sadlo sadlo komentáře u knih

Malý král Malý král Ivan Renč

Něžné, milé čtení.

15.09.2022

Tajemná jeskyně Tajemná jeskyně Jiří Marlicz (p)

Apeluji na rodiče, prarodiče, tety, strejdy, doporučte svým potomkům tuto knížečku. Skvělé dobrodružné čtení. Pro nynější mladé čtenáře je " vizáž" knihy archaická, ale obsah i ilustrace jsou SKVĚLÉ! Co je RETRO je stále dobré.

11.08.2022

Příliš tiché lesy Příliš tiché lesy Kimi Cunningham Grant

Díky dovolené přečteno za dvě odpoledne.Neotřelý příběh, výborně vyprávěný. Doporučuji.

31.07.2022

Neklidná krev Neklidná krev Robert Galbraith (p)

973 stran, které jsem si s chutí a s napětím přečetla! Před paní Rowlingovou smekám, má dar od Boha tak skvěle a poutavě psát. Dík patří také panu Šenkeříkovi - překladateli.

29.07.2022

Hrozba ve vlaku na horu čarodějnic Hrozba ve vlaku na horu čarodějnic M. G. Leonard (p)

Tak jsem přečetla tři předcházející díly, také jsem je koupila pro mé děti. Tento díl stojí za přečtení i za zakoupení.

19.07.2022

Vražda manželů Marstonových Vražda manželů Marstonových Nina De Gramont

Páni, bezvadné počteníčko. Doporučuji.

26.06.2022

Jak Hitler ukradl růžového králíčka Jak Hitler ukradl růžového králíčka Judith Kerr

Výborně napsaná a popsaná doba ve třicátých letech dvacátého století v Německu. Nástup nacistů k moci, postupné vyčleňování německé židovské populace z běžného života německé společnosti. Pro dětské i dospělé čtenáře.

13.06.2022

Temná tání Temná tání Kate A. Boorman

Druhý díl této trilogie byl setjně dobře čtivý jako první díl. Stojí za přečtení.

13.06.2022

Smrtná zima Smrtná zima Kate A. Boorman

Nenudila jsem se, těšila jsem se na volnou chvilku, abych pokračovala ve čtení. Ještě jsou dva díly, na které se chystám.

06.06.2022

Lilie pro nevěstu Lilie pro nevěstu Teresa Simon (p)

Skvělá!!! Od začátku až do konce výborné čtení.
Není to sentimentální román, doporučuji mladým čtenářům, lépe pochopí zrůdnost válečných konfliktů, vznik té zrůdnosti. Ta se opakuje stále a stále, proto je na mladé generaci, aby se četbou seznamovala o křehkosti porozumění mezi lidmi, národy.

04.06.2022

Tajemství pramenů Tajemství pramenů Jennifer McMahon

Výborné počteníčko. Ani chvilku jsem se nenudila. Nezapomeňte si knihu přibalit na dovolenou.

02.06.2022

Ztraceni Ztraceni Anita Frank

Skvělé čtení. Doopravdy výborně napsaný horor. Nenudila jsem se ani jednu stránku.

29.05.2022

Střechy Paříže Střechy Paříže Katherine Rundell

Dobré počtení. Zaujme mládež i dospělé. Příběh má spád. Nenudila jsem se.

27.05.2022

Smrt přichází na prohlídku Smrt přichází na prohlídku Anders de la Motte

Dobré čtení na dovolenou, stojí za to si ji přibalit do kufru.

24.05.2022

Dračí polévka Dračí polévka Alena Ježková

Moc hezky se tato kniha čte. Je svižně, srozumitelně napsaná, ostatně jako všechny knihy paní spisovatelky. Doporučuji pedagogům prvního i druhého stupně.
Dovoluji si upozornit na poslední odstavec na str. 33.

17.05.2022

Umění v krvi Umění v krvi Bonnie MacBird

Moc jsem si na této detektivce " pochutnala". Skvělé čtení.

18.04.2022

Dům doktora Fišera Dům doktora Fišera Petra Braunová

Výborná knížka, pro mládež i pro dospělé. Fakt napínavá, paní spisovatelce se povedla.

09.04.2022

Nové příběhy Malého boha a Kruana: Život s Ábíčkem Nové příběhy Malého boha a Kruana: Život s Ábíčkem Vlastislav Toman

Dodnes mám schovaný ABC Speciál, je odrbaný, ale MÁM ho ! Skvělé čtení i po x letech.

07.04.2022

Vražda ve vlaku Hvězda safari Vražda ve vlaku Hvězda safari Maya Gabrielle Leonard

Skvělé čtení, pro mládež i pro dospělé!!! Nezapomeňte si přečíst ještě dva díly.

06.04.2022

Krádež ve vlaku Skotský sokol Krádež ve vlaku Skotský sokol M. G. Leonard (p)

Moc hezky se čte. Vyrůstala jsem na detektivovi Kallovi , nejsem zklamaná. Určitě doporučte dětským a mládežnickým čtenářům.Jsou tři díly a jeden čtivější než druhý.

12.03.2022