Sandalkar Sandalkar komentáře u knih

Kouzla rodu Thornů Kouzla rodu Thornů Margaret Rogerson

Nadherny pribeh. Pohlazeni po dusi. Mili, uveritelni hlavni hrdinove a skvely demon Silas. Dalsi fantasy pribeh, ktery se vesel do jedne knihy a nepotrebuje x pokracovani.
Po docteni citim takove to heboucke rozjitreni, nostalgicke louceni s hrdiny a nadherne vystavenym svetem. Vim, ze par dni ve me bude pribeh doznivat. A proto ctu. Doporucuji.

03.12.2022 5 z 5

EXOToulky světem : 30 let zážitků ze 100 zemí EXOToulky světem : 30 let zážitků ze 100 zemí Julius Lukeš

Supr. Vycucky, pribehy a perlicky z celeho sveta. Obdivuji dobrodruznou povahu cele rodinky "Lowcashovic".

Palec nahoru za historicko-soucasne poznamky v textu, ktere ukazuji, jak uzasne i krute je byti na tomto svete. Doufejme, ze to uzasne prevazi...

Laugh, love and live!

29.11.2022 5 z 5

Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly Jak mluvit, aby nás děti poslouchaly Adele Faber

Hodi se pro komunikaci se vsemi, nejen s detmi. Vyborna.

20.11.2022 5 z 5

Z kouře a kamene Z kouře a kamene Alžběta Bílková

Na prvotinu vazne dobre, ikdyz ke konci vse dost zrychlilo, jakoby uz to chtela mit autorka hotove. Par preklepu pres korekturu taky proslo.
Obecne napad WOW, ale slo by z nej vytezit vic, otevreny konec nabizi i pokracovani. Autorku beru jako jednu z nej ceskych fantasy autoru, tesim se na dalsi dila.

17.11.2022 4 z 5

Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Všechno, co opravdu potřebuju znát, jsem se naučil v mateřské školce Robert Fulghum

Zase pohlazeni po dusi. On to Robert Fulghum proste umi.

29.07.2022 4 z 5

Prsatý muž a zloděj příběhů Prsatý muž a zloděj příběhů Josef Formánek

Mam tuhle knihu moc rada. Pokud je ctenar pozorny, da se v ni najit spousta zajimavych myslenek a skrytych vzkazu. A hlavne Franta Stesti, ten je TOP.

29.07.2022 5 z 5

Když sloni pláčou Když sloni pláčou Jeffrey Moussaieff Masson

Velmi zajimava knizka, kterou si dovedu predstavit jako zajimavou literaturu do hodin biologie. Je az prekvapujici, jak bohaty je emocionalni zivot nasich zvířecích souputniku...

28.07.2022 4 z 5

P.S. P.S. Aňa Geislerová (p)

Nektere fejetony peckove, jine prumerne a nekde jsem to nepobrala. Pridavam se ovsem do tabora milovniku grafiky (a davam hvezdu navic). Kniha je krasna a da se ji listovat znovu a znovu...

02.07.2022 4 z 5

Klub nerozbitných detí Klub nerozbitných detí Slávka Kubíková

Pecka, kniha mi sedla jako hrnec na prdel. Moc ocenuji i rozhovory a tim padem dalsi odkaz na odborniky z praxe. Doporucuji vsem, kdo jsou nekde mezi spartanskou vychovou a biomatkama :-)

25.06.2022 5 z 5

Neuvěřitelné příhody z hor Neuvěřitelné příhody z hor Martin Úbl

Prijemne pocteni, pri kterem me svrbely pohorky, vedouci kure je sympatak na entou. Taky kvituju popis dynamiky skupiny v prubehu vyprav i let, bez prikras ale s vtipem. Doporucuji.

10.05.2022 4 z 5

Město čarodějů Město čarodějů Tereza Janišová

Paradni fantasy pohadka, kterou si s chuti precte i dospely. Velmi kvituji, ze cely pribeh Kiary se vlezl do jedne knihy. Jen kroky postav nekdy az prilis jednoduche, rychle a bez velkych zaludnosti, ale pro cilovku 12-13 let asi to prave orechove.

15.12.2021 4 z 5

Studie jedu Studie jedu Maria V. Snyder

Zajimavy a napinavy pribeh, ale knizce ke konci dochazel dech. Fantasy svet je docela obycejny, ale vlastne to nevadi. Podivne urychlena romanticka linka vsak jo, nedovysvetlena trans vsuvka mi taky nejde na rozum. A tak me chybejici chut okamzite a strelbite cist dalsi dil neprekvapuje.

26.11.2021 3 z 5

Pod španělským sluncem Pod španělským sluncem Jenny Oliver

Překvapivě žádná slaďárna, jak by se zdálo z názvu série (Srdcovky) i přebalu knihy. Velmi jemný a jednoduchý příběh na víkendové odpočinkové čtení.

13.11.2021 4 z 5

Než natáhnu brka Než natáhnu brka Antti Tuomainen

Pribeh plny cerneho humoru. Obdivuju svezi, minimalisticky styl autora a necekane (byt trochu suche) rozuzleni.

11.11.2021 3 z 5

Válka umění Válka umění Steven Pressfield

Posledni komentare me dost odradily, ale byla to uzitecna kniha. Odpor zname vsichni z kazdodenniho zivota az moc dobre. Prvni cast top, druha nudna alegorie predstav, treti dobra, ale chapu, ze to neni pro kazdeho. Muzy, andele a Buh.
Za me jedna ze seberozvojovych knih, diky ktere byste mohli opravdu neco udelat.

29.10.2021 4 z 5

Křiváci Křiváci Maureen Johnson

Prijemne, tesim se na dalsi dily. Ikdyz me trochu nakrklo, ze tady se vlastne nevyresilo vubec nic.
Zaujalo me, s jakou samozrejmosti se tu objevuji psychicke potize (uzkosti) nebo LGB tematika. To mi prijde v YA jako dulezity prvek, ukazat, ze kazdy jsme jiny ale to je v poradku.

17.10.2021 4 z 5

Běž, řekla cesta Běž, řekla cesta Markéta Bidlasová

To bylo tak nadherne. Az cloveku hned vleze do hlavy, chci jit taky. Ovsem to, co mi kniha hlavne dala je ze, Camino cloveka samo vyzve. Az bude cas. A tak cekam a tesim se, ze treba nekdy nazuju boty taky a vyrazim...

03.09.2021 5 z 5

P.R.A.C.H.T.E.L. aneb život na niti P.R.A.C.H.T.E.L. aneb život na niti Boris Hlaváček

Temer neuveritelny zivot jednoho ceskeho lezce. Bohema. Malire. Vytrvalce. Punkace, nebot kdo jiny by byl schopny za komancu nepracovat a "jen" zit podle sebe. Uvodni cast a valecne putovani bere za srdce. Dalsi sportovni zase bere dech. Smekam pred dvojici Petr-Zorka.

25.08.2021 5 z 5

Dobroběžník mezi světy Dobroběžník mezi světy Marek Jelínek

Moc se mi libil minimalisticky text, ktery ale rekl tolik... Nadherne fotografie i cesta, myslenky, ktere pohladi dusi. Tesim se na dalsi tvorbu.

07.03.2021 5 z 5

Náš život pod pěti kruhy Náš život pod pěti kruhy Emil Zátopek

Kdo má rád příběhy, tohle je jeden s velkým P, napsaný v té naší malé zemičce, kde hodně brbláme a málo se chválíme. Jsem hrdá, že takové dva velké ČLOVĚKY jsme tu měli a ti se o svou životní cestu podělili vrchovatě nejen v této knize, ale vlastně celým svým konáním. U Ťopka obdivuji nadšení do všeho, co v té které životní etapě dělal. U Dany její bojovnost, lásku i volnost, kterou dala muži svého života. Nádherný skoro románový příběh, kde se i přes trampoty snad dá říct "a žili šťastně až do smrti". A to prosím vlastním přičiněním.
Tyhle dvě legendy dál žijí i v srdcích sportovců ostatních států. Jen někdy zkuste ve Finsku říct, že jste ze země "Satu Pekky"... rozzáří se jim oči a začnou vás plácat po rameni. Nádhera.

17.02.2021 5 z 5