rodak rodak komentáře u knih

Tampa Tampa Alissa Nutting

Tato drsná a hodně erotická kniha otevírá spoustu témat. Zneužívání od ženy. Že ta osoba byla sobecká, vyšinutá a nemocná je zřejmé, ale kdyby toto prováděl chlap mladým holkám tak je všeobecné mínění o hodně horší. Asi je více mužů takto postižených. Občas kniha byla jak detektivka a chvílemi i k zasmání.

20.09.2023 4 z 5

Povídky smíchovské Povídky smíchovské Marie Rejfová

To byla tak nádherná plejáda různých a zábavných postaviček,někdy s krutým osudem. A tak skvěle napsané.A ten Smíchov.Poklona madam Rejfová.

12.09.2023 5 z 5

Proměna Proměna David Věrný

V polovině knihy jsem chtěl hodnotit třemi, jako
že takovou nereálnou blbost jsem dlouho nečetl. Po dočtení je to jinak. Celkově líbilo.

20.07.2023 4 z 5

Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

Čekal jsem víc. Trošku se nám autorka ztratila.Knihu jsem přečetl velmi rychle, ale za týden nebudu vědět o čem to bylo. Ještě že jsem to nemusel za ty strašný peníze kupovat.

16.06.2023 3 z 5

Přísně střežené tajemství Přísně střežené tajemství Jeffrey Archer

Pokračování série si zaslouží také nejvyšší hodnocení, ačkoliv uprostřed knihy té politiky ohledně voleb poslanců bylo až dost.Poslední třetina románu vše vynahradila a já se těším na podzim až vyjde další.

24.05.2023 5 z 5

Buď hodná Buď hodná Irena Piloušková

Musím knihu hodnotit naplno. Román o ženách, mužích, vztazích. Psychický nátlak, rodina. Nelehké téma. A hodně mi to připomínalo styl jak psala Zdena Frýbová. Doporučuji.

27.03.2023 5 z 5

Noc Noc Elie Wiesel

Nutně nemusím číst všechny knihy o válce a koncentračních táborech.Byly to hrůzy absolutně se vymykajícímu lidskému chápání.Tato útlá kniha to jen potvrzuje.Ale je třeba si ji přečíst.

19.03.2023 5 z 5

Našeptávačova hra Našeptávačova hra Donato Carrisi

Úplně to nepovažuju za vrchol knih autora.Spletité, náročné, jak níže někdo psal-je třeba to přečíst na posezení. Ale zajímavé to jjea ještě dodatek. Taak strašně mě štvalo na každé straně skoro dvakrát -bývalá policistka...

13.02.2023 4 z 5

Asfaltová pustina Asfaltová pustina S. A. Cosby

Tohle byla fakt jedinečná gangsterka.Tak drsně a skvěle napsaná. A hlavně-rodina je vše.A prosim nechte to všechny prožít a pročíst a neprozrazujte děj v komentářích viz níže. Vždyť je anotace na obálce knihy.

01.12.2022 5 z 5

Volající Volající Jonathan Dylan Barker

Uvítal bych, kdyby autor zůstal trošku při zemi. A neposlal nás do té přehnané a nereálné akční pohádky. I když stát se může lecos.

19.07.2022 3 z 5

Déšť Déšť Sára Saudková

Více se mi líbil druhý díl. Je vyzrálejší, propracovanější. Oldřiška je fakt uragán. A je to čtivé a fajn čtení. Uvítám další pokračování!

23.04.2022 4 z 5

David Hecl: Mluví k vám kapitán David Hecl: Mluví k vám kapitán Martin Moravec

Byl to zážitek přečíst tuto knihu. Spousta zajímavostí o letadlech, létání a životě kapitána Hecla. A pan Moravec ten knižní rozhovor vedl skvěle a vtipně.

13.02.2022 5 z 5

Poutník před branami moudrosti Poutník před branami moudrosti John Boyne

Páni, to byla originální jízda. Já ji absolvoval za 3 dny. Po Skryté zuřivosti srdce a Chlapci v pruhovaném pyžamu ve mě i touto knihou má pan Boyne navždy svého věrného čtenáře.

12.10.2021 5 z 5

Objetí mravenečníka Objetí mravenečníka Martin Vitický

Opravdu velmi povedená kniha.Má vše co má současný thriller mít.Zajímavou zápletku,dobře napsané postavy,neustálé posouvání děje-prostě to bylo paráda čtení.A navíc český autor a jeho první román.

01.08.2021 5 z 5

Mlíkař Mlíkař Anna Burns

V zásadě jsem se nepotkal se stylem vyprávění. Zajímavý obsah., ale.. Muselo to dát strašnou práci tuhle knihu přeložit.Zřejmě jsem se netrefil ve výběru pro mé čtení.

23.07.2021 2 z 5

Minulosti neutečeš Minulosti neutečeš Anders Roslund

Já mám stárnoucího, kulhajiciho komisaře, který si někdy dá i tanec moc rád. Tento díl byl naprosto skvělý. Od začátku až do konce. Občas snad zmatek v těch jménech lumpů. Název knihy nemůže lépe vystihnout děj a rozuzlení. Doufám, že bude komisař i nadále vyšetřovat další případy...

10.03.2021 5 z 5

Pod hladinou Pod hladinou Dana Stabenow

Drsný prostředí, drsní lidé a zajímavý příběh. Vzal jsem to rovnou od třetího dílu a teď se budu vracet na začátek.

08.01.2021 4 z 5

Nezvratné alibi Nezvratné alibi Peter May

Perfektní zakončení série. A velké rodinné drama, které jsem nečekal. Velmi propracované a nutno číst popořadě. U mě stále vedou čínské thrillery, ale tato řada také skvělá.

28.12.2020 5 z 5

Svědectví mrtvých Svědectví mrtvých Val McDermid

Sice moji oblíbenci trošku okrajově v tomto díle, ale musím hodnotit opět nejvíce. Víc neprozradím a doufám že autorka již napsala nebo píše další román s moji sympatickou dvojicí a jejím vyšetřovacím týmem.

10.11.2020 5 z 5

Nejsem z ledu Nejsem z ledu Anne Frasier (p)

Odpouštím autorce trošku přehnané akční finále. Ale série tři knih stála za to. Doufám tedy že se dočkáme pokračování.

14.10.2020 5 z 5