sabulicka sabulicka komentáře u knih

Asylum Asylum Madeleine Roux

Viděla jsem název knihy a řekla jsem si jen: "Uuuu, to bude zajímavé a určitě temnééé." I když se jednalo o knihu pro náctileté, tak příběh byl napsán velice dobře (trochu konec mě zklamal). Hned od začátku jsem četla s chamtivostí zjistit, jak to bude pokračovat, fotky dodávaly ději patřičnou mysterióznost a vtáhly více do děje.

23.08.2017 3 z 5

Bajky barda Beedleho Bajky barda Beedleho J. K. Rowling (p)

Tak jsem si konečně přečetla Ronovu oblíbenou pohádku o Králici Alici a další, které tato kniha obsahovala. Nejvíce mě asi zaujal Příběh tří bratří.
Pohádky jsou napsané pěkně a výborně se četly.

02.08.2017 4 z 5

Co nám oheň vzal Co nám oheň vzal Mariana Enríquez

Tato kniha povídek opravdu stojí za přečtení. Příběhy byly realistické, mytické, drsné, ale hlavní je, že byly čtivé Někdy jsem se přistihla, že čtu s otevřenou pusou. Autorka umí opravdu vtáhnout do děje!

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Výborně napsaná detektivka! Ten nápad, styl psaní, díky kterému se příběh rychle čte, brilantní.

Společenstvo Prstenu Společenstvo Prstenu J. R. R. Tolkien

Kniha se velmi výborně četla. Je to úžasný příběh plný dobrodružství, cestování, boje, elfů, skřetů, hobitů, ...

02.08.2017 5 z 5

Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Harry Potter a prokleté dítě: Část první a druhá Jack Thorne

Kniha mě velice nadchla. Líbilo se mi, jak se v příběhu používal obraceč času a jaké následky to pak mělo v budoucnosti/přítomnosti, jak se různě měnily charaktery. To kouzlo Harryho Pottera tam zůstalo a to se mi líbí a to je také důležité.

Rozhodně bych se ráda, po přečtení tohoto scénáře, podívala na divadelní představení!

27.12.2016 3 z 5

Nikdy, opravdu nikdy, jsem se tak nesmála při čtení nahlas jako u této knihy. Člověk si vždycky řekne, že opravdu už vše v této knize četl, a pak se vždy stane něco nečekaného.
Nečekané zvraty, vtipné momenty, styl psaní a jazyk knihy, historie ve stylu Alana, za tyto body si u mě kniha zaslouží 5 hvězdiček!

26.12.2016 5 z 5

Zlodějka knih Zlodějka knih Markus Zusak

Je to krásná kniha! Jak už stylem vyprávění, tak příběhem, který je ukázán ještě z jiné stránky, než jsme zvyklí.

"Lidi mě děsí."

14.10.2015 5 z 5

Velký Gatsby Velký Gatsby Francis Scott Fitzgerald

Kniha je sice napsaná velice poutavým jazykem a stylem, ale byla jsem z ní zklamaná. Děj mě vůbec nenadchl, někdy se to až moc táhlo... Pro mě tedy je knihou, kterou si přečtu jen jednou, ale možná se k ní vrátím po delší době a uvidím, jestli mě pak zaujme. Nechám se překvapit, zatím je pro mě průměrem.

17.02.2015 3 z 5

Papírová města Papírová města John Green

Začínám Johna Greena milovat! Opět úžasný příběh, který se četl jedním dechem. Stále a stále jsem musela číst dál, abych věděla, jak to nakonec dopadne. Knížku považuji za lepší než jsou Hvězdy nám nepřály, ale stále je o kousíček horší než Hledání Aljašky. Jsem zvědavá na další knihy, které Green sepíše.

PŮJDEŠ DO PAPÍROVÝCH MĚST
A NIKDY SE UŽ NEVRÁTÍŠ!

04.02.2015 5 z 5

Posel Posel Markus Zusak

Kniha byla naprosto úžasná! Zprvu jsem od ní nic nečekala a prostě jsem jen začala číst "další knihu", ale po přečtení pár stránek mě příběh dostal. Četla jsem ji s radostí a těšila se na další poselství. Je velmi dobře napsaná, napínavá a potěšilo by mě, kdyby se podle knihy natočil i film. A teď vzhůru na Zlodějku knih!

09.09.2014 5 z 5

Hledání Aljašky Hledání Aljašky John Green

John Green mě neustále překvapuje! Tato kniha je podle mě lepší než Hvězdy nám nepřály a spisovatel se po právu zařazuje do mých oblíbených. Stylem vyprávění, celým dějem a překvapivým místem, kdy vlastně ještě v polovině knížky nevíte, proč každá kapitola začíná ...... dny předtím, a pak, až vás to překvapí , vy prostě musíte číst dál.

Zatáhněte oponu, fraška skončila. Odcházím hledat to veliké Možná.
1553, 9.4. Francois Rabelais, francouzský spisovatel

22.08.2014 5 z 5

Hvězdy nám nepřály Hvězdy nám nepřály John Green

Úžasná kniha s výborným dějem. Přečetla jsem ji jedním dechem. Četla jsem a četla a nevnímala realitu. Nádherný příběh, který je výborně vyprávěný.

19.08.2014 4 z 5

Pí a jeho život Pí a jeho život Yann Martel

Viděla jsem dřív film než knihu. Děj mě natolik zaujal, že jsem si prostě musela koupit knihu (ne, si ji půjčit). Začetla jsem se do stejného děje, jako byl ve filmu. Samozřejmě, že si ho filmaři upravili podle sebe, protože kanibalismus tam byl pojat jen v rámci příběhu "Parker a spol". Nic ovšem nemění na tom, že tento příběh byl naprosto úžasný, poutavý, napínavý, dobrodružný, filosofický. Možná mě tato kniha nenaučila věřit ve tři náboženství, ale nechala mě po přečtení přemýšlet.
Rozhodně si ji přečtu znovu. :)

19.08.2014 5 z 5

Než jsem tě poznala Než jsem tě poznala Jojo Moyes

Nejsem nějaký romantický typ, ale abych poslední kapitoly četla se slzami v očích, to jsem fakt nečekala!!! Nádherný, napínavý, emotivní, příběh!

30.06.2014 5 z 5

Betonová zahrada Betonová zahrada Ian McEwan

Velmi velmi zajímavý a napínavý příběh, do kterého jsem se opravdu "dostala" a nemohla jsem knihu odložit.

30.05.2012 5 z 5

Julius Caesar Julius Caesar Robert Étienne

Kniha velmi zajímavá. Krásně vás seznámí s životem Caesara.

03.04.2012 4 z 5

Emma Emma Jane Austen

JA nás v tomto příběhu přivádí do života mladé dívky, která je zajištěná a nemusí si proto hledat ženicha, jako je to například v ostatních románech této spisovatelky nutné. Příběh je čtivý a propojen ironií, ale co si autorka mohla odpustit v tomto příběhu, jsou nekonečné večerní plesy nebo večeře, kde se nic neodehrávalo a spíše se jen tak mluvilo.

03.04.2012 3 z 5

Lady Susan Lady Susan Jane Austen

Další román od JA zaměřující se na lásku. Hlavní představitelka je narozdíl od ostatních hlavních hrdinů JA starší a je taková intrikářka a dá se říct i frejířka. Samotný román byl napsaný v podobě dopisů a díky tomu se děj četl rychleji a nemohli jste knihu kvůli tomu zavřít, jen aby jste se dozvěděli, co bude v dalším dopise, a jak se děj vyvine. musím říct, že konec mne velmi překvapil a ač to sama nedělám, knihu jsem dočetla s otevřenou pusou.

03.04.2012 5 z 5

Opatství Northanger Opatství Northanger Jane Austen

Velice napínavá kniha, která nás vrací zpátky do života v 18. a 19. století. Děj je velmi čtivý a velice zajímavý a ovšem že neztrácí autorčin sarkastický a ironický humor.

03.04.2012 3 z 5