renefer renefer komentáře u knih

Předmět doličný Předmět doličný Patricia Cornwell

Kdyby tohle byla první kniha, kterou jsem od PC četla, další bych si už nekoupila. Opět vyšinutý vrah a opět má v merku Scarpettovou...

12.12.2016 3 z 5

Dívej se, jak umírám Dívej se, jak umírám Erica Spindler

Detektivní romantika, pachatel sice nejasný, ale že to dopadne tak jak to dopadlo, to jasné bylo :-)

25.11.2016 3 z 5

Asylum Asylum Madeleine Roux

Takový jednoduchý horůrek bez potoků krve. Pro náctileté super.

10.11.2016 4 z 5

Puls Puls Stephen King

Líbilo se mi to, typický King. Psychedelické obrazy omezeny na minimum, jen by se lidé nemuseli chovat jak stádo ovcí. Ale i tak to dobře dopadlo.

07.11.2016 4 z 5

Micah Micah Laurell K. Hamilton

Tohle není kniha, ale povídka. Anita sebere Micaha, odjedou vzkřísit mrtvolu, rozdají si to v hotelu, vzkříšení se podělá, Anita zkončí v nemocnici a konec. Nevidím důvod, proč je to řazeno jako další díl série o Anitě.
Knížka tenká, ještě končí v půlce, zbytek je už "ukázka" z dalšího dílu. Jen mě to vytočilo - zbytečně vyhozené peníze :-(

31.10.2016 2 z 5

Inkubovy sny Inkubovy sny Laurell K. Hamilton

Hodně sexu, málo příběhu a Richard je zase ve hře :-)

27.10.2016 4 z 5

Blankytné hříchy Blankytné hříchy Laurell K. Hamilton

Hnusný přebal knihy... konečně se ale vracíme k aspoň trochu detektivní zápletce. Asi si budu muset dát pauzu, protože už mi leze krkem, jak Anita pořád všechno moc řeší - co je sex, co není sex, jestli zabít nebo nezabít...Co mě ale vytáčí nejvíc a to nejen u tohoto dílu, je, že jedinou hrozbu, kterou Anita představuje, je její vražedný pohled:
"Anito, řekni , co bys udělala?" "Zabila bych ho (ji)" "ježíííš, ona by mě vážně zabila"....
Richarda je mi líto, doufám, že má ještě šanci.

13.10.2016 5 z 5

Psycho III Psycho III Robert Bloch

Nevím, jestli to bylo tím, že jsem tuto knihu četla v krizovém období, ale nemohla jsem se začíst a dost mě kniha nudila. Pátrání reportérky po detailech krvavé vraždy a myšlenka, že by tahle událost mohla "přitáhnout" spoustu turistů? Tak tohle bylo "přitažené" za vlasy.

29.08.2016 3 z 5

Psycho II Psycho II Robert Bloch

Moc hezké, nečekaný konec, dala bych i pět hvězdiček, ale nesnáším knihy z filmového prostředí a toho tam bylo zbytečně moc.

18.08.2016 4 z 5

Ospalá Díra - Děti revoluce Ospalá Díra - Děti revoluce Keith R. A. DeCandido

Čtivě napsané, bohužel pouze pro ty, kteří viděli seriál, jinak se v tom příběhu ztratíte.

16.08.2016 4 z 5

Před záhrobím Před záhrobím Jeaniene Frost

Buď je to nejslabší díl celé série nebo si musím s Cat dát pauzu.
A od kdy je Denise zoomorf a vdaná za upíra? A kde vzal partnerku Bonesův spoluvladař? Pak nějaká zmínka o démonovi a zničení Disneylandu a už jsem byla rozhozená. Že by mi utekl nějaký díl mezi 5. a 6.?
Bádala jsem a zjistila, že autorka zřejmě smíchal dohromady dvě série. Koho by to nenaštvalo...

06.08.2016 2 z 5

Keltská civilizace a její dědictví Keltská civilizace a její dědictví Jan Filip

Ucelený přehled pro ty, kdo se chtějí dozvědět něco o keltské minulosti.
Obsahuje černobílé fotky, nákresy, mapky, detailní popisy nálezů, podrobné výpisy jednotlivých lokalit, dobu od objevení Keltů v historii až po současnost, jejich zvyky, vzhled, každodenní život.
Hodně citováno ze Zápisků o válce Galské i od jiných římských současníků,

06.08.2016 5 z 5

Nenávist až za hrob Nenávist až za hrob Jeaniene Frost

Tahle série nemá chybu, žádný díl nevybočuje z řady, všechny jsou napínavé, dobrodružné, smrtící a romantické. Konec byl předvídatelný, i když jsem za tím čekala spíš Patru než "zvláštní schopnosti".

15.07.2016 5 z 5

Jednou nohou v hrobě Jednou nohou v hrobě Jeaniene Frost

Opět skvělé počtení, zabijáci, upíři, ghúlové, láska až za hrob, ani druhý díl neztrácí nic na své čtivosti.

13.07.2016 5 z 5

Na půl cesty do hrobu Na půl cesty do hrobu Jeaniene Frost

Hezké, žádný moc velký slaďák, spíš hodně akce a sexu. Cat si nenechá nic líbit, ale stejně nakonec "podlehne". Jdu na další díl, chci vědět, jak to s ní a Bonesem dopadne :-)

07.07.2016 5 z 5

Erik Erik Terry Pratchett

Jeden z lehčích dílů Zeměplochy, opravdu pobavil.
Né vždy je to co si člověk přeje to co si člověk přeje :-)

08.06.2016 5 z 5

Jezero Jezero Arnaldur Indriðason

Tento díl mě moc nenadchl. Zřejmě proto, že v pozadí příběhu jsou politické intriky, které moc nemusím. Ale zápletka je zajímavá a pachatel do konce nejasný.

23.05.2016 3 z 5

Zázrak svaté Winifredy Zázrak svaté Winifredy Ellis Peters (p)

Kdybych omylem nezačala číst od druhého dílu - Jeden mrtvý navíc, tak tento příběh by mě nepřesvědčil. Nevím jestli je to rozdílným překladem, ale tento díl prostě u mě neboduje jako další knihy o Cadfaelovi.

06.05.2016 3 z 5

Nikdykde Nikdykde Neil Gaiman

Čekala jsem víc, možná kvůli komentářům nebo kvůli kolegyni, která mi slíbila, že se budu hlasitě smát při čtení v MHD. Nestalo se.

13.04.2016 3 z 5

Magický prazdroj Magický prazdroj Terry Pratchett

Teprve při čtení tohoto dílu jsem si uvědomila, že vtip je vlastně pouze přívěškem knih Zeměplochy. Ve skutečnosti se jedná o zpodobnění různých negativních vlastností a událostí.
Z tohoto dílu mi bylo chvilku smutno. Ukazuje, co se stane, pokud se někomu dostane do rukou neomezená moc.

04.04.2016 4 z 5