Renike Renike komentáře u knih

Love story Love story Erich Segal

Přečteno jedním dechem. Film jsem viděla hodně dávno, ještě jako náctiletá. Věděla jsem jak končí, ale ani tak se nedalo bez kapesníčku.
Knihu jsem zařadila do letošní čtenářské výzvy - 13.téma.

26.01.2025 5 z 5

Kočičí lumpárny Kočičí lumpárny Petra Poláčková

Kniha byla hezká, ale takových knih se stejným obsahem je na světě již spousta.

23.01.2025 4 z 5

Moto a já aneb na rok kočičí mámou Moto a já aneb na rok kočičí mámou Suzi Eszterhas

Tu tenkou knížku většího formátu jsem dlouho sháněla a konečně koupila. Nelituju. Fotografie nádherné, popis roztomilý, neříkajíc o kotě servala. Afrika je úchvatná, divoká a nádherná.

23.01.2025 5 z 5

Dior do kabelky Dior do kabelky Karen Homer

Tu sérii mám moc ráda, i tenhle díl byl povedený.

22.01.2025 4.5 z 5

Jak mluvit se zvířaty Jak mluvit se zvířaty Lindy Mattice

Kniha mě zaujala jak názvem, tak i obálkou. Je to krásně zpracovaná kniha plno obrázků, která vysvětluje různé znaky a chování domácích zvířat, a to ne jenom kočky a psi, ale třeba i hada a rybiček.

21.01.2025 5 z 5

Záchrana levhartů Záchrana levhartů Holly Webb

Po přečtení knihy člověk má chuť se podívat na stránky www.snowleopard.org a pomáhat/adoptovat třeba levhartí mládě nebo dospělého levharta. Moc krásná kniha, jako v té sérii každá.

20.01.2025 5 z 5

Hippokratova přísaha Hippokratova přísaha Barbara Wood

Knihu jsem četla na letošní čtenářskou výzvu: 19.téma - Kniha o překonávání překážek. Netuším proč se mi do ruky ta kniha nedostala dříve, jako lékařka už bych to měla mít dávno přečtenou :)
Všechny tři hlavné hrdinky mi sedly, fandila jsem holkám a zajímala mě jejích osudy. Byla to 1. kniha od autorky a nezklamala, určitě dám šanci i Doktorce Samanthy a i knize Pod africkým sluncem.

19.01.2025 4.5 z 5

Nový domov – Rozárka Nový domov – Rozárka Ellen Miles

Hezká dětská knížka o tom, jak Rozárka, krásné koťátko se zraněnou tlapičkou, našlo domov. I Mája mi byla sympatická holčička.

19.01.2025 4 z 5

To druhé kotě To druhé kotě Patricia St. John

Kde je kočka, tam je život. Pohádka o sourozenecké lásce, lásce ke zvířatům a hlavně k Bohu.

18.01.2025 3 z 5

Verstappen válí Verstappen válí Simon Mugford

Zrovna Maxovi nefandím :) , ale knížka mě bavila stejně jako druhá o Hamiltonovi.

14.01.2025 5 z 5

Přívěsek z čaroitu Přívěsek z čaroitu Anna Beatrix Bártová (p)

Knihu jsem četla na letošní čtenářskou výzvu - 16.téma: fialová barva na obálce. Ano, i takové knihy je potřeba číst, popis Slovinska mě nalákal, abych tu krásnou krajinu navštívila. Třeba příští dovolená? .. kdo ví. Byla to první kniha od autorky a nebyla špatná.

13.01.2025 4.5 z 5

Čokoládový sen Čokoládový sen Fiona McIntosh

Knihu jsem četla na letošní čtenářskou výzvu - 3.téma .. a moc se mi libila. Romantika, láska, plná citů a .. čokoláda. Při popisu výroby čokolády jsem neodolala kvalitní čokoládě ;) Opravdu krásny a dojemný příběh.

11.01.2025 4.5 z 5

Carmen Carmen Prosper Mérimée

Knihu jsem četla na letošní čtenářskou výzvu - 1. téma: Kniha, podle které vzniklo hudební dílo. Tenkou knížku jsem četla ve slovenštině, nevadilo mi, děj byl zajímavý a určitě ráda se podívám i na čtyřaktovou operu.

06.01.2025 3.5 z 5

Pokoj bez dveří Pokoj bez dveří Karolina Tůmová

Knihu jsem četla na letošní čtenářskou výzvu - 20.téma: kniha, jejíž název obsahuje slovo dveře. Nedoufala jsem, že mě bude kniha bavit, ale příjemně jsem se mýlila. Historické knihy mám moc ráda a tady se střídaly 3 generace. Příběh mě bavil, i když o prstenu jsme moc nedozvěděli. Knihu od české autorky hodnotím kladně.

06.01.2025 4.5 z 5

Šarlotina pavučinka Šarlotina pavučinka Elwyn Brooks White

Pohádku jsem viděla snad i 50x :)
I knihu jsem teď přečetla na čtenářskou výzvu - 13.téma.
Byla stejně krásná jako pohádka.

03.01.2025 5 z 5

Počkej na mě v Paříži Počkej na mě v Paříži Kristin Harmel

Krásná kniha, hezky se mi četla. Bod navíc za příběh inspirovaný skutečností.

29.12.2024 5 z 5

Vánoce každý den Vánoce každý den Karen Schaler

Myslim si, že všechny vánoční knihy od autorky byly lepší než tahle. Nebyla špatná, ale nějak mi do vánoční nálady noc neseděla.

21.12.2024 3 z 5

Tulák Tulák Rosanne Parry

Krásný příběh jednoho vlka, který byl inspirován dle života skutečného vlka jménem Oregon 7. Přírodovědci mu připevnili obojek s vysílačkou a sledovali jeho putování. Jeho cesta nebyla bez překážky, ale našel družku a měli i mláďátka. Kniha je nádherně ilustrována a na konci knihy krásné vysvětlení jednotlivých zvířat a pojem. Dokonce i vlčí stopa v životní velikosti.

12.12.2024 5 z 5

Vánoce s kočkou Vánoce s kočkou Petra Nachtmanová

Pomstychtivá ženská se mi nelíbila, ale kočička Twinky a Josh ano. Kniha je krátká, zahřeje u srdíčka a takhle koncem roku nás hezky nabádá k dobrému skutku, jako je například pomoc útulkům.

08.12.2024 4.5 z 5

Hospůdka v Praze Hospůdka v Praze Julie Caplin

Kniha, na kterou jsme hodně těšili a dlouho čekali. Začala moc zajímavě, i když ja pivo nepiju, popis Prahy a památek mě těšil. Řekla bych, že to byla chvilkami romantická, chvilkami erotická pohádka a samozřejmě s happy endem. Asi to poděkování se mi libilo nejvíc.

07.12.2024 4 z 5