renefer komentáře u knih
Kdyby tohle byla první kniha, kterou jsem od PC četla, další bych si už nekoupila. Opět vyšinutý vrah a opět má v merku Scarpettovou...
Detektivní romantika, pachatel sice nejasný, ale že to dopadne tak jak to dopadlo, to jasné bylo :-)
Líbilo se mi to, typický King. Psychedelické obrazy omezeny na minimum, jen by se lidé nemuseli chovat jak stádo ovcí. Ale i tak to dobře dopadlo.
Tohle není kniha, ale povídka. Anita sebere Micaha, odjedou vzkřísit mrtvolu, rozdají si to v hotelu, vzkříšení se podělá, Anita zkončí v nemocnici a konec. Nevidím důvod, proč je to řazeno jako další díl série o Anitě.
Knížka tenká, ještě končí v půlce, zbytek je už "ukázka" z dalšího dílu. Jen mě to vytočilo - zbytečně vyhozené peníze :-(
Hnusný přebal knihy... konečně se ale vracíme k aspoň trochu detektivní zápletce. Asi si budu muset dát pauzu, protože už mi leze krkem, jak Anita pořád všechno moc řeší - co je sex, co není sex, jestli zabít nebo nezabít...Co mě ale vytáčí nejvíc a to nejen u tohoto dílu, je, že jedinou hrozbu, kterou Anita představuje, je její vražedný pohled:
"Anito, řekni , co bys udělala?" "Zabila bych ho (ji)" "ježíííš, ona by mě vážně zabila"....
Richarda je mi líto, doufám, že má ještě šanci.
Nevím, jestli to bylo tím, že jsem tuto knihu četla v krizovém období, ale nemohla jsem se začíst a dost mě kniha nudila. Pátrání reportérky po detailech krvavé vraždy a myšlenka, že by tahle událost mohla "přitáhnout" spoustu turistů? Tak tohle bylo "přitažené" za vlasy.
Moc hezké, nečekaný konec, dala bych i pět hvězdiček, ale nesnáším knihy z filmového prostředí a toho tam bylo zbytečně moc.
Čtivě napsané, bohužel pouze pro ty, kteří viděli seriál, jinak se v tom příběhu ztratíte.
Buď je to nejslabší díl celé série nebo si musím s Cat dát pauzu.
A od kdy je Denise zoomorf a vdaná za upíra? A kde vzal partnerku Bonesův spoluvladař? Pak nějaká zmínka o démonovi a zničení Disneylandu a už jsem byla rozhozená. Že by mi utekl nějaký díl mezi 5. a 6.?
Bádala jsem a zjistila, že autorka zřejmě smíchal dohromady dvě série. Koho by to nenaštvalo...
Ucelený přehled pro ty, kdo se chtějí dozvědět něco o keltské minulosti.
Obsahuje černobílé fotky, nákresy, mapky, detailní popisy nálezů, podrobné výpisy jednotlivých lokalit, dobu od objevení Keltů v historii až po současnost, jejich zvyky, vzhled, každodenní život.
Hodně citováno ze Zápisků o válce Galské i od jiných římských současníků,
Tahle série nemá chybu, žádný díl nevybočuje z řady, všechny jsou napínavé, dobrodružné, smrtící a romantické. Konec byl předvídatelný, i když jsem za tím čekala spíš Patru než "zvláštní schopnosti".
Opět skvělé počtení, zabijáci, upíři, ghúlové, láska až za hrob, ani druhý díl neztrácí nic na své čtivosti.
Hezké, žádný moc velký slaďák, spíš hodně akce a sexu. Cat si nenechá nic líbit, ale stejně nakonec "podlehne". Jdu na další díl, chci vědět, jak to s ní a Bonesem dopadne :-)
Jeden z lehčích dílů Zeměplochy, opravdu pobavil.
Né vždy je to co si člověk přeje to co si člověk přeje :-)
Tento díl mě moc nenadchl. Zřejmě proto, že v pozadí příběhu jsou politické intriky, které moc nemusím. Ale zápletka je zajímavá a pachatel do konce nejasný.
Kdybych omylem nezačala číst od druhého dílu - Jeden mrtvý navíc, tak tento příběh by mě nepřesvědčil. Nevím jestli je to rozdílným překladem, ale tento díl prostě u mě neboduje jako další knihy o Cadfaelovi.
Čekala jsem víc, možná kvůli komentářům nebo kvůli kolegyni, která mi slíbila, že se budu hlasitě smát při čtení v MHD. Nestalo se.
Teprve při čtení tohoto dílu jsem si uvědomila, že vtip je vlastně pouze přívěškem knih Zeměplochy. Ve skutečnosti se jedná o zpodobnění různých negativních vlastností a událostí.
Z tohoto dílu mi bylo chvilku smutno. Ukazuje, co se stane, pokud se někomu dostane do rukou neomezená moc.