Renike Renike komentáře u knih

Motýlí ostrov Motýlí ostrov Corina Bomann

Knihy Coriny Bomann jsou překrásné, u té knihy nemůžu říct jinak. Bavila mě jak r.1887- Victoria a Grace stejně jako současnost s Dianou. Fandila jsem Grace a její lásce. Knihu jsem zhltla skoro na jeden zátah, přes den na pláži a večer v hotelovém lobby baru. Nemůžu si dočkat na její další knihy. Doporučuji. Pro mě rozhodne bude mezi TOP 5 letošních přečtených knih.
Také knihu zařazuji do letošní čtenářské výzvy: 17.téma - Kniha o rodinných tajemstvích. A tím mám letošní výzvu splněnou.

13.03.2025 5 z 5

Pod vodou Pod vodou Juli Zeh

Knihu jsem si cíleně vybrala pro dovolenou na Kanárských ostrovech, právě proto, že se děj tady odehrává. A nebyla špatná. Začínala zajímavě, lákavě, byla trošku erotická, thrillerem bych nenazvala a konec tak nějak vlažný, ale nevadilo mi. Celkem hodnotím kladně, i když od toho auta ještě jsem nic jiného nečetla.

11.03.2025 4 z 5

Světlo nad Londýnem Světlo nad Londýnem Julia Kelly

Historické romány toho typu mám moc ráda, i tahle se mi moc líbila.
Knihu zařazuji do letošní výzvy: 11.téma - Kniha od autora, jehož iniciály jsou v abecedním pořadí.

11.03.2025 4 z 5

Slunce nad solnou zahradou Slunce nad solnou zahradou Tabea Bach (p)

Krásná kniha, která se mi moc moc líbila. O to víc, když mám to štěstí a četla jsem to teď na ostrově Fuerteventura. La Palma už je jen kousíček. Knihu jsem cíleně vybrala na dovolenou na Kanárských ostrovech. Popis počasí, lokalit, zvyky a zdejších jídel člověk líp pochopí. Děj byl odpočinkový a krásný. Už se těším na pokračování. To už dočtu doma :)

09.03.2025 4.5 z 5

Místo v mém srdci Místo v mém srdci Jane Green

Kniha z knihobudky. No, ani nevím jak napsat mé pocity z knihy. Během čtení jsem alespoň 3-4krát chtěla odložit, že to snad nedám. Co dodat? Puberta s Emily hodně zamávala. Řeší se tu alkohol, drogy a nechtěné těhotenství bez otce dítěte, adopce, nenáviděná macecha a podle mě trošku neschopný otec Emily. Celý příběh naštve, nerad se k tomu vracíte a už chcete, aby to už nějak byl u konce. Nelíbilo. Já bych rozhodně tak trpělivá nebyla jako Andi. Obálka rozhodně nesedí k knize.

04.03.2025 2 z 5

Ohnivý ostrov Ohnivý ostrov Kimberley Freeman

Mně se ta kniha moc líbila, neodsoudila jsem Tilly za vraždu ani za další činy. Prolínání minulosti a současnosti mám moc ráda.

03.03.2025 4.5 z 5

Stela a 16 huskyů Stela a 16 huskyů Tereza Pařízková

Parádní knížka o husky a psí
spřežení. Dlouho jsem si prála tu knížku najít a nečekaně se mi objevila. Krása.

01.03.2025 5 z 5

Zapomeň na minulost Zapomeň na minulost Alexander Stainforth (p)

Těšila jsem se na knihu a líbila se mi. Podobná kniha jako některé od autora. Zařazuji do letošní čtenářské výzvy - 6.téma.

25.02.2025 4 z 5

Doktorka Samantha Doktorka Samantha Barbara Wood

Kolikrát jsem chtěla přečíst tuhle knihu a vždy mě odradila délka knihy. Nyní jsem kvůli čtenářské výzvě vzala do ruky a stránky ubíhaly strašně rychle. Vzdělávání i praxe tehdy pro ženy nebylo lehké, ale Samantha s tím poprala hezky. Moc se mi kniha líbila.
Knihu zařazuji do výzvy, 14.téma - Kniha, která má více vydání, ale ne vždy stejnou obálku.

24.02.2025 5 z 5

Poslední umělecké dílo Poslední umělecké dílo Sofia Lundberg

Knihu jsem koupila, protože mám knihy autorky moc ráda, ale tenhle děj mě nějak neoslovil, škoda.
Zařazuji ji do letošní čtenářské výzvy - nová kniha z roku 2025.

19.02.2025 3.5 z 5

Vzpomínky na Afriku Vzpomínky na Afriku Karen Blixen

Knihu jsem četla na letošní čtenářskou výzvu: 10.téma - Kniha, u níž jste viděli nejprve filmové zpracování.
Film se mi líbil, ale kniha byla spíš popisní, než romantická, občas nudná a děj zdlouhavý.

17.02.2025 3 z 5

Nultá hodina Nultá hodina Agatha Christie

Knihu jsem četla pouze na letošní čtenářskou výzvu, 15.téma - Kniha z roku, ve kterém se narodil jeden z rodičů. Ničím mě moc nezaujala.

14.02.2025

Hanko, zachraň štěně! Hanko, zachraň štěně! Věra Hudáčková Barochová

Kdo miluje zvířata a hlavně psy, bude kniha líbit.

12.02.2025 5 z 5

Lékařem v africkém pekle Lékařem v africkém pekle Denis Mukengere Mukwege

Kniha byla spíš životopis a zpověď autora, drsné podmínky a život v Kongu. A ta situace pořád neskončila. Opravdu je to masakr a ani jako lékař to nemá jednoduché.
Knihu zařadím do letošní čtenářské výzvy - knihu překládala žena.

10.02.2025 4.5 z 5

Rande se zárukou Rande se zárukou Rebecca Serle

Knihu jsem četla na letošní čtenářskou výzvu - nová kniha z r. 2025. Předešlé knihy autorky me bavily více, u té asi za pár týdnů zapomenu o čem byla.

10.02.2025 3 z 5

Úsměv Mony Lisy Úsměv Mony Lisy Jeanne Kalogridis

Knihu jsem dlouho sháněla a nakonec jsem našla v knihovně. Věděla jsem, že mě to bude bavit, ráda si čtu o rodu Medicejských, o Florencii a o té době renesance. Děj se mi moc líbil, byla tady jak romantika a láska, tak i vražda, pátrání a nebezpečí. Jakkoliv byl příběh fiktivní, moc se mi líbil a hodnotím plně 5 *. Puzzle Mony Lisy mám doma na zdi, teď se mi na ten úsměv bude koukat úplně jinak :)))

07.02.2025 5 z 5

Z blondýny zubařkou Z blondýny zubařkou Hedvika Kaplánová

Ono to bylo tak reálné, že to nebyl ani vtip. Mimojiné perfektně a detailně napsané, že jsem to hltla strašně rýchle.
Nemohla bych to lépe napsat, jen bych dala k tomu název: Z blondýny lékařkou :) a přidala bych ještě poslední 6.ročník na medicíně se 4 státnicemi.
Chválím autorku a přeji hezký rodinný život i pracovní úspěchy.

Knizu zařazuji do čtenářské výzvy 19.téma - Kniha o překonávání překážek.

02.02.2025 5 z 5

Diskrétní elegance Diskrétní elegance Jana Skarlantová

Hezky popsaná móda po první světové. Zahrnuje jak dámskou, tak i panskou módu. Nechybí zmínění módních velikánů, parfémů, sportovní módy ani hezká ilustrace.

31.01.2025 3 z 5

Pod africkým sluncem Pod africkým sluncem Barbara Wood

Druhá kniha od autorky, co jsem četla a zařadila do letošní čtenářské výzvy - 5.téma - Kniha, ve které se bojuje za svobodu a nezávislost. Tady kikujové v Africe bojují za svou svobodu. Příběh se mi moc líbil - začíná s Deborou, jak se vrací do Afriky, kde se narodila. Postupně dozvíme celou historii její rodiny, podrobnosti jejich života. Byla tady láska, nenávist, kletba, vražda, tajemství - vše co je do dobré knihy potřeba. Moc jsem si knížku užila, doporučuji.

30.01.2025 5 z 5

Tajemný pilot Tajemný pilot Hana Hindráková

To bylo něco tak jednoduchého, primitivního, ale dejme tomu i romantického, že se tomu nelze ani uvěřit :))))
Par stránek, tohle bych nepovažovala ani za eknihu.

29.01.2025 1.5 z 5