Renike komentáře u knih
Film mám moc ráda, viděla jsem vícekrát. Řekla bych, že je i lepší než kniha.
Nádherná obálka, levandule - pro mě znamená vůní a romantiku. Stejně jako Provence, kterou miluji, a ráda tam jezdím. Ale obsah knihy už mě až tak nenadchl. Na mě moc násilí, sekta a trošku chaotické rozuzlení konce.
To je druhá kniha od autorky, co jsem četla, hned po knize Poslední slib. Byla to stejně krásná a procítěná kniha, i přes všechno to násilí, co potkalo Tinu a tu krutost, co potkalo Christine. Obdivovala jsem lidskost a vytrvalost Tiny. Dějové linie mi v knize vyhovuje vždy, mám to moc ráda. Dotčeno za den a půl. Doporučuji.
Tak tahle kniha se mi opravdu moc líbila. Děj napínavý, námět originální a dobrodružný. Typická kniha, kde jsou fiktivní postavy zakomponovány do reálné historie, což mám ráda.
Krásný, čtivý a docela napínavý i bolestný příběh matky, dcery a babičky, tak napůl šťastným koncem. Není to historický román, odehrává se v Anglii a částečně ve Španělsku. Na začátku děj i postavy poskakovaly, ale nakonec dal jeden krásný celek. Moc hezké čtení. Dám šanci i jiné knihy autorky.
Měla jsem obavy na začátku, číst / nečíst. Ale který majitel mopse by mohl odolat knize, když pejska uvidí na obálce? Ja rozhodně ne. A nelituji. Kniha byla boží, vtipná, roztomilé rozhovory. Pojmenování mopsíka nechám bez komentu i jeho klíšťat : ) Kolikrát to nešlo bez výbuchů smíchu.
Nejdřív jsem si myslela, že to bude jenom blabol, že jsem si sáhla vedle, ale když už jsem si přečetla půlku knihy, tak mi přišlo vtipné a překvapivě i zábavné čtení na to léto. Jako celek hodnotím dokonce i docela vysoce.
Celkově se mi příběh líbil, stejně jako Pohlednice z Itálie. Mám ráda knihy, kde se střídá minulost a současnost.
Je to román podobný knihám Julie Caplin, které mám ráda. Lucy byla sympatická managerka, kterou jsem si hned oblíbila. Příjemné, lehké a humorné čtení ideální na léto. Ale čekala jsem více popisu Bretaně.
(SPOILER) Když jsem si tu knihu vypůjčila z knihovny, nevěděla jsem, o čem to bude. O Titaniku bylo už napsáno tolik knih a příběhů, ale tahle kniha mě uchvátila. May, Celesta, Angelo a jedna krajková botička z Toskánska. Jejich rodiny a nelehké životy od 1912 až do 1959 včetně 2 světových válek. A nakonec jedna velká italská rodina. Moc se to povedlo. Opravdu dechberoucí příběh. Doporučuji.
Název knihy je ale klamný, sice se kapitánova dcera v knize vyskytuje, ale o ní to není. Je to autorčin sedmý román, určitě přečtu i další, pokud budou přeložené. 5* hodnotila jsem dílo a ne překlad, za to autorka nemůže.
Mě se ta kniha moc líbila. Ráda čtu knihy, kde se střídá minulost a současnost.
Příběh byl čtivý, milý a konec dojemný. A co dodat, Itálii miluji :)
Určitě přečtu i Pohlednici z Paříže.
Moc krásné volné pokračování knihy Krásky z Florencie, dozvíme zase něco z italské historie z 16.století. Nepřekvapuje mě zahrnutí malířů jak Tiziana, tak i Leonarda. Jak to s dějem souvisí? Dozvíte po přečtení. Tizianův portrét je dodnes k vidění v Kunsthistoriches Museum ve Vídni. A kde se nachází druhý portrét víme všichni. Už se těším na autorčinu další knihu Bella Donna - Malířka z Říma, kde dozvíme více o rodu Bellaniů.
Úplně s čtenářkou milena8281 souhlasím, knihu jsem si užila, hlavně Sophii a není k tomu dodat nic víc.
Hrdina je vysloužilý policejní pes, který pořád zachraňuje Bena, dalších postav i štěněte Skauta. Krásná, napínavá knížka pro děti.
Již poslední díl ze série, které jsem ještě neviděla a nečetla..unikátní stejně jako předešlé.
Knihy o Titanicu mám ráda, protože se vždy dozvím nová fakta. Co se týče fikce a detektivního děje, nějak jsem už tušila ten konec, no ne to potopení :), ale odhalení vraha. Celkově byla knížka zajímavá.
Další zajímavá vtipná knížka ze série, ale mláďata se mi líbila víc.
Na to, že detektivky moc nečtu, se mi tahle kniha moc libila. Fakta o Sisi i o jejím vrahovi jsem již znala z jiné knihy a z historie, nepřekvapila mě. Patoložka i Max mi byly postavy sympatické. A také oceňuji vždy doslovy od autora, co byla v knize fakta a co fikce.
Tak to byla vtipná, roztomilá a opravdu pravdivá fakta o zvířatech, mláďatech. Zajímavé informace nejen pro děti.