Rodaw Rodaw komentáře u knih

Černá kniha českých bestiálních vrahů Černá kniha českých bestiálních vrahů Jaromír Slušný

ČERNÁ KNIHA ČESKÝCH BESTIÁLNÍCH VRAHŮ
Hodnocení Knihánkova: 4 hvězdy

Skvělá knížka, která mě moc bavila a přinesla spoustu nových informací. Doporučila bych ji všem milovníkům true crime ;). Líbilo se mi, že byla napsána jako takové vyprávění - člověk se o to lépe do všeho vcítil a dle mého díky tomu i líp pochopil souvislosti. Styl psaní pana autora mi velice sedl a moc ráda bych si přečetla i nějaké jeho další knihy :).

25.01.2024 4 z 5

Sloní paměť Sloní paměť Alex Lasker

SLONÍ PAMĚŤ
Hodnocení Knihánkova: 3 hvězdy

Když jsem se dozvěděla, že vyjde rodinná sága mapující několik DESÍTEK let - navíc doprovázená zvířecím příběhem (alá Psí poslání - akorát se slonem) - byla jsem nadšená. No a možná nadšená je slabé slovo :). Miluju rodinné ságy, ještě víc miluju rodinné ságy, které se odehrávají opravdu v průběhu mnoha let, miluju Psí poslání a obecně miluju zvířecí příběhy. Exotické prostředí Afriky bylo jen lákavým bonbónkem navíc! Všechno vypadalo dokonale, proč to tedy nakonec úplně nevyšlo...?

Kniha má jen něco přes 250 stran - což je docela málo na to, že mapuje několik desítek let jedné rodiny a života slona. Člověk by si řekl "Hm, tak to teda pofrčí a bude utíkat hodně rychle" - a to právě ani tolik ne. Hlavní "problém" u knihy byl ten, že já z toho tu rodinnou ságu ani moc necítila. Problém je asi špatné slovo, proto ty uvozovky, možná by lépe sedělo označení "zvláštní překvapení" :D. Ano, nějakou rodinu jsme tu měli a sledovali jsme jejich život po dobu spousty let, ale vše se odehrávalo spíše tak v pozadí, často jen v náznacích, nerozvinuté... Na život a putování slona se pan autor zaměřil víc, ale i tak vše bylo napsáno takovým velice zvláštním a specifickým stylem psaní. Pro mě trošku těžkopádným - občas se v textu našla i slova, kterým jsem nerozuměla :D. Tahle kniha by dle mého mohla uspokojit náročnějšího čtenáře či intelektuála. Ten styl psaní se těžko popisuje, sice svým způsobem stručný a věcný - ale mnohdy těžší na strávení. I když je kniha tenká a ten příběh není složitý, vyžaduje za mě vyšší potřebu míry soustředěnosti.

Ač z knihy úplně nesedím na zadku, jsem moc ráda, že jsem si ji přečetla. Miluju příběhy se zvířátky a v Sloní paměti bylo úplně super i exotické africké prostředí. Jen bohužel je tu poměrně blízce popsáno pytláctví a vyvražďování zvířátek kvůli byznysu. Slovo bohužel jsem použila z toho důvodu, že jde samozřejmě o velice smutnou realitu, o které se nelehce čte. Některé scény mě skoro rozplakaly:(. Ale je strašně moc dobře, že se tato témata otevírají a za mě velký plus nahoru, že se jim pan autor v knize věnoval.

Knihu jsem četla dlouho. Trošku jsem se s ní prala. Byla jiná, než jsem čekala. Byla zvláštní. Pokud Vás ale zaujala anotace, běžte do ní. Právě tím, že je knížka zvláštní a náročnější, než by člověk čekal, dokáže podle mě skvěle rozšířit obzory ve více sektorech. Navíc konec je nádherný a každý si v něm najde své. Ukazuje tvrdou realitu života (osudy některých členů z rodiny) a úplný ten závěr... já, jakožto majitel Domova důchodců pro pejsky, jsem v kontaktu se smrtí moc moc často a takové konce můžu. Resp vždy si v nich něco najdu. A dodávají mi krom jiného naději. A vlastně taky dost odvahy - nevzdat to, protože tohle je život a k životu patří všechny různé odstíny.... Sloní paměť těžší kniha, ale jsem ráda, že jsem si ji přečetla. Ale jednou stačilo :D.

Rekviem za sen Rekviem za sen Hubert Selby

REKVIEM ZA SEN
Hodnocení Knihánkova: 2 hvězdy

Miluju knihy o drogách! Mohlo by jich za mě být daleko více :). Na Rekviem za sen jsem se moc těšila - ačkoli jsem před knihou už dvakrát viděla film. To možná byla chyba v tom, že kdybych film neviděla, třeba by mě kniha bavila víc. I když, jak nad tím teď tak přemýšlím - říkám si, že nevidět film, tak knihu možná ani nedočtu :D.

Příběh je zajímavý, ale ten styl psaní... za mě katastrofa :D. Opravdu se mi to četlo extrémně špatně. V tomto případě doporučuji více film, který je téměř totožný a za mě lépe stravitelný (ačkoli i ten je umělecký a abstraktní).

Jsem ale moc ráda za to, že jsem si knihu přečetla. K příběhu se vrátím - ale prostřednictvím filmu. Pokud Vás téma narkomanů zajímavá, tak Rekviem za sen - teď myslím knihu - doporučuji, jen se připravte, že se nečte lehce a je to celkem oříšek přelouskat... ale pokud Vás tematika zajímá, hurá do toho. Já věděla už dopředu, že je styl jiný a že mi asi nesedne - a i tak jsem do toho šla :).

08.09.2023 2 z 5

Dej si na ni pozor Dej si na ni pozor Samantha M. Bailey

DEJ SI NA NI POZOR
Hodnocení Knihánkova: 3,5 hvězdy

Kombinace thrilleru, psychologického románu a vztahovky z vyšších kruhů (všichni hrdinové pochází z bohatých rodin a smetánky - včetně chůvy Holly:), bylo pro mě hodně zajímavé nakouknout pod pokličku života boháčů). Maminka Sarah (tak trošku krize středního věku) a tatínek Daniel (na první pohled pohodář) najmou chůvu Holly (studentka medicíny) pro svého syna Jacoba (usměvavý klouček). Napřed vše vypadá jako dokonalá spolupráce, ale jak to tak bývá - postupně přijdou problémy a vše se změní v psycho jízdu.

Máme tu 2 linky - minulost (Holly jako chůva v rodině) a současnost (rodina přestěhovaná a začíná nový život - snaží se na vše zapomenout, ale minulost se ozývá). Linky mě bavily obě dvě - možná o krapet víc ta z minulosti:). Byl to takový poklidný, ale místy psycho příběh (byla tu surová všeobecná psychická narušenost postav:D). Něco mi přišlo trošku překombinované - lehce nelogické - ale příběh měl super dynamiku a čtení velice rychle ubíhalo. Závěr mě překvapil, ale za mě to nebyl tolik thriller - spíš psychologický román o rodině a vztazích.

08.09.2023 4 z 5

Nářek drozda Nářek drozda Tim Weaver

NÁŘEK DROZDA
Hodnocení Knihánkova: 3 hvězdy

David Raker dostává do rukou další složitý případ - dvojice Cate a Aiden zmizela za velice zvláštních okolností. Jejich auto se zřítilo do 30 metrů dlouhé propasti a okamžitě vzplanulo. Oba dva beze stopy zmizeli, jejich těla nebyla nalezena - přitom takovou nehodu zákonitě nemohli přežít. Co se stalo... ?

Na knížku jsem se moc těšila, ale bohužel musím konstatovat, že mi úplně nesedla (jsem jasný ufounek, hodnocení má totiž naprosto bezvadná). Na mě hodně hodně dlouhá, samé vyšetřování a rozhovory. Určitě to mnoha lidem sedne (a sedlo, jak tak koukám na hodnocení - říkám, já jsem ufoun...), ale já jsem se u čtení dost nudila:(.

Knížka je hodně zamotaná, má v sobě spoustu linek (i časových) a některé momenty byly velice děsivé a creepy (ty se mi líbily moc). Rozhodně byl Nářek drozda v něčem překvapivý a špatně dopředu odhadnutelný - to jsou velká pluska. Jako mínus ale zase naopak vnímám za mě lehkou překombinovanost.

Tuto knížku bych doporučila všem koumálkům:). A klidně bych ji s klidným svědomím dala i náročnějším čtenářům - kniha je hodně inteligentní a donutí Vás přemýšlet :).

08.09.2023 3 z 5

My děti ze stanice ZOO My děti ze stanice ZOO Christiane Vera Felscherinow

MY DĚTI ZE STANICE ZOO
Hodnocení Knihánkova: 5 hvězd

Je tady vůbec někdo, kdo knihu ještě nečetl? Nebo já byla úplně poslední mimozemšťan?:) Každopádně kdyby tu někdo takový byl - neváhejte a běžte do ní... je boží!... dokonalá, děsivá a strašně důležitá! Je důležité o takových věcech číst, mluvit, vnímat je... přemýšlet o nich...

Moc se mi líbila i kniha Memento (ta za mě měla děsivější konec), ale My děti ze stanice ZOO ji ještě předčila. Doporučuji všem a rozhodně se k ní během svého života ještě vrátím! (a zase k dalšímu čtení napíšu komentář sem na Databázi, jak je u mě zvykem:)). Opravdu skvělá, jedinečná a nezapomenutelná knížka.

08.09.2023 5 z 5

Druhý neznámý Druhý neznámý Martin Griffin

DRUHÝ NEZNÁMÝ
Hodnocení Knihánkova: 3 hvězdy

Druhý neznámý má naprosto perfektní anotaci, za mě ale (bohužel!! fakt mě to moc mrzí) nevyužitý potenciál. Ale zase - 100 čtenářů, 100 názorů, knihu četla i moje babička a ta z ní byla totálně nadšená! Každopádně za mě spíš takový průměr...

Napřed mě knížka hodně bavila a byla jsem nadšená. Cítila jsem, že je to to pravé ořechové:). Bohužel jsem se však po čase začala nudit - ano, u tak božího námětu, ale bohužel opravdu ano... Za mě to bylo ploché a překombinované. Přitom námět opravdu dokonalý a Druhý neznámý mohl být perfektní survival.

I když jsem se místy nudila, zároveň jsem se i místy bavila:D. Proto dávám 3 hvězdičky. Nebylo to úplně špatné, ale zároveň to mohlo být DALEKO lepší... :)

Hřbitov Hřbitov Ed Warren

HŘBITOV
Hodnocení Knihánkova: 4 hvězdy

Knížka vyšla v originále už v roce 1992 a jsem teda moc a moc ráda, že jsme se v ČR dočkali jejího vydání. A pokud tato série bude vycházet dál (doufám, že ano), budu ji moc ráda číst :). Najdeme zde 18 nadpřirozených příběhů - v první části z oblasti hřbitova Union Cemetery (který bych klidně ráda navštívila, rozhodně mě to místo láká:)) a v části druhé je to mix jiných hřbitovů.

Pro mě je tato knížka takové Věřte nevěřte v knižní podobě. Přesně tak nějak se mi to promítalo v hlavě. Některé příběhy byly spíše takovou pohádkou (či těžce uvěřitelné), ale některé dokázaly pěkně vystrašit (třeba strana 65 :D). Určitě bych ocenila více vysvětlení ze stran Warrenových, hlavně některé příběhy by si to detailnější vysvětlení opravdu zasloužily (aneb mnou zůstaly tak trošku nepochopeny/nestráveny).

Doporučuji, je to taková příjemná (občas) lehce strašidelná jednohubka:).

08.09.2023 4 z 5

Vězeňkyně Vězeňkyně B. A. Paris (p)

VĚZENKYNĚ
Hodnocení Knihánkova: 3 hvězdy

Moc jsem se na tento thriller těšila, anotace zněla suprově a Vězenkyně se mi jevila jako typ příběhu, který v sobě bude mít několik zvratů, obratů a šokujících momentů - zkrátka jako něco, co si čtenářem dokáže dokonale hrát a rozhodně nebude nudit. Splnilo se to? Částečně. Kniha šokující byla, ale pro mě ne v úplně dobrém slova smyslu (resp ta pointa mi celkově moc nesedla) a trošku jsem se při čtení nudila :D.

Nebylo to špatné, ale za mě až moc překombinované - a díky tomu nereálné. Kniha je hodně psychologická a za mě taková nemastná neslaná. S odstupem času si nedokážu vybavit ani konec a to je samozřejmě špatně. Doporučila bych spíše jako odpočinkový thriller pro nenáročné čtenáře :).

Les v domě Les v domě Alena Mornštajnová

LES V DOMĚ
Hodnocení Knihánkova: 4 hvězdy

Kniha mě moc a moc bavila! Těžké a smutné téma, ovšem zpracováno neuvěřitelně čtivou a chytlavou formou... Stojím na straně paní Mornštajnové, na 101 %! Velice povedené psychologické rodinné drama. Jsem zvědavá, co na knížku řekne moje babička:). Já jsem byla spokojená, i když hlavní hrdinka (ač oběť, ale..) mě v něčem fakt dost štvala (pejsci + chování se k jedné z postav)!

Memento Memento Radek John

MEMENTO
Hodnocení Knihánkova: 4,5 hvězd

Úžasná kniha o feťácích, kterou všem doporučuji. Drsná a (za mě) velice realistická. Konec byl jiný, než jsem čekala, ale teda mrazilo z něj ještě víc...
Doporučuji všema 10! Vynikající čtivo a takové knihy do povinné četby, prosím! Paráda, paráda, paráda...:)

31.05.2023 5 z 5

Déjà vu Déjà vu David Urban

DÉJÁ VU
Hodnocení Knihánkova: 3,5 hvězd

Detektivka, která mě moc a moc bavila a našla jsem si nového oblíbeného českého autora! :) Prostředí bezdomovců mi velice sedlo, při čtení jsem vypla a zapomněla na starosti okolo sebe (a tak to má být). David Urban má neuvěřitelně čtivý styl psaní a toto rozhodně nebyla poslední kniha, kterou jsem od něho četla! Těším se na další a jeho plánované novinky budu bedlivě sledovat:).

Staré křivdy Staré křivdy John Marrs

STARÉ KŘIVDY
Hodnocení Knihánkova: 4,5 hvězd

Naprosto úžasný thriller, který bych moc ráda všem doporučila! Mix psychologického rodinného dramatu a (díky atmosféře) hororu. Bylo to zajímavě propletené a konec mě šokoval. Dost temná a neskutečně čtivá záležitost, pokud Vás baví thrillery, nenechte si tento ujít! :)

31.05.2023 5 z 5

Dívka za ostnatým drátem Dívka za ostnatým drátem Imogen Matthews

DÍVKA ZA OSTNATÝM DRÁTEM
Hodnocení Knihánkova: 3 hvězdy

Za mě takové trošku nemastné neslané. Příběh, který se dívá na válku a holocaust z té lepší strany - popisuje přátelství, odvahu, sounáležitost a laskavost mezi lidmi. Styl vyprávění je krásný, takový pohádkový - ona celá ta knížka byla tak trošku pohádka, ale to (za mě) právě nebylo úplně dobře :D.

Já jsem ráda, že jsem si knížku přečetla - bylo to příjemné čtení, ale za pár dnů po dočtení jsem si už ani nedokázala vybavit ten konec. Doporučila bych ji lidem, kteří hledají nějaký jemnější příběh z koncentračního tábora. U mě jednou přečteno a stačilo, za mě žádná velká sláva ani nic převratného, zároveň jsem si však čtení docela užila :).

31.05.2023 3 z 5

Démonologové: Ďábel v Connecticutu Démonologové: Ďábel v Connecticutu Gerald Brittle

DÉMONOLOGOVÉ: ĎÁBEL V CONNECTICUTU
Hodnocení Knihánkova: 4 hvězdy

Už předchozí Démonologové se mi moc a moc líbili, proto jsem se na tuto knížku neskutečným způsobem těšila a opět jsem byla moc spokojená! I když ti předchozí Démonologové byli za mě o kousek lepší - více příběhů a více informací a zajímavé teorie... Tento novější kousek se zaměřuje na jeden konkrétní případ, který poctivě a do nejmenšího detailu pitvá:).

Děsivé, znepokojivé - jestli je toto fakt pravda, nikde na světě není bezpečno! A nikdo z nás není v bezpečí... Rozhodně všem doporučuji, moc fajn čtení, ve kterým se míchá literatura faktu se stylem vyprávění jako u románu:)).

31.05.2023

Pomíjivost Pomíjivost Tereza Barvíková Marková

POMÍJIVOST
Hodnocení Knihánkova: 4 hvězdy

Wow! Tak tohle jsem nečekala:)). Do této knížky bych se sama od sebe nikdy nepustila. Nikdy neříkej nikdy, ale v tomto případě jsem si celkem jistá. Setkala jsem se s pani autorkou, se kterou jsme natočily společne video. V rámci křtu knihy připravuje pro náš Domov důchodců pro pejsky charitativní knižní bazárek a dražbu obrazů (moc děkujeme:)). No a protože jsem se na tuto akci extrémně moc těšila, den předtím jsem se rozhodla knihu ještě rychle přečíst!!!

Pani autorku jsem dopředu varovala skrz to, že toto není můj žánr a je možné, že budu hodnotit nízko. Plus já jsem celkem i na ty hvězdičky přísná :)). Ale vidíte, jak to dopadlo, 4 hvězdy to je hodně super!!!

Takto vysoce hodnotím především díky konci, který byl velice šokující a silný. Nečekala jsem ho. Knížka se mi četla od začátku dobře, ale přišla mi taková trochu přepálená (zvláštní, málo pravděpodobná) ta zápletka - že dve kamarádky předstírají, že jedna z nich zemřela. Přišlo mi to spis jako čtení pro teenagery, což konec konců asi tak je - ale já i jako dospelak jsem si to moc užila. Hlavně ten konec. Ten to posunul úplně jinak

Knížka má jen něco kolem 120 stran. Novelka, kterou budete mít přečtenou za chvíli. Svým způsobem oddechovka, lehká, ale díky konci i těžká. Donutí zamyslet se nad životem.

Jako odpočinkové čtení s přesahem můžu rozhodne doporučit a opravdu jsem moc vděčná za to, že jsem se do Pomíjivosti pustila!:)

Kopírák Kopírák Sam Holland

KOPÍRÁK
Hodnocení Knihánkova: 5 hvězd

Kopírák je vynikající! Prosím, nedejte na negativní recenze na internetu a dejte mu šanci... Troufám si říct, že my doma (alespoň já a mamina určitě) jsme na thrillery celkem nároční, ale z Kopíráka jsme byli nadšení. Chris Carter je sice lepší, ale Carterovi nemůže nikdo konkurovat:-). Kopírák je super a řadí se k mým TOP thrillerům - stejně jako např. knihy od pana Sebastiana Fitzeka, Wulfa Dorna atd...

Máme zde sériového vraha, který se inspiruje jinými sériovými vrahy (Instagramem proletěla "žhavá zpráva", že Charles Manson nebyl sériový vrah - možná je to diskutabilní, ale za mě to sériový vrah byl, i když nevraždil svýma vlastníma rukama, ale nabádal k tomu ostatní, vůdce sekty. To, že byl Charles Manson sériový vrah tvrdí i pan Andrej Drbohlav - expert v oboru - ve své knize Psychologie sériových vrahů, takže asi tak:)). Námět může působit lacině, true crime je teď na vrcholu a možná někdo cítí lehké přesycení, ale za mě to bylo super! Jelikož se sama o vrahy zajímám, tento prvek mě v knížce moc bavil a i když jsem některé znala, musím si rozšířit obzory:)). Každopádně jde spíše o inspiraci, Kopírák si něco dělá i po svém a nebo do toho vkládá "něco navíc ze sebe"...

V knize je i spousta vyšetřování. Za mě osobně mám ke knížce 2 (malé) výtky:
1.) klidně mohlo být více psycho a děsivých scén (tedy přímo akce Kopíráka) a o trošičku méně vyšetřování
2.) konec: v průběhu čtení mě napadla jedna teorie, která by podle mě byla ještě více psycho. Něco podobného se mi stalo u filmu Fresh, kde mě taky napadl ještě více psycho konec, než jaký nakonec byl (ale i tak to bylo super a film mimochodem moc a moc doporučuji:)).

Každopádně oba dva tyto body jsou jen malé "ale" a jak vidíte, stále hodnotím plným počtem - tedy 5 hvězd.

Rozuzlení se mi líbilo, překvapilo mě. Sice jsem měla pocit lehoulililinké překombinovanosti + jsem si říkala "a jak bylo teda možný toto a toto?", ale nakonec to do sebe vše zapadlo a co se mi líbí na konci nejvíc je ta TEMNOTA a BEZNADĚJ. Víc nebudu prozrazovat. Prostě konec podle mého gusta :).

Za mě Kopírák ANO a prosím NENECHTE SE ODRADIT.
Třeba se Vám nebude líbit jako mně, ale minimálně byste knihu mohli zkusit, protože je dle mého fakt zábavná a hodně čtivá.
Víc takových knížek, prosím!
A moc doufám, že od Sam Holland vyjdou v ČR i další tituly! Já si je s velkým nadšením přečtu hned, jak vyjdou:).

27.03.2023 5 z 5

Temné sestry Temné sestry Krystal Sutherland

TEMNÉ SESTRY
Hodnocení Knihánkova: 3 hvězdy

Původně jsem se do této knížky neplánovala pouštět (ačkoli mě anotace zaujala - respektive mi přišla zajímavá), ale úplnou náhodou se ke mně knížka dostala a já si ji prostě vzala a přečetla a jsem za to moc ráda! :-)

Příběh tří sester, které se v dětství ztratily (rozuměj úplně zmizely, slehla se po nich zem) a jednoho dne se zase objevily. Teď, v současnosti, kdy už jsou dospělé - a nebo skoro dospělé - se opět ztratí jedna z nich a zbylé dvě se rozhodnou ji hledat a s trochou štěstí i najít. Cesta to však bude spletitá a nebezpečná...

Na knížce se mi nejvíc líbila její temnota. Místy až horor, strašidelná atmosféra, která by se dala krájet. Začátek ultra děsivý!!! Dejme tomu po první třetině mě však čtení už tak moc nebavilo, ale stále to bylo fajn. Ten konec byl sice zajímavý, ale na mě až takový pohádkový a trošičku "fantas magorie".

Jako čtení (především) pro teenagery rozhodně Temné sestry nejsou špatné, mně se zalíbily především díky tajuplné atmosféře, ale škoda, že se alá horor nakonec trošku změnil v pohádku:).

27.03.2023 3 z 5

Poslední slova Poslední slova Kerry Lonsdale

POSLEDNÍ SLOVA
Hodnocení Knihánkova: 3,5 hvězdy

Měla jsem chuť na temnou rodinnou vztahovku, tak jsem se pustila do této knížky a dobře jsem udělala - nebo to tak minimálně vypadalo ze začátku :D. Setkáváme se tu s takovou trochu "psycho rodinou" - 3 sourozenci, temná minulost a nemizející tajemství. Jedna ze sester - Lily - v 16 letech otěhotněla. Rodiče ji dali možnost si vybrat mezi adopcí a potratem. Lily si nakonec zvolila něco jiného a vyřešila to po svém - útěkem z domova. Nikdo neví, kde je a jak žije. Jen jednou za rok posílá fotku svého rostoucího syna své starší sestře Olivii (což je taková hlavní hrdinka celé knihy). Po 14 letech od útěku se jednoho dne syn Lily - kluk Josh - objeví za dveřmi Olivie. Velice špatně komunikuje, ale očividně se něco stalo - Olivie musí zjistit co a k tomu musí vyřešit všechno z minulosti a otevřít staré rány.

Ze začátku mě knížka bavila neuvěřitelně moc. Rodinné vztahy se komplikovaly a velice zajímavě zamotávaly :). Knížka mě velice překvapovala a já čím dál tím naléhavěji chtěla rozlousknout - a pochopit - jak to tehdy teda bylo a jak to je teď. Nedokážu asi úplně přesně říct konkrétní okamžik, kdy se to začalo "kazit" (to je asi moc silné slovo, spíš - kdy mě kniha přestala tak moc bavit a spíš se to přehouplo do klidnějšího tempa)- ale by oko, třeba se to stalo v polovině knihy?

S touhle paní autorkou jsem tak trošku ufounek - čtenáři ji obvykle mají moc rádi. Já jsem v minulosti přečetla "Všechno, co máme" - kniha nebyla špatná, ale za mě spíše průměrná a v dalším čtení série jsem už nepokračovala. A něco podobného se stane asi i v tomto případě. Respektive v této sérii - "Už žádná slova" - bych asi i pokračovala, ale nezaujalo mě, o čem jsou další díly. Druhý se zaměřuje na Lily a třetí na Lucase (brácha holek) - obě knihy se však budou vracet časově před jedničku - budou tedy řešit minulost - ano, nějaké nezodpovězené otázky po jedničce zůstaly, ale upřímně asi by mě už tolik nebavilo rozpitvávat minulost, když vím, jak to celé dopadlo.

Poslední slova nakonec dopadla jinak, než jsem čekala. Něco tam bylo takové překvapivé - i když třeba v něčem se mi ro rozuzlení nelíbilo - přišlo mi trochu... umělé? Takové lehce na sílu? Něco na mě fakt působilo hodně uměle (i co se týká třeba některých vztahů). Temné psycho rodinné vztahy tu sice byly, ale za mě nakonec ne takové, jak na mě působily na začátku (tam jsem to milovala).

Knížku doporučuji jako takovou (temnější) oddechovku holkám a ženám, které baví rozpitvávání rodinných vztahů. Nechci to říkat úplně na tuty, ale u mě to zatím vypadá spíš tak, že už v této sérii pokračovat nebudu.

10.02.2023 3 z 5

Nepatřím ti Nepatřím ti Mary Higgins Clark

NEPATŘÍM TI
Hodnocení Knihánkova: 3 ⭐️

Průměrná, příjemná a odpočinková detektivka :). Vztahovka, najdete tu i politiku... příběh příjemně plyne :). Hlavní hrdinové většinou velmi úspěšní a bohatí. Námět zajímavý: nevyřešená vražda známého a úspěšného doktora - někdo ho zastřelil před jeho domem, když parkoval auto. Jeho rodiče jsou přesvědčeni o tom, že to udělala jeho manželka. My v knize budeme odhalovat, jak celé manželství fungovalo - a nebo spíš nefungovalo? :) Případ se dostane do reality show, kterou vede naše hlavní hrdinka a začne vše znovu otevírat:). Snaží se najít pravdu a jít dál, než policie... Sama se dostává do nebezpečí.

Nakonec zde byla ještě jedna linka, která s tímto případem nesouvisela, ale příběh doplňovala - tady tato "zápletka navíc" byla fajn:). V knize se hodně popisuje život hlavních hrdinů, hodně se v ní mluví, u něčeho zůstává jen na povrchu... Svým způsobem je to takové trošku táhlé.
Jsem ráda, že jsem si knihu přečetla, ale nic extra převratného ;).

Více v mém povídání na YouTube, kanál Knihánkov - video Přečteno 5/2022.

10.02.2023 3 z 5