renefer komentáře u knih
Beletristické zpracování eposu o Gilgamešovi. Poutavě napsané, člověk si živě dokáže představit dobu před téměř 5 tisíci lety. Jen mě trochu zarazil vztah Gilgameše a Enkidua, myslela jsem, ze byli spíš bratři ve zbroji, ale asi jsem ve škole nedavala dobrý pozor ;-)
Tak to bylo divny. Když si Simone má vzít starého páprdu, tak je to v pohodě. Ale nabídnou ji mladého lorda a je problém. On ji zas nemiluje, pak miluje, pak zase nemiluje a nakonec miluje. První díl byl rozhodně lepší, do dalšího už nejdu.
Zatím nejlepší díl i když nevím, co se změnilo. Pořad jen sex a magie, magie a sex. Buď je to menším počtem stránek nebo jsem si už zvykla????
Pokračuje závod v oplodnění a stále nemáme vítěze. Autorka sice popisuje mocné bojovníky sidhe, ale všechno jsou to submisivní postavičky, LH prostě neumí popsat silné muže, pouze silné ženy.
Dočteno, za mě nejlepší fantazy co jsem kdy četla, určitě se k němu budu vracet.
Jedním slovem "hustýýý". Zatím nejpovedenější díl, jen kdyby nebyly pořád ty návraty k příběhům hlavních postav, ale aspoň si člověk zafixuje, co se vlastně stalo. Sice to trochu mate, říkala jsem si, další Inevera, to snad ne a ona to byla pořád ta stejná pouze v mladším vydání.
Tady se vcelku nic nedělo. Angelika dřela jako kůň, odrodila čtyři děti a už ji táhlo na čtyřicet, ale pořad byla úžasná nejkrásnější a nejchytřejší. Autorka pořad pitvá kdo koho miluje a proč. Jsem ráda, že tento díl je za mnou, další snad budou napínavější.
Bezva young adult fantazy, bavila mě. Jen mi trochu vadí, když si hlavní postava vždycky nechá natlouct.
Za mě je nejlepší druhý díl. Tady to občas pokulhávalo, z podkoního se stal lord a z dcery šlechtičny naopak dcera čarodějky. Záporňák byl dost ubohý, stejně jako jeho konec.
Sice mi celý ten plán záměny nevěsty a její sestry přišel postavený na hlavu a čekala jsem, jak se z toho autorka vymotá, protože ještě pár listů před koncem knihy to bylo celé neuvěřitelně zamotané. Ale nakonec se s tím vcelku poprala a tak opět byla svatba, zvonec a konec :)
Až na nevěrohodný konec ve stylu “sedm jednou ranou” zajímavý příběh z řeckého starověku. Co kdyby autorem Odyssei nebyl Homér ale žena ?
Většina knihy se odehrává na palubě lodi, která Angeliku a Hugenoty odváží do Ameriky. Děj se trochu vlekl, štvala mě neschopnost hlavních postav konečně si to mezi sebou vyřešit a konec knihy....tak ten byl opravdu hooodně přeslazený.
Kdyby tam nebylo tolik transcedentalnich blábolů, bylo by to lepší. Na vykreslení atmosféry komunity by stačila tak čtvrtina z celého popisu. Vtipné bylo srovnávat postavy v knize s postavami v seriálu, třeba Troy z toho vyšel dost bídně. Ale byla to moje první kniha od této spisovatelky a protože seriál miluju, dam ji ještě šanci.
Tento díl se mi zatím líbil nejvíc. Angelika se konečně nechová jako sebestředná sobecká mrcha a navíc už nemůžu srovnávat s filmem.
Tak mně nezbývá, než se přiklonit k většině komentářů. Začátek s Jardirem mě moc nebavil, spíš bych tuto osu umístila do prvního dílu, zbývající část byla dost dobrá a konec opravdu neočekávaný...
Špatné hodnocení této knihy je způsobeno pouze našim očekáváním. Zatím co první díl je thriler, tak tento díl je apokalyptický horor. Co se stane, když se v Univerzu objeví zhoubný nádor, který se ani nesnaží žít v souladu se svým okolím, ale začne jej přetvářet k obrazu svému, stejně jako rakovinné buňky. Vesmír se začne bránit. Chce jej zničit, vymazat. A lidé se musí snažit tomu zabránit, protože ta rakovina, jsou oni sami...
Nemám ráda, když fantazy sága začíná v hlavní roli s dětskými hrdiny. Připomíná mi to HP. Jediná série, které se to povedlo, byl Stín Krkavce. Tady to taky není nic moc, ale v druhé půlce se to už vyrovná. Takže čekejte nečekané????
Tahle kniha mě zaujala víc než předešlý díl. Zajímavý námět, dobře napsáno, určitě doporučuji.
Tady se konečně něco dělo. Angelika spadla až na samé dno. Zachránce Nicolas bohužel není totožný s filmovou postavou, je to prostě hrubián a buran. A že si markýza vzpomene, že má taky někde děti po nevím jaké době relativního blahobytu, to jí rozhodně body nepřidá. Navíc je to poslední díl tohoto vydání, takže si asi koupím osekanou verzi, abych se vůbec dostala k nějakému pokračování.
Moc mě to nebavilo. Nikdy jsem nepřišla na chuť čarodějnickým procesům, štve mě stupidita tehdejších lidí.