sabulicka sabulicka komentáře u knih

Evžen Oněgin / Евгений Онегин Evžen Oněgin / Евгений Онегин Alexandr Sergejevič Puškin

Ikdyž byl román napsán střídavým rýmem, tudíž se četl lépe, děj mě příliš nezaujal. V textu jsem se ztrácela a někdy jsem nevěla co vlastně čtu. Docela mě to zklamalo, protože skoro ze všech stran jsem slyšela chválu na toto dílo.

03.04.2012 3 z 5

Černý kocour Černý kocour Edgar Allan Poe

Kniha předčila má očekávání. Četla jsem ji jedním dechem. Líbilo se mi, jak autor si hraje s psychikou hl. postav , a jak zde vkládá horové prvky. God blesh Poe :D !

03.04.2012 5 z 5

Opilý koráb Opilý koráb Arthur Rimbaud

Ponurá báseň, která je ukázkou autorova vysoce originálního tvůrčího gesta. Když se do ní "vžijete", cítite ten pohyb, který zde básník popisuje.

03.04.2012 3 z 5

Čokoláda Čokoláda Joanne Harris

Vskutku zajímavý, kouzelný, netradiční příběh s koncem, který většina čtenářů určitě nechtěla, aby byl.

Zločin a trest Zločin a trest Fjodor Michajlovič Dostojevskij

Začátek knihy mě moc neoslovoval a říkala jsem si, že bych měla přestat číst. Ale má zvědavost zvítězila a jsem za to ráda. Po vykonání onoho zločinu jsem se do děje vžila a s radostí ji dočetla.

03.04.2012 5 z 5

Paní Bovaryová Paní Bovaryová Gustave Flaubert

Kniha mě moc neoslovila, nejspíš jsem zvyklá na jiné romány. Člověk si ji musí přečíst celou, aby pochopil hlavní hrdinku, kterou opravdu skoro po celou dobu nechápete, proč takové věci dělá. Celou knihu mi byla tak nesympatická , až jsem čekala na její konec (ano, jak kruté). Jedno plus tahle kniha má, a to že po přečtení vás donutí přemýšlet o svém životě.

Nadaný žák Nadaný žák Stephen King

Můj první přečtený příběh od Stephena Kinga. Byla jsem velmi zaskočena, příběh mě natolik pohltil, že jsem knihu přečetla velmi rychle. Výborné, podařené dílo.

Jak se nestat spisovatelem Jak se nestat spisovatelem Martin Daneš

Z knihy mám trošku smíšené pocity. Zaprvé kniha byla místy vtipná, ale někdy mi ty "humorné výjevy" připadaly trapné. A zadruhé. Přečetla jsem si ji před třemi lety a bohužel si z ní skoro nic nepamatuju, jen to, že hlavní postava byla stále neúspěšná.

03.04.2012 2 z 5

Pýcha a předsudek Pýcha a předsudek Jane Austen

Nebyla jsem románový typ. Ale pouze do té doby než jsem zjistila, že existuje jistá knížka Pýcha a předsudek a to po zhlédnutí filmu s Keirou Knightley. Film mě nadchl, a tak jsem si řekla, že si tu knihu teda přečtu. A velmi mě překvapila, jak se vůbec nemopodobá románům pro starší dámy. PROTOŽE! Tato kniha je velmi nadčasová, srší ironií a Jane Austen si krásně zahrává s postavami. Prostě nádherný příběh!
Též zhlédnuty filmové verze: Pride and prejudice BBC (1995)
Pride and prejudice (2005)

02.04.2012 5 z 5