Šánka komentáře u knih
Teď zase jednou nevím, jak krátce vyjádřit to množství pocitů z knihy....., je to smutné, dojemné, a je to krásné. Autorka se nechala inspirovat skutečnou postavou Alice Martineau.
Hlavní hrdinka trpí devastující nevyléčitelnou chorobou (CF), je křehká, zranitelná, ale přesto velmi silná osobnost. Kniha opravdu není o umírání, je o životě, lidské odvaze a houževnatosti nevzdávat se, jít si za svým snem.
Doporučuji prečíst i doslov, já jsem si po dočtení ještě některé údaje k Alici dohledala a poslechla i její písně.
Silný zážitek.....
Vždy si říkám, jestli taková poměrně obsáhlá kniha, těměř 500 stran, plně udrží moji pozornost, zvláště pak thriller. Zbytečné obavy, S. J. Bolton se to zatím pokaždé daří parádně.
I tentokrát dokonale čtivé, temné a napínavé. Řeka Temže vás pohltí, pohrává si s vámi, chvílemi ukolébá, aby jste se vzápětí nadechli a v závěru napětím zadrželi dech.
Výborné a doporučuji !!!
Dlouho odkládaná kniha , a tak bezva počtení. Je pravda, že jsem se chvíli začítala, ale nakonec se mi příběh moc líbil. Vtipné, romantické, lehce tajemné a závěr neměl chybu, ten jsem nečekala !!!
Jen si nemůžu odpustit,.... je strašná škoda, když některé komentáře (ivedoo) vyzradí docela zásadní zvraty v ději, protože i když to není detektivka, zrovna tento příběh tak předvídatelný nebyl.
Na další díl se těším, jen už si nebudu číst komentáře dopředu :-(.
Krásně napsaná kniha se skvělými dialogy. Smutná i vtipná, rozpláče i rozesměje, je plná smutku, ale i nádherné rodinné pospolitosti, lásky a kamarádství, naděje.
A ty postavy, nejen Rabbit, prostě všichni, úplně všichni, tak sympatické, živé, skutečné.
Knih na podobné téma je napsáno hodně, vždy dojmou, ne všechny ale zůstanou v paměti. Příběh Rabbit v mé zůstane.....
Ke knize jsem se dostala úplnou náhodou, když jsem si prohlížela na KK připravované novinky a zaujalo mě tam pokračování této knížky (film jsem neviděla).
Je to romantika, ale taková střízlivá z doby osídlování Divokého západu. Není to špatné, příběh je hezký, takový jemný, ale podle mě psáno tak nějak prastaře, že i červená knihovna mojí babičky měla větší jiskru a spád :-).
Další díl ?, nevím...
Malinko hůř jsem se začítala oproti Tmavým stěnám Willardu, ale tak od třetiny knihy už to jelo naprosto samo.
Příběh, který je vyprávěný (jako mnoho podobných) ve dvou časových rovinách a znovu ta minulost mě velmi bavila, je to ten silný tažný příběh, dojemný, srdcervoucí a já jsem moc chtěla malou Lilly obejmout, chránit, přesně tak, jak to pro její dobro měli dělat vlastní rodiče......
A líbilo se mi zakončení příběhu, většinou ta současnost u těchto příběhů je trošku růžová, tady to bylo tak akorát :-).
Taková krátká milá sonda do života čtyř sourozenců. Občas vtipné, lehce na zamyšlení, ale stejně si myslím, že kdyby bylo o pár stránek víc, příběh by vyzněl lépe a zanechal trvalejší dojem...
Od autorky jsem četla výbornou knihu Prostě spolu, takže jsem asi očekávala víc. Báječný únik je jen kraťoučkým zapomenutelným zážitkem, tedy pro mne.
Vynikající, dokonalá kniha ! Přečetla jsem docela hodně psychothrillerů, ale Stíny nad zálivem patří k těm nej, co žánr nabízí.
Nádherně vystavěný příběh, vyprávěný z pohledu matek obou chlapců, střídavě v současnosti, kterou dohání minulost, její tajemství, malé i velké lži, tragédie....
Nestává se mi, že by mě psychothriller dohnal k slzám, Stínům nad zálivem se to ale povedlo.
Velké doporučení !!!
Báječná, lehce humorná letní pohodovka s troškou romantiky, ale vůbec ne přehnané, jak by se dalo očekávat od edice Srdcovky.
Vlastně je to další z řady knížek o uzdravování se ze ztráty milovaného člověka, podané velmi, opravdu velmi nenáročnou formou. Takže kapesníky potřebovat nebudete a navíc pro milovníky zahrádek i jen truhlíkových, inspirativní čtení, třeba k vodě :-).
Ach, pane Cobene, co mi to děláte, když otevřu vaši knihu, stává se ze mne nezodpovědný člověk, odkládám vše ostatní, protože vaše příběhy jsou naprosto skvělé !!!
Autor od prvních stránek fantasticky rozehrává děj, v němž minulost a její tajemství naplno zasáhnou do současnosti. Hlavní hrdina se občas pohybuje na hranici (či spíše za hranicí) zákona, ale pochopení a sympatie u mě má a v závěru vám zůstane v hlavě i to morální dilema, je o čem přemýšlet, protože tohle nejde nechat být :-).
Doporučuji všem, kdo mají rádi kvalitní detektivky s přidanou hodnotou.
Romantická knižní jednohubka napsaná mnoho let před tím, než autorku proslavily její nádherné a dějově obsáhlé romány.
Příběh pobaví, vyčistí hlavu a vy víte, že vše dopadne tak, jak má být, jako v pohádce :-).
Ch. Link mám moc ráda a nic než dobré čtení od ní ani nečekám, a také jsem ho dostala i když popravdě, už jsem četla od autorky i lepší kousky.
Příjemný, lehce napínavý příběh, který se četl velmi dobře, vtáhl mě do děje od prvních stránek a bavil až do konce. Není to žádný krvák, ale taková letní ,,babská" detektivka :-), žádná drasťárna, ač to téma je vážné.
Věříte na lásku na první pohled, že ne ? Nevadí, i tak si knížku přečtěte, třeba uvěříte :-). T. J. Reid umí psát krásné a dojemné love story, o tom jsem se opět přesvědčila.
Příběh je vyprávěný ve dvou časových linkách, v minulosti, kde začíná a končí tragická láska Elsie a Bena a střídá ji současnost, která je takovou cestou Elsie k pozvolnému uzdravování a naději.....
,,Slyšeli jste už o supernovách ? Na obloze září nejvíc ze všeho, prudce explodují a pak rychle pohasínají. Ráda si představuju, že se mnou a Benem to je podobné....za krátkou dobu jsme prožili víc vášně než jiní lidé za celý život."
Krásná knížka, malá počtem stránek, ale velká svým poselstvím, úsporná co do stylu vyprávění, přesto velkolepá ve svém sdílení myšlenek.
Je to příběh tří žen stejné generace a jejich velmi rozlišných světů, v nichž si každá z nich prochází svým osobním peklem a svými bitvami se snaží vyhrát válku za jiný, lepší život, za naději....A právě cop představuje symboliku propletení jejich životů.
Já se také přidám k těm oslavným komentářům (jiné ani nejsou :-)), protože ta neposlušná, svérázná Kim a její partička mě neskutečně baví. Tahle série si drží laťku hodně vysoko, čte se výborně, a to nejen díky kraťoučkým kapitolám, má od začátku do konce neuvěřitelné tempo.
Tentokrát jsem vůbec netušila pachatele a závěrečné rozuzlení zápletky bylo pro mne velkým překvapením, a přesně tak to mám ráda.
Příjemně napínavý a výborně napsaný psychologický thriller. První část knihy je taková pozvolnější, ale vydržte, děj je vyprávěný z pohledu obou sester a čte se velmi dobře. V druhé části se naplno rozbíhá pestrá mozaika zvratů v příběhu s dokonale vykreslenou psychologií postav a v závěru všechny díly skládačky do sebe perfektně zapadnou.
Tohle není jen o napětí z thrilleru, je tam mnohem víc, komplikovanost sesterských vztahů, rivalita i ta vyjímečnost sesterských pout a možná i pár morálních otázek....
Povedené a doporučuji !!!
I další román této autorky byl krásný, opravdu se povedl. A ač je to příběh, jehož hlavním tématem je vážná nemoc, neútočí drasticky na vaše city, je vtipný, zábavný a vy při čtení budete hlavní hrdince držet palce, aby i s těmi špatnými kartami, které dostala, dokázala hrát hru zvanou život.
Nechci nic prozrazovat, ale moc se mi líbil závěr, ne moc, aby to bylo sladké, ale ne málo, aby z něj v nás zůstala naděje.....,tak si vyberte :-)....a přečtěte si.
Nechápu neustálé přirovnávání thrillerů ke Zmizelé a Dívce ve vlaku (obálka knihy), někoho to může odradit, a někoho, jako třeba mě, natěšit na skvělý zážitek. Ten se ale, bohužel, nekonal.
Dvě třetiny knihy jsou o ničem, nudné, zdlouhavé vyprávění tří osob a celkem nic se neděje, žádné zvraty, napětí. Toho se dočkáme až tak v poslední třetině, kdy se děj konečně krásně rozvine a vygraduje do výborného finiše. Takže, za mě se tohle moc nepovedlo, a v tom velkém množství psychothrillerů, které teď vychází, se dá vybrat hodně lepších kousků, škoda.
První díl u mě vede, ale i tohle byla moc příjemná a vtipná oddechovka. Jak film, (který jsem viděla již mnohokrát), tak i knížka, tu jsem četla poprvé, mně připravily pár hodin bezva zábavy při dalším setkání s touto poněkud praštěnou rodinkou :-).
Paní Poledňáková umí popisovat život s krásným nadhledem.
Chytla a už nepustila stejně, jako autorovy předešlé knihy. Čtivý příběh, napětí je krásně vrstvené a postavy se nám před očima mění, jak chameleoni. Pan Bussi dokáže výborně manipulovat se čtenářem s jeho sympatiemi k postavám, které umí mistrně během pár kapitol zvrátit.
Možná to není jeho nejlepší kniha, ale mě jeho styl psaní baví, je zapamatovatelný a není to ,,jen" thriller, dává nám i něco navíc, a to se mi na jeho knihách líbí ( řekla bych, že M. Bussi je francouzská odnož Petera Maye :-)), prostě skvělý vypravěč.