Šánka komentáře u knih
Krásný příběh jedné lásky se vším, co k ní patří. Radost, bolest, zklamání, ale i dar.
Lze změnit minulost, pokud bychom dostali druhou šanci ji znovu prožít a napravit chyby, kterých jsme se dopustili ? Zoe a Ed tu šanci dostali.........
Je to romantické, je to dojemné, ne sladké, ale opravdové.
A krásná obálka příběh dovyprávěla spolu s epilogem.
Rozhodně nejlepší autorova kniha, aspoň za mne, a to i vybroušeným stylem psaní a originální zápletkou.
Detektivní román s tajemstvím, láskou a skrytými vášněmi.
Dvě ženy a mladá dívka, nic je nespojuje, nic spolu nesouvisí, skládačka, jež k sobě nepasuje. Většinou mívám tip na pachatele (i když špatný:-)), ale tentokrát ať jsem ty indície skládala, jak chtěla.....prostě nic. A závěr si myslím, že šokuje hodně z nás, já nechápala.
Vynikající kniha, závěr a prolog jsem si musela přečíst ještě jednou !!!
Tuhle autorku je potřeba si dávkovat. Já po ní sáhla po delší pauze a po dočtení předešlé náročnější, vážné knihy. Příběh je úplný balzám a příjemná oddechovka s kapkou humoru.
Hrdinku jako vždy zachrání a podrží pár dobrých kamarádek, a po jejích předchozích špatných výběrech partnerů a přešlapech se nakonec i ten pravý najde :-).
Je to na jedno brdo, vím, život to není, ale čte se o tom hezky.
Nevím, jak to napsat, abych přesně vyjádřila dojem z knihy (a to se mi moc často nestává).
Je to smutné a velmi vážné téma, dokonce jsem knihu asi po 100 stránkách už jednou odložila, ale......na mě by příběh udělal daleko intenzivnější dojem, kdyby autorka neopakovala některé věci neustále dokola, případně do příběhu vložila i pohled svého otce a bratra. Takto je to vlastně taková její zpověď, potřeba se podělit o svou lásku k mamince, svým dětem, rodině. Potřeba převyprávět své těžké životní období, svou bolest a podělit se o ni.
Moc výstižně a mně blízce vyjádřila své pocity z knihy níže magnolie, nechci se opakovat, ale alespoň jedno si neodpustím, jak si mohla autorka (41) myslet, že její 76ti letá máma jí bude pomáhat s mimčem a dvěma batolaty a jezdit za ní x kolometrů !!!!
Je to ale opravdu kniha plná lásky mezi matkou a dcerou a i ta naděje v to lepší se v ní dá najít.
Jeden z nejkrásnějších milostných románů, který jsem v poslední době četla.
Věřím, že ty jediné pravé lásky můžeme prožít v kterékoliv etapě života a jsou jedinečné, nezapomenutelné a věčné. Příběh Emmy byl strašně uvěřitelný, stejně jako její vývoj a pocity. A ta její volba...Jesse nebo Sam ?, vůbec jsem netušila, kam autorka příběh nasměruje, ale ta volba byla nakonec i mým přáním.
,,Nemyslím si, že pravá láska představuje vaši jedinou lásku.
Myslím, že pravá láska znamená milovat opravdově.
Milovat čistě. Milovat beze zbytku."
Doporučuji a ještě jednou doporučuji !!!
Tak to byla řádná psychárna !
Knih s podobným námětem je hodně, ale za sebe můžu říci, že ač je to prvotina, v konkurenci obstojí. Výborný psychologický thriller a děsivé téma - psychopat s potřebou ovládat a vlastnit druhého člověka pro své zvrácené potěšení.
Co se děje za zavřenými dveřmi jednoho na pohled dokonalého páru ?......
Přečtěte si, jen počítejte s tím, že od knihy nejde odejít !!!
Útlá knížka na pár hodin a dojem z ní přetrvá dlouho....
Silný příběh přátelství malé holčičky a staré ženy, Češky a Němky, odehrávající se v poválečných Sudetech.
Dojemné, citlivé, krásné a smutné......
Pěkný odpočinkový román pro ženy, přesně na takový jsem měla tu letní náladu. A Diane Ch. ho napsat umí.
Trošku napětí, hodně lásky, tady hlavně té mateřské ( ta v jejích knihách nesmí chybět ), ale také partnerské a k tomu hrdinka, která má kuráž postavit se osudu. V anotaci je psaná i detektivní zápletka, tak o té bych se detektivkářům asi ani nezmiňovala :-).
Takže spokojenost, dostala jsem, co od této autorky vždy očekávám....příjemné čtení.
Romantická pohádka zabalená do zvláště vyvedené půvabné obálky, jež asi nejvíce naláká na čtení této knihy.
Pěkný, nenáročný román nás zavede do Paříže dvacátých let minulého století, prostředí umělecké bohémy. Líbilo se mně, jak autorka velmi lehce vpravila do příběhu i skutečné postavy představitelů ztracené generace.
Román je hodně podobný Pařížskému polibku, který ale je, z mého pohledu, dějově pestřejší. Nicméně, jako nalákání na návštěvu Paříže.....více než dostačující :-).
Takové čtení na léto, příjemné a milé. Jde od něj lehce odejít a těšit se, až se k němu opět vrátíte.
Pěkný příběh o odpuštění druhým a také sobě. Vlastně téma knihy je vážné, ale je to zpracováno lehkou formou, kde se nejde do hloubky, což ani nebylo posláním příběhu. Ale možná, že by občas každý potřeboval rozdávat i dostat Kameny odpuštění.
Seznam tajných přání se mi líbil o malinko více, ale i tak je to hezké prázdninové počteníčko.
Luxusní kousek a po delší době kniha, na kterou mně ani ten plný počet * nestačí.
Přitom vše z počátku je takové rozběhové, pozvolné, ale stále čekáte, že tam něco doutná, a ten požár přijde.....a také ano, naplno se vše rozvine v druhé půlce příběhu, kdy na povrch probublává zlo a nahromaděné lži.
Příběh má výborně propracovanou psychologii všech postav, autorka si s námi neskutečně pohrává a sympatie či antipatie k daným postavám měníte ne s kapitolou, ale novým odstavcem, a pak se navracíte k původnímu...., a to i díky mnoha dějovým zvratům.
Za mne by této knize ta zlatá placka Světový bestseller moc slušela.
A doporučuji !!!
Nádherný příběh na zastavení a přemýšlení.
Nedočkáte se v něm žádných akčních zvratů, vše poklidně plyne, i tak vám rozjitří emoce a možná, jako mně, zamlží oči......
Je o životě i smrti, lásce i strachu z ní, o rozhodnutích dobrých i špatných, která nás směrují dál, a jež mnohdy nelze vrátit.
Krásné, hutné.... a prostě si to přečtěte !!!
Pěkně napsaná romantická knížka na pohodu.
Je od začátku jasné, jak příběh skončí, ale já jsem se s Gen a Wolfem parádně bavila stejně, jako u předešlých dílů série. Navíc v závěru se rýsuje náznak nového příběhu další dvojice, a tuším, že bude opět stát za to :-).
Tak za mě docela zklamání. Velká reklama....a nic, ale nepodlehla jsem reklamě, mně se předešlá kniha autorky Dívka ve vlaku opravdu líbila a bavila.
Zápletka tady byla dobrá, ale dle mého byla kniha špatně napsaná, to množství postav, vypravěčů, zpočátku jsem se v tom ztrácela, a bylo to nepoutavé, nečtivé, bez napětí. Až tak do poslední třetiny dějově o ničem.
Na KK je reklama : Knižní událost roku.
Za sebe bohužel jen dodám : Nejhorší kniha, kterou jsem letos četla!!!
Úchvatný, podmanivý příběh, od této pro mě dosud neznámé autorky, mě úplně dostal.
Podle obalu jsem spíš očekávala nějakou velkou slaďárnu....spletla jsem se.
Namíchejte si čtenářský koktejl z příběhů T. McKinley a L. Riley, k tomu přidejte exotickou atmosféru koloniálního Cejlonu, staré rodinné tajemství, silnou hrdinku a vyjde vám z toho tento krásný román.
Za sebe určitě doporučuji a moc ráda si od autorky opět něco přečtu.
Skvělá autorka a skvělý detektivní román s psychologickými prvky.
Opět jsem se přesvědčila, že Ch. Link má široký záběr, umí napsat nádhernou historickou ságu, výborný psychologický román a výbornou detektivku, jíž jsem právě dočetla.
Moji plnou pozornost si udrželo několik dějových linek, u kterých jsem napjatě čekala, kdy se vše propojí. A co velmi oceňuji, dobře ukončená a dotažená každá dějová linka, neodbytý závěr....mimochodem nečekaný a překvapivý.
Za mě super čtení!!!!
Na prvotinu hodně dobré!!!
Jako thriller bych to snad ani nenazvala, tam bych potřebovala trošku víc napětí, tedy až na závěr, ten byl pro mě nečekaný a správně adrenalinový. A co bych uvítala, více ho rozvést a dovysvětlit. Ale rozhodně jsem se nenudila, postava Nory byla sympatická a na rozdíl od některých jejích severských kolegů těžce normální :-).
Myslím, že by kniha mohla vyhovovat těm, kdo mají rádi lehké a nekrvavé napětí. A já doufám, že se s hlavní hrdinkou ještě někdy sejdu.
Nádherný román, který se mi líbil stejně, jako autorčiny předešlé knihy.
Příběh s tajemstvím, o lásce, přátelství a především rodinných poutech se odehrává v Texasu počátkem minulého století. Úchvatné vyprávění o osudech rozdělených dvojčat Samanthy a Nathana, jejichž životní cesty se po létech znovu propojí a vyústí ve strhující barvitý příběh.
Kdo má rád jižanské romány, doporučuji!!!
Já se budu opakovat, ale nejde jinak, bylo to opět nechutně čtivé, drsné a já jsem na jeho thrillerech závislá.
Další díl série není ani lepší, ani horší než předešlé, stejné fígle na konci kapitol, které nalákají číst bez přestávky a v nekončícím napětí až do finále. A znovu to jeho proč u pachatele....., to malé pochopení chování.
Prostě dokonalé, a pokud někdy přestanu číst Cartera, tak asi skončím i s tímto žánrem.
Pro mě hodně zvláštní kniha, která mi dala z počátku trošku zabrat, než jsem přišla na chuť autorovu stylu psaní a dostala se do děje. Ty návraty do minulosti, různé vsuvky událostí, náznaky....no, trvalo mi to.
Je to opravdu temný, záhadný a za mě až depresivní příběh, poskládaný ze střípků událostí, které mapují a postupně odhalují tragické zákulisí jedné rodiny. Je zde ale krásně vystiženo, jak zneužití jakékoliv víry může mít fatální následky.
Knihu bych doporučila, ale podruhé bych ji už nečetla.