roso.mak roso.mak komentáře u knih

Svět démonů Svět démonů Sally Green

Prima pokračování prima knihy.

04.03.2021 4 z 5

Město zrady Město zrady Martina Čekalová

(SPOILER) Hrdinka si pořád neco vyčítá, vubec se nikdo nestará, kde se sakra vzal Chriss a kdo mu dal ty leky a zrzoun zloun Max se tam objevi a zase mizí, aniz by neco posunul dal. Je to proste zezce nedotažený.

06.01.2021 2 z 5

Asfalt Asfalt Štěpán Kopřiva

Začátek klidně přeskočte začněte až klidně v pekle. Tam se rozjede pořádný vodvaz, který vás bude hodně bavit. Jen ten konec byl prostě takový divnej.

16.12.2020 3 z 5

Holčička a cigareta Holčička a cigareta Benoît Duteurtre

Hu, tak to byla hodne strašidelná kniha. Takový Kafka volné výchovy.

15.11.2020 4 z 5

Všichni tady lžou: Velké zmatky ve Svaté zemi Všichni tady lžou: Velké zmatky ve Svaté zemi Jiří Kalát

Příběh jednoho Čecha, který vyrazil na rok do svaté země, rozmotat klubko zvané Izrael. A pro roce ví jediné. Že to klubko nikdo už nejspíš nikdy nerozmotá. Protože tady opravdu všichni lžou. Ať už to ví, nebo ne. Přesto se potkává s lidmi, kteří se o to snaží. Ale i s lidmi, kteří pevně věří v to, co jim bylo řečeno. Nakonec si nechává jako třešničku na dortu pásmo Gazy, setkání s Hammasem a vyhoštění ze země. I když to poslední si asi neplánoval.

28.09.2020 4 z 5

Banka těl - Mladší Banka těl - Mladší Lissa Price

Přestože tato kniha má obzvláště v začátku lehké nedostatky, jako celek se mi velmi líbila. Přesto viditelně měla tak nízkou prodejnost, že nakladatelství nevydalo a asi ani nevydá 2. Díl. Což je dost blbé, vzhledem k tomu že to končí v prostřed zápletky. Takže lidé dobří, kdo neumíte anglicky ,nebo se vám nechce dávat 11 dolarů na Amazonu...

17.09.2020 4 z 5

Nyxia nespoutaná Nyxia nespoutaná Scott Reintgen

Srážím hodně za konec. Ten byl totiž tak akční, az to byla nuda. A to po tak slibném začátku.

Take mi vysvětlení " tajemství" místních přišlo ne moc pevně ukotvené v logice.

10.09.2020 2 z 5

Do pátku bude váš manžel jiný Do pátku bude váš manžel jiný Kevin Leman

Nenechte se zmást názvem, kniha není a předělávání manžela ale o předělávání manželky. Nicméně, názory jsou rozumné a obzvláště se mi líbí že autor nezapomíná na to ,že někteří muži to prostě nemají v hlavě v pořádku a je třeba od nich utéct.

07.09.2020 3 z 5

Potkala jsem Sicílii Potkala jsem Sicílii Marie Třešňáková

Spíše takové fejetonky z cest. Příjemně čtivé, hodně tenké. Kdo tuto knihu ale zařadil pod cestopis, nikdy ji neotevřel.

17.07.2020 3 z 5

Hrad fantomů Hrad fantomů V. Mahaněnko (p)

Serie pokracuje stejne ctive, kniha je to vyplnkova, ale zabavna.

09.07.2020 4 z 5

Šamanova pomsta Šamanova pomsta V. Mahaněnko (p)

Zajimave rozuzleni. I kdyz me zaver neprekvapil, cetlo se to jedna radost.

09.07.2020 5 z 5

Kartosský gambit Kartosský gambit V. Mahaněnko (p)

Opět napínavé, opět má hrdina zatracenou kliku, až trochu příliš a opět jsem se občas trochu ztrácela. Kniha má alespoň vytucněné herní poznámky, tak se to alespoň lépe dohledává.

25.06.2020 5 z 5

Ultra a dál - Jak se připravit na běhy od 50 km po 100 mil a dál Ultra a dál - Jak se připravit na běhy od 50 km po 100 mil a dál Hal Koerner

Velmi podrobný manuál k běhání dlouhých tras. Nečekejte tabulky tréninků - těch se po internetu válí plno, ale osobní rady autora. Dozvíte se, co mu fungovalo, co ne a navíc dost rad, které fungují prostě tak nějak všeobecně. Prostě dobré doplňkové vzdělání.

19.06.2020 3 z 5

Feministky nenosí růžovou a jiné lži Feministky nenosí růžovou a jiné lži Scarlett Curtis

Kniha je tvorena prispevky různých zen feministek ruznych povolani. Prispevky jsou velmi nevyrovnane a kratka delka neumoznuje opravdovou zpoved. Spis proletnuto, nez precteno.

03.06.2020 2 z 5

Co jsem měl vědět dřív, než jsme se stali rodiči Co jsem měl vědět dřív, než jsme se stali rodiči Gary Chapman

Ach jo, to zase nejaky Američan objevil Ameriku. Prekvapive zjišťuje, ze deti zabiraji cas a ze stoji peníze. Za to chvali manzelku za její vynalezavost, za vari prikrmy misto kupovani a ze na druheho syna si nechava obleceni, aby nemusela kupovat znovu nove. Ten chlap je celou knihu absolutne mimo. Ze se vubec mnozil.

20.05.2020

Supernova Supernova Marissa Meyer

Velmi slusne zakonceni serie. Sice konec zapletky je tuze romanticky, ale otevira autorce moznost pokracovani.

19.05.2020 5 z 5

Příčina Příčina Leonhard Frank

Presto, ze kniha byla kratka, mela byt jeste kratsi. Ale je to zajimava sonda do dane doby. Ne, že by dnešní styl žák bůh, byl dobrou cestou, ale doba kdy byl bůh učitel taky nebyla asi moc fajne.

29.04.2020 2 z 5

Kasino Infernale Kasino Infernale Simon R. Green

Pozor toto není poslední kniha série, jen poslední prelozena!

Ale je to hravé a napínavé.

22.01.2020 4 z 5

Jíst zvířata Jíst zvířata Jonathan Safran Foer

Neagituje, pouze předkládá fakta - ha, ha, ha.

Ne, nestanu se vegetariánem, ani veganem. I když musím přiznat, že i mě tato kniha v lecčem dostala. Ale rozhodně to vysvětluje, proč maso ze supermarketu chutná tak hnusně. Zvlášť část o cíleném nasákávání kuřat "fekální polévkou" mnohé vysvětluje.

08.05.2019 4 z 5

Tyranie okamžiku Tyranie okamžiku Thomas Hylland Eriksen

Ano, opravdu je to kniha hodna zamyšlení. Není asi nic s čím bych s autorem nesouhlasila. Nicméně, kniha je tenká a mohla by být ještě tenčí. Na mě tam bylo příliš "vycpávacích keců" ve kterých hlavní myšlenky trochu zapadají.

08.05.2019 3 z 5