Sandalkar Sandalkar komentáře u knih

Svět podle Garpa Svět podle Garpa John Irving

Knihu jsem četla před několika lety, ale některé její segmenty si budu pamatovat navždy. Třeba legendární scénku v autě... Skvělá kniha!

Sněhurka musí zemřít Sněhurka musí zemřít Nele Neuhaus

Dobrá detektivka, při které mrazí. Člověk se zamyslí nad tím, jestli opravdu vždy dělá věci, které se mají nebo raději utíká před odpovědností...ale co potom ty následky. Doporučuji.

Smolný rok Smolný rok Joshilyn Jackson

Zajímavá knížka, od které jsem to rozhodně nečekala, neboť jsem ji nalezla za 39 Kč v Levných knihách... Příběh tří žen, vyprávěný z jejich perspektivy, plný až detektivních zápletek. Velké plus autorky vidím i v tom, jak jednoduše a plně popisuje svět kolem svých hrdinek. Děj vás vtáhne. Těším se na další knížky od autorky. Doporučuji.

Seznam tajných přání Seznam tajných přání Lori Nelson Spielman

Milá knížka. Čtení hezky odsýpá, možná se zamyslíte nad tím, proč vlastně neplníte svoje dětské dny, ale nečekejte od toho, že si sednete na zadek. Výsledek a hlavní postavy si tipnete po pár stránkách... Přesto knížka není špatná a užije si ji každý romantik/romantička.

Projekt Babylon Projekt Babylon Andreas Wilhelm

Trochu styl "všichni milují dobrodružné knihy a'la Řeka bohů, tak taky něco napíšu". Někdy hodně technické a složité, sem tam nudilo, jindy bavilo.... Dle mého názoru průměr ve svém žánru, přesto nevylučuji, že se vrhnu na další díly.

Liljecronův domov Liljecronův domov Selma Lagerlöf

Zaujal mě její obal, ale co bylo uvnitř byl malý drahokam. Při čtení jsem vše prožívala s hlavní hrdinkou Majou-Lisou a držela jí palce. Možná je příběh místy naivní, ale tančící skřítci do skandinávské krajiny patří a kdo tam někdy delší dobu byl, ví, že tam asi opravdu žijí :-)!

Jiné světy, jiní lidé Jiné světy, jiní lidé Joanne Harris

Nikdy nezapomenu na povídku o stárnoucích učitelích. Konce některých příběhů byly vážně velmi, velmi překvapivé. Na knize se mi moc líbilo, že byla jako život. Někdy milá, láskyplná, jindy plná šedi nebo zlých věcí... Líbila se mi.

Dům u jezera Dům u jezera Kate Morton

Poměrně zdlouhavá knížka, která ovšem stojí za přečtení. Hlavní hrdinka mě sem tam rozčilovala svými životními rozhodnutími, ale to také znamená, že ve mě vzbudila emoce. Velké plus má příběh za vykreslení změň v anglické společnosti i to, že ukazuje, jak jednoduše lidé přicházejí o své sny.... Což mě motivovalo se na ty moje znovu více zaměřit! :-)

Digitální pevnost Digitální pevnost Dan Brown

Zajímavé téma a na to, že byla knížka napsaná před 18 lety je značně aktuální. Mě se líbila víc než leckteré Brownovy kousky s církevní tématikou, které mi přišly prostě až moc smyšlené . Čtivý a napínavý příběh.

Biomanželka Biomanželka Michal Viewegh

Zajímavý a pro Viewegha nezvyklý počin. Ačkoliv jsem žena a troufnu si říct, že i docela aktivní na poli aktivit pro děti, feminismus nesnáším a obzvlášť pasáž o močení ve stoje a celkově extrémní názory duly, mě dost dráždily. Po přečtení téhle knížky doufám, že se nikdy nepřiblížím k tomu, aby ze mě byla matka z povolání. Děti by měli vědět, že i rodiče mají svoje záliby a svůj život. Motiv biomanželky je zde silně přehnaný, ale něco pravdy na něm bude... Holky, berte své chlapy jako sobě i dětem rovné parťáky! :-)

Babky na divoko Babky na divoko Milena Holcová

Oddechové čtení o svérázné čtveřici na dovolené. Chvílemi mi bylo líto stařenek, které zuby nehty chtějí udržet krok se svými dcerami. Zamyslela jsem se nad stářím, ale nijak hlubokomyslná kniha to nebyla. Oddech na nedělní odpoledne/večer.

13.01.2018 2 z 5

Pěšky mezi buddhisty a komunisty Pěšky mezi buddhisty a komunisty Ladislav Zibura

Jak jsem se skoro nemohla dospat nového "prince Ládíčka", tak přeci jen první kniha byla nová, svěží a jiná. V druhém díle jsou některé vtipy opakované, ale i tak je to zajímavé dílko. Obdivuji Láďu (napsat pana Ziburu mi vzhledem k našemu totožnému věku přijde střelené) a jeho odvážné a originální nápady na cesty!

200 dní na Tokelau 200 dní na Tokelau Anke Richter

Mám ráda pokud jsou cestopisy plné života. Pokud to není jen strohý popis navštívených míst a doporučení, kam " na pivo". Po přečtení 200 dní na Tokelau mi připadá, jako bych tam byla sama. Dokážu si představit životní rytmus tamních lidí a doporučuji všem čtenářům, kteří touží nasát trochu exotiky.

13.01.2018 4 z 5

Analfabetka, která uměla počítat Analfabetka, která uměla počítat Jonas Jonasson

Stařík mě bavil, Analfabetka unavovala. Pokud by kniha končila vycestováním z Afriky, úplně by mi to stačilo. Takhle to byla nastavovaná kaše, ve které čtenář na dlouhou chvíli zabředne. Musím říct, že do Zabijáka Anderse se mi snad ani nechce.

Obuvníkova žena Obuvníkova žena Adriana Trigiani

Zajímavé téma, dobře vypracované hlavní osoby ale chvílemi těžkopádnost. Na knížku jsem se těšila, ale v půlce jsem se musela hodně nutit ke čtení. Chyběl mi spád. Přesto mě kniha zase upozornila na pro mě důležité hodnoty (rodina) i pravdy (každý žijeme svůj život a jsme za něj zodpovědní, máme jít za hlasem svého srdce). Myslím, že si své čtenáře najde, ale mě to na zadek neposadilo.

Nástroje temnoty Nástroje temnoty Imogen Robertson

Mám moc ráda historické detektivky. Tato měla přehledný průběh, čtenář měl šanci se po malých kouscích dovtípit, kdo že by mohl být ten vrah. Ovšem "televizory jsem napětím" rozhodně neohryzávala... Oceňuji a neobvyklou tématiku kastrátů a zpívání. Hvězdičku ubírám za (pro mě zbytečnou) dějovou linku s vědmou,která je tam nalepená jaksi nadbytečně a ubírá reálnosti příběhu. Knížka je hezká oddechovka, kterou s klidným srdcem doporučím dál.

25.10.2017 3 z 5

Finsko Finsko Andy Symington

Dá se tu najít spousta užitečných informací pro ty, kteří rádi cestují po muzeích a městech. Kdo raději do přírody (a to je ve Finsku téměř povinnost) jako my, uvítal by spíše mapky NP a možnosti přespání v chatách nadivoko. Kniha je dražší, takže se vyplatí na ní jít do knihkupectví nejdříve podívat.

03.10.2017 3 z 5

Do světa Do světa Hana Machalová

Kniha mi prisla fajn. Zpocatku se to dost opakuje (nebojte se, cestujte, muze si to dovolit kazdy). Pokud by misto opakovani bylo vic prihod z cest, dam vsech 5 hvezd. Druha cast je nabita praktickymi tipy, ktere (byt diky sportu cestujeme casto), vyuziju. Divim se nizkemu hodnoceni, pokud nejezdite stopem do Gruzie, urcite tu neco najdete.

PS.: Bohuzel cilovka, ktera leta na all inclusive do Egypta nebo leta autem na stejne musto do Chorvatska toto dilko asi neotevre....

26.12.2024 4 z 5

Feng Šuej pro život Feng Šuej pro život Lillian Too

Uprimne, zapsala jsem si asi 3 veci. V evropskem prostredi bych rekla trochu neprakticke (cinskeho draka nebo trinohiu zelvu si do obyvaku fakt nedam).

12.12.2024 3 z 5

Strašidýlko Stráša Strašidýlko Stráša Alena Mornštajnová

Kluky (2,5 a 4,5) bavilo. Zejmena ten starsi, ktery se nekterych veci boji, ocenil tema. Me osobne uplne nesedi ilustrace (zejmena kocka, ktera mi pripomina kosmonauta ve skafandru :-D).

10.12.2024 4.5 z 5