Renike Online Renike komentáře u knih

Italské trojhubky Italské trojhubky Marta Kučíková

Tuhle knihu do série už jsem nemusela kupovat, už nic nového jsem od autorky nedozvěděla. Ale jo, dalo se přečíst.

10.10.2023 3 z 5

Z mého severoitalského deníku Z mého severoitalského deníku Marta Kučíková

Na tu dobu začátku koronavirovou se dívám jako lékařka úplně jinak. Neznala jsem izolaci, ani zákazy vycházky, nebo nějaké omezení, lockdown. Pracovala jsem neustále a pořád bez omezení. Autorka humorní formou líčí to nelehké období, vnímali jsme i tady situaci v Itálii jako katastrofu. Fakta byla opravdu mrazivá.

09.10.2023 4 z 5

Po italsku do hubky Po italsku do hubky Marta Kučíková

Nejdřív mi vadila, že kniha je jen a jen kuchařka plná receptů, ale pak jsem se s tím smířila, a užívala jsem si vtipné poznámky autorky. Ano, i to je super čtení, o skvělých italských jídel mluvit asi nemusím :)

08.10.2023 5 z 5

Paříž pro jednoho a jiné povídky Paříž pro jednoho a jiné povídky Jojo Moyes

Tak tentokrát se mi to líbilo víc, než poslední a předposlední vydané knihy od Jojo. Nejvíc se mi líbila povídka Paříž pro jednoho, pokud by to byla ještě delší, mohla by to byt i samostatná kniha, škoda za to. Povídka Punčochy byla mezi nima nevtipnější, smála jsem se i nahlas. Povedlo se. Celkově hodnotím kladně.

07.10.2023 5 z 5

Země snů Země snů Nicholas Sparks

Nicholas mě nikdy nezklame. Byl to nádherný příběh, na konci i slza ukápla. Doufám, že si dočkám i filmovou verzi.

07.10.2023 5 z 5

Šance pro Stelu Šance pro Stelu McCall Hoyle

Smutná, ale nádherná náučná dětská knížka s krásnou ilustrací.

05.10.2023 5 z 5

Obchůdek s knihami Obchůdek s knihami Rebecca Raisin

Kniha se mi moc líbila. Znovu jsem se ocitla v nádherné gotické kapli Sainte-Chapelle rozzářené ve zlaté barvě, v královské Tuilerijské zahradě, také ve vesničce Eze, Azurové pobřeží. Jak miluju také Paříž, Francie - pouliční trhy, kavárny, francouzská vína a jídla! Ta atmosféra, prostředí a místní elegantní lidí byly popsané, jako kdybych tam byla také. A k tomu příběh o Sarah a knihkupectví byl bonus. Pohodové oddechové čtení.

04.10.2023

Kočička Hamley a první sníh Kočička Hamley a první sníh Sandra J. Paul

Další krásná knížka s koťátkem Hamley, tentokrát na ni čeká zima a sníh. Doporučuji číst dětem na Vánoce, ale víc neprozradím. Obálka i nyní nádherná.

02.10.2023 5 z 5

Horké vafle a ledové koupele Horké vafle a ledové koupele Karin Härjegárd

Takové další "romatické útěky" od jiné autorky. Hezky se to poslouchalo při vaření, žehlení a relaxu u kávy.

01.10.2023 5 z 5

Psina s princem Psina s princem Petra Nachtmanová

Hezká, milá a vtipná pohádka :) Jsem zvědavá na pokračování.

30.09.2023 4 z 5

V každém okamžiku šik V každém okamžiku šik Tish Jett

Parádní příručka být a cítit se krásnou, přitažlivou, fit a šik v každém věku. Měli by to učit holkám ve škole :) Doporučuju všem dívkám, ne(jen) ženám nad čtyřicítkou.

29.09.2023 5 z 5

Dusty: Dva na horké stopě Dusty: Dva na horké stopě Jan Andersen (p)

Další dobrodružství Pavla a Dustyho. Tentokrát změna obalu a nezařazen do série, ale nevim proč. Roztomilé kreslené obrázky u každé kapitoly.

27.09.2023 5 z 5

Jak na kočku Jak na kočku Nigel Kidd

Zábavná příručka Jak na kočku určená pro děti je skvělá knížka o kočkách, krásně ilustrovaná. Vřele doporučuju pro malé (i velké) kočkomily.

26.09.2023 5 z 5

Hra s láskou Hra s láskou R. L. Mathewson

Vzala jsem si do ruky tuhle knihu, že si prečtu celou sérii, ale neudelám. První část knihy vypadala nadějně - přišla mi vtipná, roztomilá, ale časem mě začala nudit. Pořád dokola - nezasloužím si tě, miluju tě, nemiluješ, nejsem ti moc dobrý atď atď...konec taky hodně překombinovaný, jakoby autorka nevěděla jak dokončit a chodila pořád kolem horké kaši. Do dalších dílů se už nepouštím.

25.09.2023 2 z 5

S benzinem v krvi S benzinem v krvi Willi Weber

Naprosto fantastická kniha ze světa Formule 1 přečtená za jednu sobotu. Fenomenální, vtipné vyprávění života Williho Webera přímo od něho. Človek, který hodně zažil, zkusil i zbohatnul. Spolupráce s Michaelem byl zázrak. Dávám maximální hvězdicku a moc doporučuju ne jenom fanouškům F1.

23.09.2023 5 z 5

Italské mentolky Italské mentolky Marta Kučíková

Podobná úroveň jako predešlé knihy, ale už mi přjde každá skoro stejná.

23.09.2023 4 z 5

P.S. z Paříže P.S. z Paříže Marc Levy

Mě ta kniha bavila, byla vtipná, odpočinkově lehká, příjemná :) Mia i Paul byli super. A Paříž nelze nemilovat :)

22.09.2023 4 z 5

Sen o šicím stroji Sen o šicím stroji Bianca Pitzorno

Krásný, romantický, trošku pochmurný příběh jedné švadleny. Neměla jsem od knihy žádné očekávání, ale mile mě román a styl vyprávění překvapil. Kniha krátká, na jeden den, četlo se hezky.

20.09.2023 4 z 5

Než nás rozdělí láska Než nás rozdělí láska Agnès Martin-Lugand

Dechberoucí, smutná a citlivá - o jedné velké nekonečné lásce. Autorka mě ani tentokrát nezklamala. Ke konci už i slzičky byly na krajíčku.

18.09.2023 5 z 5

Smlouva na lásku Smlouva na lásku Cassie Connor

Po smutné knize Buď jako řeka přesně tohle jsem potřebovala. Odlehčená, vtipná, chemie mezi hlavními postavami - ideální na pořád letní víkend. Hudson byl k sežrání :)

18.09.2023 5 z 5