sabulicka sabulicka komentáře u knih

Můj odpočinkový rok Můj odpočinkový rok Ottessa Moshfegh

Mám velmi smíšené pocity z této knihy, ať už co se týče hlavní hrdinky, která má vše připravené pro její odpočinkový rok, tak i samotného děje (ještě že byl tak krátký, ale mohl být i kratší). Hlavní hrdinka prostě není sympatická (postupně zjišťujete, proč se tak chová), více se mi líbila její kamarádka, kterou jsem i více litovala a obdivovala za trpělivost s naší vypravěčkou.

Nápad nebyl špatný, narážky na kulturu, život a hodnoty byly celkem fajn, ale suma sumárum 2,5-3*.

14.06.2023 3 z 5

Adept Adept Adam Przechrzta

Zaujala mě více obálka, anotace anebo magie,alchymie a příšery? Nejspíš vše dohromady a musím říct, že kniha mě nezklamala! Druhý díl už čeká na přečtení...
Příběh je velmi čtivý (líbí se mi i propojení s politickou situací v Polsku), doplňují ho nádherné ilustrace.

20.05.2023 5 z 5

Kateřina Aragonská: Pravá královna Kateřina Aragonská: Pravá královna Alison Weir

Krásně napsaný historický román, který vás vtáhne do děje a královna vám přiroste k srdci. Během čtení jsem si i některé informace hledala na internetu. A určitě si přečtu i další díly (doufám, že celou sérii o manželkách)

02.04.2023 5 z 5

Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Tak toto bylo krásné čtení. Nebyla to typická severská detektivka a nebyla to ani detektivka ve stylu J.K. Rowling, která popisuje všechno dopodrobna. Toto byl zlatý střed ve vypravování, jak kdybych opravdu četla jednu z detektivek Agathy Christie. Doufám, že příběhů s Peterem Vinstem bude více.

14.10.2022 5 z 5

Tajemství sídla Craven Manor Tajemství sídla Craven Manor Darcy Coates

Darcy Coates umí krásně popsat atmosféru a prostředí příběhu, člověk si pak vše lépe představí. A to bohužel u této knihy bylo všechno, co se mi líbilo. :/

23.11.2021 2 z 5

Štvanice Štvanice Lucy Foley

Lucy Foley si dala velmi záležet na tom, aby nás až do konce knihy napínala, kdo je oběť tohoto příběhu o kamarádech(?). Velmi čtivě napsané, líbilo se mi, že děj byl popisován z různých úhlů pohledu, a že jsme mohli i vidět do hlav hrdinů. Výborná oddechovka!

09.11.2021 5 z 5

Duch domu Ashburnů Duch domu Ashburnů Darcy Coates

Čtivá kniha, velmi napínavá, až jsem přemýšlela nad tím, že sundám zrcadla v domě. Avšak konečné rozuzlení příběhu mě docela zklamalo,proto jen čtyři hvězdy.

09.11.2021 4 z 5

Zkorumpovaná farmacie: Jak farmaceutické společnosti klamou lékaře a škodí pacientům Zkorumpovaná farmacie: Jak farmaceutické společnosti klamou lékaře a škodí pacientům Ben Goldacre

Knihu jsem nedočetla. Byla napsána velice nepoutavě, do čtení jsem se nutila. Což je veliká škoda, protože toto téma znělo velice zajímavě. Těšila jsem se, že se dočtu něco nového, ale nakonec jsem byla zklamaná.

12.03.2019

Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Proč spíme: Odhalte sílu spánku a snění Matthew Walker

Dlouho jsem nečetla knihu, ze které bych byla moc nadšená, snažila se ji doporučit lidem, a ještě o ní i vyprávět a vysvětlovat, jak a proč je pro nás důležitý spánek. Autor krásně vysvětloval jak grafy, tak i se snažil podat odbornější názvy jednodušší formou. Líbilo se mi i zapojení různých výzkumů, které byly provedeny.

07.03.2019 5 z 5

Da Vinciho kód Da Vinciho kód Dan Brown

Měla jsem obrázkovou verzi a jsem za to ráda, jinak bych si musela některé věci hledat dodatečně. Jako Andělé a démoni, příběh se četl dobře. Bylo to velice napínavé, poučné, ale není to na 5 hvězdiček. Dávám této knize 4,5, protože Andělé a démoni jsou podle mého názoru o tu půl hvězdičku lepší. :)

18.09.2018 5 z 5

Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Důmyslné umění, jak mít všechno u pr**le Mark Manson

Nemám opravdu ráda takové ty "motivační knihy", ale tato mě už zaujala jejím názvem :D. A poté mě upoutala i obsahem. Jsem z ní nadšená a vždy ji doporučuju lidem ve svém okolí.

Co jsem si z knihy vzala:
- určitě to, jak mít všechno u pr**le,
- nesnaž se,
- a každý by měl mít svou Pandu Zklamání (ta je nutnost v životě!!!).

21.08.2018 5 z 5

Andělé a démoni Andělé a démoni Dan Brown

Konečně jsem se k této knize dostala (samozřejmě po zhlédnutí filmu :D) a musím napsat, že mě velmi překvapila!!! Příběh byl velmi čtivý (stále si říkáte, že přečtete ještě jednu kapitolu), napínavý, akční. Líbilo se mi, jak to bylo protkané historií, zajímavostmi a uměním.

21.08.2018 5 z 5

Sněží, sněží... Sněží, sněží... Lauren Myracle

Je to jednoduché, oddechové, vánoční čtení, kdy máte položené na stolku kakao, ležíte na gauči přikrytí v dece a venku sněží. :))

04.08.2018 3 z 5

Byli jednou dva písaři Byli jednou dva písaři Gustave Flaubert

Kniha se v některých částech četla dobře, v některých zase pomalu. Byly zde pasáže, kdy jsem se smála nad činy hlavních představitelů, a kdy jsem s hrůzou hleděla, co vymýšlí za nápady. U postav se mi líbil jejich stálý optimismus a neustálé hledání/objevování/zkoušení nových věcí. Vedlejší postavy, jak zmínil v komentáři druzickaster, měly tolik negativních vlastností, že to nevypadalo jak v 19. století, ale jak v dnešní době.

04.08.2018 4 z 5

Všade samé korytnačky Všade samé korytnačky John Green

Po dlouhé době jsem si opět přečetla něco od Greena, a hned je to novinka! :D Musím říct, že povedená. Bála jsem se, že to bude opět romantické. Ale romantika šla trošku stranou. Líbilo se mi, jak byly popsány myšlenkové pochody hlavní hrdinky, že jsme mohli s ní prožívat její utrpení nad mikrobama a dalšími myšlenkami.

28.05.2018 4 z 5

Dívka, která kopla do vosího hnízda Dívka, která kopla do vosího hnízda Stieg Larsson

Krásné zakončení trilogie!!! Miluju Milénium. To, jakým stylem je to napsané, jak rychle se to čte, jak je to napínavé, nepředvidatelné, jak stále přeji Lisbeth jen to nejlepší, aby se vše stalo v dobrém tak, jak má.
Soud - asi nejlepší část z celé knihy, fandila jsem jim nahlas, až jsem ráda, že jsem tu knihu ke konci nečetla někde na veřejném prostranství :D.
TOP TOP!

25.04.2018 5 z 5

Neřešitelná rovnice Neřešitelná rovnice Mario Livio

Rozmýšlela jsem se mezi 3 a 4 hvězdami. Kniha je to velmi zajímavá, vidíte matematiku z jiného úhlu pohledu a zjistíte také něco o slavných matematicích. Avšak styl autorova psaní byl rozporuplný. Jednou se kniha četla dobře, podruhé ne.

19.03.2018 4 z 5

Dívka, která si hrála s ohněm Dívka, která si hrála s ohněm Stieg Larsson

Na to, že tato kniha je druhý díl, musím říct, že je lepší než Muži, kteří nenávidí ženy. Skvěle se čte, děj je napínavý, krutý. Lisbeth je skvělá, chcete ji mít za kamarádku, přejete jí po celý příběh jen to nejlepší, a když udělá nějakou blbost, tak si jen pomyslíte "Ach, Lisbeth...". Mikael je prostě Kalle. Milénium začínám všem doporučovat.

04.02.2018 5 z 5

Doktor Pascal Doktor Pascal Émile Zola

Ze začátku byl pro mě problém se zorientovat v postavách a děj měl také pomalý rozjezd. Avšak se vše napravilo v polovině příběhu.
Musím říct, že to bylo hezké zakončení série rodu Rougon-Macquartů.

01.09.2017 4 z 5

Muži, kteří nenávidí ženy Muži, kteří nenávidí ženy Stieg Larsson

Ke knize jsem sáhla až po zhlédnutí filmu. Hodnotím ji velice kladně. Byla velice dobře napsaná, rychle se četla (na to jak jsem pomalý čtenář), děj byl napínavý.

01.09.2017 5 z 5