale o to zajímavější.

30.12.2020 5 z 5

Zloba Zloba Chris Carter

Napínavé a čtivé od začátku do konce, v knize nejsou žádná nudná místa, pořád se něco děje. Nad moje očekávání výborná kniha.

21.02.2020 5 z 5

Ostrov šedých mnichů Ostrov šedých mnichů Michaela Klevisová

Kniha zajímavá, čtivá, místy trochu rozvláčná, taková průměrná detektivka. Konec neočekávaný.

17.09.2017 4 z 5

Saturnin Saturnin Zdeněk Jirotka

Nostalgicky vzpomínám, jak jsem ji četla na gymplu. Měla jsem se učit, zatím jsem měla knížku pod sešitem, aby naši nevěděli. Máma se na mě několikrát šla podívat, čemu se tak při učení fyzice chechtám. Výborný humor!!!!

04.01.2016 5 z 5

Můj život po životě Můj život po životě Michal Viewegh

Velmi upřímná zpověď....klobouk dolů, kdo dokáže jen pár měsíců po ohrožení života sepsat tímto způsobem svoje pocity z návratu do života. Mrzí mě, že na konci knihy to světýlko naděje není o něco větší. Ale snad dnešní skutečnost je jiná a pozitivnější. Četla jsem hodně knih od pana Viewegha, ale až nyní ho beru za pana Spisovatele s velkým S. Přeji jemu i jeho rodině hodně sil, zdraví a lásky.

14.06.2014 5 z 5

Temné matky a jejich dcery Temné matky a jejich dcery Lucie Jandová

Ohodnotit tuto knihu nelze jen tak, je to průměrně napsané o vážné věci, dosud tabuizované. Pro ty, co je toto téma aktuální, je kniha nezapomenutelná a cenná. Pro ty, co to nezažili, je kniha neatraktivní. Děkuji autorkám za odvahu a odhodlání.

27.10.2019 4 z 5

Nejlepší pro všechny Nejlepší pro všechny Petra Soukupová

Ze začátku jsem byla trochu zaskočená ze způsobu psaní autorky (chybějící vyznačení přímé řeči, střídání minulosti a přítomnosti), pak jsem si však v tom našla pointu a nakonec jsem si to zamilovala. Bavilo mě vždy se dočíst všechny pohledy na danou situaci všech aktérů, obdivuji spisovatelku, že se dokázala tak do hloubky vžít do všech rolí a velmi oceňuji zejména dětský pohled Vikiho. Příběh - zápletka nebyla zase až tak zajímavá, ale autorčino vypravěčské mistrovství ho vyzdvihlo.

27.10.2019 4 z 5

Sbor chilburských dam Sbor chilburských dam Jennifer Ryan

Škoda že kniha nemá pokračování, četla se sama a spousta osudů by mě zajímala i dál...

29.07.2017 4 z 5

Sedmilhářky Sedmilhářky Liane Moriarty

Super příběh, paní autorka si dala práci s psychologickým obrazem a přesně vykreslila hlavní příběhy. Rozhodně dobře zpracované.

24.04.2016 5 z 5

Malý princ Malý princ Antoine de Saint-Exupéry

Pět hvězdiček, nic jiného nemůžu dát. Nesmrtelný příběh, TOP čtení!!!

04.01.2016 5 z 5

Brněnské nevěstky Brněnské nevěstky Naďa Horáková

Kdo má rád historické příběhy, kdo se chce i něco nového z historie dovědět, tak doporučuji. Autorka umí skloubit poučení i napětí. Není to jen beletrie, ale i k rozšíření obzoru....

15.08.2014 4 z 5

Vzkaz v láhvi Vzkaz v láhvi Jussi Adler-Olsen

Výborná, autorsky jedinečný příběh. Celá série stojí za přečtení. Neustálé dějové zvraty, častá přímá řeč, děj se posunuje bez hluchých míst, vůbec jsem se nenudila. Super

10.07.2014 5 z 5

Manželka, která utekla Manželka, která utekla Tess Stimson

Vemi hluboký čtenářský zážitek, hrdinka mi byla blízká věkem, prožitky. Spisovatelka mistrovsky vykreslila situaci z pohledu ženy a muže. Muž jménem Keir byl podle mého tedy více méně neskutečný (romantický, pozorný, vnímavý - prostě z říše fantazie) narozdíl od Neda a Kate, kteří byli obrazem skutečného života. Jsem ráda, jak kniha skončila. Pro mě to bylo mistrovské dílo, velmi vysoko ohodnocené, knihu jsem přečetla velmi rychle.

02.06.2013 5 z 5

Netopýr Netopýr Jo Nesbø

Kniha mě nezaujala, příběhy - legendy domorodců mi do příběhu vůbec nezapadaly, přišly mi tam vtlačené násilně. Silou vůle jsem příběh dočetla. Od tohoto autora první kniha, kterou jsem přečetla, a nic moc.

20.04.2013 1 z 5

Dva životy Dva životy Táňa Keleová-Vasilková

Výborná kniha, čtivá. Zaujal mě děj, psychologická hloubka příběhu. Byla to moje první kniha od této autorky a pídím se po dalších. Kniha měla spád, žádná hluchá místa.

20.04.2013 5 z 5

Holčičky Holčičky Magda Váňová

První povídka má skrytý potenciál na knihu, v tomhle stavu je jí škoda. Druhá byla napínavá, těšila jsem se na skutečné odsouzení a ono nepřišlo; bojím se, co by tohle "prase" mohlo udělat vlastní dcerce, se kterou bude v pokušení neustále. Třetí povídka byla nejslabší, ve skutečnosti nic reálného, taková fantazy crazy. Škoda. Jiné knížky se mi od autorky líbili více.

16.02.2019 2 z 5

Život po tobě Život po tobě Jojo Moyes

Tento druhý díl mi přišel moc vynucený, umělý, nedá se srovnat s prvním dílem. Dočetla jsem do konce, ale vracet a vzpomínat určitě nebudu.

01.01.2018 2 z 5

Očistím tě od hříchu Očistím tě od hříchu J. D. Robb (p)

Jako vždy autorka nezklamala, příběh byl napínavý, čtivý, celým příběhem nenásilně a jemně plynul osobní život hlavní hrdinky. Autorčiny příběhy jsou pro mě vždy sázka na jistotu.

09.08.2017 4 z 5

Cizinka Cizinka Diana Gabaldon

Četla jsem i viděla seriál, nedokážu se ubránit srovnání. Za mě 4-5 hvězdiček - 4 hvězdičky pro knihu, 5 hvězdiček pro seriál. Díky knize jsem pochopila více souvislostí, v seriálu mě více upoutal milostný příběh na úkor dějové historické línie. Naštěstí pro mě - tam kde došlo k odklonu od knižní předlohy, bylo ku prospěchu příběhu. Propadla jsem celému příběhu a určitě opět zkombinuji knihu i seriál.
Krásné Skotsko, pro mě dosud málo známé - kniha mě oslovila i po této stránce a začala jsem se zabývat historií i přítomností Skotska.
Milostný a erotický příběh v jednom - romantika i realita (určitě ještě zkreslená) v jednom. Pozastavuji se jen nad násilím na konci tohoto dílu - jak někdo mohl něco takového vymyslet a zakomponovat do příběhu; za mě - klidně by stačilo ubrat na tomto násilí.

14.08.2016 4 z 5