sabca komentáře u knih
Silný a emotivní příběh mladičké židovky Ruth, která prožila peklo několika vyhlazovacích táborů, kde přišla o vážně nemocnou matku o kterou se snažila starat a i ona byla často na pokraji smrti. Také mě překvapilo, že setkání Ervina s Ruth bylo jen krátké setkání v Terezíně. Předpokládala jsem, že kniha bude jejich příběhem. Vše je popsáno dobře čitelným jazykem a stojí za přečtení.
Kniha se mi moc hezky četla tak jako všechny knihy této autorky. Kniha se odehrává ještě před rokem 1989. Život Lucky jako svobodné matky a ještě pod vládou své despotické matky nebyl příjemný. Nakonec se vše změní v pohádku. Neříkejte, že i my dospělí si občas taky rádi pohádku nepřečteme. Docela bych uvítala i pokračování osudů Lucky a Lukáše. Doporučuji
I když souhlasím, že se nejedná a jednu z nejlepších románu této spisovatelky, přesto se mi četla dobře a děj byl zajímavý. Hlavně konec, který určitě nikdo nečekal. Myslím si, že stojí za přečtení.
Můj komentář se ztotožňuje s komentářem Kateřiny 1011. Konec mi k tomu taky nesedl. Vzhledem k tomu, že nevyhledávám knihy s nadpřirozenou tématikou, tak se mi tak se mi to opravdu nemohlo líbit. Příběh sám o sobě se četl dobře.
Musím dát za pravdu těm čtenářům, kteří dávají nízké hodnocení. Původně jsem chtěla dát pouze 2 hvězdičky a díky posledním 60ti stránkám jsem jednu hvězdičku přidala. Kniha byla zdlouhavá a nudná. Ale každý od detektivky čekáme asi něco jiného. Já byla zklamaná
Knihu jsem si vybrala do Čtenářské výzvy 2016 do kategorie 400 stránek. Když jsem jí četla tak mě tam mimo hlavní děj zaujalo přátelství mezi Italkou Enzou a Irkou Laurou a proto jsem jí zařadila do knížek o přátelství. Ze začátku jsem měla problém se začíst, ale potom jsem se od knihy nemohla odtrhnout. Jak některé čtenářky zde i já jsem si párkrát poplakala. Můžu doporučit k přečtení.
Za mě si tato kniha zaslouží 5 hvězdiček. Hrůzy, které zažívala Tanja od svých 10 let bych málokomu přála. Narodit se rodičům kdy matka dceru nenávidí a odejde od ní a otec, který dceru systematicky zneužívá je neštěstí. Přesto, že kniha není zábavné čtení je dobře si jí přečíst. Ke komentáři DominaCZ. Jestli považuje za normální sex kdy otec dceru týral, kopal do ní, vynucoval si sex násilím, podával dceři drogu až málem zemřela , tak to opravdu nechápu. Doporučuji
Mě se kniha moc dobře četla. Bylo v ní všechno. Láska, nenávist, přetvářka intriky a nakonec vražda. Dlouho jsem nepoznala kdo je vrah. Proto jsem jí dočítala v jednom zátahu až po 3 hodině ráno. Můžu doporučit
Krásně napsaný příběh z anglického venkova. Postavy jsou věrohodné a brala bych všechny jako své přátelé. Proto se kniha moc dobře četla a na konci jsem litovala, že vše skončilo. Doporučuji
Kniha byla zajímavá, že dala nahlédnout do společenství Amišů, ale klidně mohla mít o několik stránek méně.
Krásná kniha z doby osidlování Austrálie. Vtáhla mě do děje hned od začátku, což se mi tak často nestává a nerada jsem jí odkládala. Příběh byl romanticky a často i velmi drsný. Kdyby byla možnost dala bych i o hvězdičku více. Doporučuji k přečtení.
Nechápu Ann98. Komentář neodpovídá uděleným 5ti hvězdičkám.
Knihu jsem začala číst, ale protože mě neupoutala a ještě mě ovlivnily záporné komentáře, které zde jsou, tak jsem ji odložila.
Dojemný příběh Mii, které se na JIP odvíjí celý krátký život.
Tak mě zase ty krátké kapitoly vyhovovaly, protože mě to nutilo číst stále dál a dál až jsem měla knihu přečtenou. Pro mně zajímavém téma a pachatele jsem neodhalila ani náhodou. Doporučuji
Přesto, že je v knize láska Esmé ke dvou mužům, tak opravdu má daleko do tzv červené knihovny. Ale pokud se začtete je zajímavá. Ukazuje, že život v Africe není jednoduchý.
Názorná ukázka že nestačí dítě zahrnovat přepychem a dárky, když jinak na ně matka nemá čas. Linda byla natolik osamělá, že byla ráda za každou kamarádku a nerozeznala, že ta kterou si najde, jí stáhne až na samé dno.
Jeden z mála románu této spisovatelky, který je určen pro ženy a moc se mi líbil. Příběh Alexandry a jejich kamarádek ze střední se četl dobře od samého začátku. Byl vtipný a ze života. Vybrala jsem jej na plnění čtenářské výzvy 2018 jako román odehrávající se v knihovně. Doporučuji
Knihy této spisovatelky mně nikdy nezklamou. Střídání minulosti a současnosti mi vůbec nevadí. Děj byl napínavý místy až drsný. Kdo má rád knihy této spisovatelky, tak doporučuji. Už mám přečtené všechny co mají v knihovně a ted budu čekat na nějakou novinku.
Tak mě se na rozdíl od některých komentářů zde kniha moc líbila. Nevadilo mi střídání minulosti a současnosti a zajímavý byl příběh jak Dony ze současnosti, tak Mairie v minulosti. Děj se pravidelně střídat a proto mě pořád nutilo číst další kapitolu. Knihu doporučuji