Renike Online Renike komentáře u knih

Malá Malá Edward Carey

Úžasný příběh, příjemně mě překvapil. Rozsáhlá kniha o malé holce Marie Grosholtzové, zhltnuto za víkend. Svůj životní příběh bravurně odvypráví sama hlavní hrdinka. Nelze nic vyčíst, doporučuji.

19.08.2024 5 z 5

Dora Maar a Picasso Dora Maar a Picasso Bettina Storks

Krásný příběh, tentokrát o Picassovi míň a o Doře dozvíme víc. Obávám se, že autorka vykresluje Doru v té knize o trošku milostrdnĕji a obětavá víc než ve skutečnosti byla, ale byla to krásná kniha. Ještě mám v plánu přečíst jinou knihu o Pablovi. Knihu jsem četla po návratu z Malagy, kde má Picasso muzeum, v místě, kde se narodil.

18.08.2024 5 z 5

Vůně španělských třešní Vůně španělských třešní Jo Thomas

Hola! Náhoda je neuvěřitelná! Chtěla jsem nějakou knihu se španělskou tematikou na dovolené u Malagy, tak jsem si vybrala tuhle. Vůbec jsem ještě netušila jak trefné to je. I když na první pohled hlavní hrdinka mě nezamlouvala, četla jsem dál, a děj se mi zalíbil. Byla jsem na stejném místě- u Malagy, jedla jsem stejná výborná typická španělská jídla- výbornou paellu, k snídaně churros s tmavou čokoládou, polévku gazpacho, na každém kroku trapas. Nádhera! Užívala jsem si dovolenou, stejně tak jako flamenco. Kniha na tu dovolenou byla víc než ideální.
P.S. má dcera je taky Beti :)

Ohnivé květy Ohnivé květy Susan Meissner

Tu knihu jsem hodně dlouho sháněla a nyní konečně dočetla. O katastrofě dvojčat již jsem pár knih četla, ale i tá kniha upoutala mou pozornost a četla se rychle. Další kniha, ve které se děj odehrává v současnosti i v minulosti, tentokrát 1911 a 2011, 10 let po teroristickým útoku na New York. Krásný příběh.

Skříň plná Diora Skříň plná Diora Natasha Lester

Vzala jsem si do ruky knihu v domnění, že budu číst o módě, ale dostala jsem knihu o válce, co mi vůbec nevadilo, jelikož mě baví i téma ve válečním období. Krásná kniha, dlouhá, zajímavá a děj poutavý a silný, strídá se válka a současnost. Konec dojemný a rozpláče Vás.

Najdeš mě na konci světa Najdeš mě na konci světa Nicolas Barreau

Mě se ten příběh moc líbil, ale co se mi nelíbí, je obálka. Vůbec se mi k příběhu nehodí. Určitě si přečtu i jiné knihy od autora.

29.07.2024 5 z 5

Africký zápisník mladého medika Africký zápisník mladého medika Martin Palička

Klobouk dolu před člověkem jako je Martin. Kniha mě hodně bavila - kéž by byla delší! Súdán bych nedala ani jako lékařka, natož jako medička. Kdyby napsal knihu o pobytu v Thajsku, nebo kdekoliv na světě, přečetla bych ráda. Skvělá kniha!

22.07.2024 5 z 5

Falešná Pařížanka 2 Falešná Pařížanka 2 Kamila Boudová

Nebavil mě ani tenhle díl. Takový domácí porod a průběh těhotenství v dnešní době od autorky taky neberu. Jako lékařka to fakt nedám. Další knihy i kdyby byly už číst nebudu. Hvězdičku dostane pouze milovaná Paříž.

22.07.2024 1 z 5

Falešná Pařížanka Falešná Pařížanka Kamila Boudová

Autorku moc nechápu, ta kniha nemá pořádný děj. Jelikož Paříž miluju, vypůjčila jsem obě díly z knihovny. Kniha psaná neskutečným chaosem a nepřehledným dějem. Nedokázala jsem se vžít do její role. Skákala jak v čase, tak i v místě. Ale dám jí ještě šanci s druhou knihou, snad bude lepší.

22.07.2024 2 z 5

Zázrak na nástupišti číslo 5 Zázrak na nástupišti číslo 5 Clare Pooley

Nebylo to špatné, ale na ten děj za chvilku zapomenu. Začátek zdlouhavý, konec jednoduchý.

22.07.2024 3 z 5

Dopisy z ostrova Skye Dopisy z ostrova Skye Jessica Brockmole

Celá kniha ve formě dopisů. Autorčina prvotina a podle mě velice vydařená. Hlavní hrdinka Elspeth píše a vydává básně a nikdy neopustila svůj ostrov Skye, kde se narodila. Jednou ji napíše dopis neznámý američan a ona odpoví. Děj se odehrává ve dvou linií, roky 1912-1916 a 1940 - válka 1. a 2. světová. Krásný příběh jak jedna tak i druhá linie. I slza mi ukápla na konci knihy. Doporučuji.

22.07.2024 5 z 5

Půlnoc v útulku Půlnoc v útulku Nanci Turner Steveson

Moc hezká knížka, náučná.

17.07.2024 5 z 5

Den Trifidů Den Trifidů John Wyndham (p)

Není to můj žánr, ale přečetla jsem po doporučení. Po první kapitole jsem si řekla, že to bude hodně dobrý, ale bavila mě kniha dál trošku zase až po objevu Susan.

15.07.2024 3 z 5

Šaty Šaty Megan Hess

Tyhle knihy od autorky fakt miluji. I pro tentokrát NÁDHERA! Dívy, herečky, zpěvačky a ty ŠATY!

15.07.2024 5 z 5

Kočička Hamley a dračí mládě Kočička Hamley a dračí mládě Sandra J. Paul

Další, již třetí, milé dobrodružství kočičky Hamley. Krásné vyprávění jak se ocitla Hamley a Lump u chrámu v Číně, spřátelí s dračí maminkou a s pomocí kouzla Hamley pomůže, aby nebyla na světě jediný drak.

11.07.2024 5 z 5

Tak daleko, tak blízko Tak daleko, tak blízko Michaela Zindelová

Obyčejný příběh jedné obyčejné ženy v zahraničí. Nic míň, nic víc. Čekala jsem něco hezčího. Takové jednoduché vyprávění. Obálka se mi moc libí, do Barcelony ráda jezdím.

11.07.2024 3 z 5

Půlnoční růže Půlnoční růže Lucinda Riley

Wauuu..nemám slov! Nádherná kniha. Ani na minutu jsem se nenudila při čtení. Ale od Lucindy je to nepřekvapivé, miluju její knihy. Kéž by byly přeložené všechny její knihy do češtiny. Příběh jak minulosti, tak i přítomnosti mě zaujal a líbil.

11.07.2024 5 z 5

Luna vyje na měsíc Luna vyje na měsíc Kristin O'Donnell Tubb

Milý příběh o terapeutickém pejskovi. Náucná a krásná knížka. Obálka se mi moc líbi.

06.07.2024 5 z 5

Sladká příchuť zabíjení Sladká příchuť zabíjení Jiří Bílek

Knížka tenká, ale obsahuje pár zajímavých příběhů. Vyprávění je jednoduché, ale hezké. Občas jsem si i zasmála.

05.07.2024 4 z 5