Renushka komentáře u knih
Typický výplňkový díl. Moc se toho tam nedělo a Alina s Malem jsou jedna z nejhorších zamilovaných dvojic, o kterých jsem kdy četla, aneb "Ucukla jsi! Já líbal dost holek na to, abych věděl, co to znamená." Zato Nikolaj byl naprosto perfektní a moc mě bavil.
Zvraty v ději a jednání postav byly tak rychlé, že jsem měla občas pocit, že tam snad chybí stránka, a Lupin je zde dost mladý a ztřeštěný. Jinak se mi to líbilo.
Mám pocit, jako by byla o mně. Naprosto parádní kniha!
Takové Stmívání říznuté příručkou pro milovníky vína. Jen hloupoučkou obyčejnou dívku nahradila hloupoučká čarodějnice.
"Nechtěl jsem, aby byl můj Poirot karikaturou, někým vymyšleným ve filmovém nebo televizním studiu. Chtěl jsem, aby byl stejně opravdový jako v knihách, tak opravdový, jak jen ho budu schopen zahrát." (str. 25)
A to se mu opravdu povedlo. Suchet je jediný naprosto dokonalý Poirot.
Na rozdíl od postavy je ale tato kniha spíše průměrná. Obsahuje řadu zajímavých pasáží, např. o jeho pojetí Poirota, ty jsou ale střídány dlouhými výčty dílů a kdo v nich hrál, režíroval je apod.
Silně depresivní kniha o vyhořelých lidech propadajících se do úzkosti, kteří nevědí co se životem a nedokážou se ze svého stavu vymanit. Všechny postavy si byly podobné a u všech mi bylo v podstatě jedno, jak to s nimi dopadne.
Třetí kniha od Cary Hunter a opět napínavá od začátku do konce. Stejně jako minulé díly je velmi čtivá a sympatickému inspektoru Fawleymu opravdu fandím, snad se konečně dočká štěstí.
Velmi silný příběh i hlavní hrdinka, které jsem držela palce, aby nakonec prožila aspoň trochu štěstí. Příběh je rámován hledáním syna, o kterého se Františka bojí, prolíná se přítomnost s minulostí, v knize je použito valašské nářečí.
Ufňukaná Fanny byla vždy mou nejméně oblíbenou autorčinou hrdinkou, ale začínám jí přicházet na chuť. I když je to podle mě nejslabší román Austenové a postrádám tu její vtip a ironii, přečetla jsem ho jedním dechem a prostě jsem Fanny přála, aby její vyvolený poznal, jaký v ní má poklad.
Četla jsem tuto knihu už poněkolikáté a je stále úžasná. Autorka s vtipem a bohatou představivostí líčí své soužití s manželem a především život na Malé Straně, všímá si lidí a všedních i neobvyklých událostí. Pobavil mě příběh kominíka, který vyděsil kamnáře, i vyslance, který prohrál svůj boj se sedmikráskami, a řada dalších.
Konečně, myslela jsem, že to snad nedočtu. Námět byl zajímavý, ale zpracování pokulhávalo, příběh se vlekl, stačilo by, kdyby kniha byla tak poloviční.
Nádherné ilustrace a dojemný příběh o vyrovnávání se se smrtí v rodině, ale také o kouzlu Vánoc a síle přátelství.
Na rozdíl od jiných autorových knih mě tato nenadchla. Nápad se mi sice líbil, ale když jsem četla, jako by mi to vůbec nedávalo smysl. Souhlasím s Mirin1349, také jsem při čtení po chvíli ani nevěděla, co jsem četla.
Kniha se četla docela dobře, měla spád, ale vzhledem k ději Jany Eyrové jsem se nemohla zbavit dojmu, že to není správně, že tak to prostě nebylo. Pan Rochester je zde vylíčen jako pořádný bídák a jeho žena jako nevinná oběť.
Dalo se to číst, ale protože se kniha prezentuje jako pokračování Emmy, byla jsem dost zklamaná. Prostě tomu chybí vtip a ironie Jane Austenové. Navíc bych to ani nenazvala volným pokračováním, protože velká část Emmě předchází.
Koniáš byl pro mě kdysi objev roku a jen doufám, že se dočkáme další knihy s ním.
Kniha místy až paroduje tehdy oblíbené gotické romány, na druhou stranu románovou tvorbu celkově obhajuje jako vyšší umění. Nechybí kritika mravů a zvyklostí střední až vyšší třídy a lehce ironický humor. Hrdinka je mladičká a naivní, obdařená bujnou fantazií, ale také zdravým rozumem a pan Tilney se téměř vyrovná panu Darcymu.
Kdybych mohla dát šest hvězdiček, tak je dám, Chaloupka strýčka Toma byla prostě vynikající.