Šánka komentáře u knih
Knihu jsem měla již jednou půjčenou a nějak na ni nezbyl čas. Nedávno mě zde zaujal pěkný komentář amysy a já se musím připojit, knížka byla pro mne milým a nečekaným překvapením.....
V životě někdy i špatné věci, které se nám přihodí, nás mohou posunout vpřed a ukázat novou cestu, jen bychom měli najít odvahu a sílu si své sny a přání plnit.
Moc se mně to líbilo a doporučuji!!!!
Milá, veselá knížka, která se bude asi nejvíce líbit majitelům čtyřtlapkových kámošů, kteří ví o tom své, protože si těmi mnohdy krušnými začátky prošli, ale na něž se později s láskou vzpomíná.
U Willyho rošťáren se budete bavit, smát se a vědoucně přikyvovat....no ano, takové to naše čtyřnohé štístko také bylo :-).
Já tentokrát chválit nebudu, neboť knihu jsem začala číst v sobotu a skončila v neděli. Tudíž téměř celý krásný víkend jsem byla nepoužitelná a rodina dostala pouze základní péči (jídlo) :-).
A může za to S. J. Bolton, která napsala další napínavý, senzačně vystavěný krimiromán, od kterého skutečně nešlo odejít !!!
Budete pochybovat, budete neustále měnit svůj pohled na to, jaká je pravda, co skrývá nekonvenční advokátka Maggie za tajemství......a je ten charismatický vrah skutečně pachatel nebo oběť?
Brilantně napsané a doporučuji !!!!
Opět jedna velmi vydařená romantická kniha.
A není to žádné přeslazené čtení! Celý příběh, hlavní postavy a i ta spousta vedlejších jsou napsány přesvědčivě a reálně, stejně tak s vkusem popsané erotické scény, kde to jiskření mezi ústřední dvojicí přímo vycítíte. A jako přidaná hodnota je ten vtip a humor, který provází celý příběh:-).
Děkuji za tento skvělý tip mé oblíbené uživatelce (Samiře) a jsem moc ráda že se již letos chystá 2. díl.
Pan Coben se tímto mistrovským dílkem vyšplhal na mém žebříčku popularity thrillerových autorů hodně vysoko!!!
Námět i zápletka jsou tradičně výborné, žádná zbytečná omáčka, má to švih, má to spád a je to neskutečně čtivé. Co mě ale nejvíc dostalo.....závěr! Ten u mě překročil hranici ,,obyčejných" thrillerů.
Za mě snad nejlepší autorův kousek.
Tak, to byla síla! Název napovídá o čem kniha bude, přirovnání ke knize ,,Než jsem tě poznala" je více než výstižné a anotace tentokrát naprosto sedí. Věděla jsem, do čeho jdu, i tak mě příběh úplně rozsekal a posledních asi 100 stránek jsem chvílemi neviděla na písmenka.....
Nádherně napsaný příběh jedné lásky se zanechaným odkazem.....život se musí žít, ne jej přežívat, a že i po velké ztrátě, až se srdce částečně zahojí, je třeba jít dál a užívat si ho.
Něžná, jemná a půvabná knížka.
Je možná láska bez dotyků, láska bez obejmutí, pohlazení, přátelství bez podání ruky....? Příběh, u kterého se budete usmívat a možná, jako mně, vám nažene slzy do očí, ale nebudete chtít, aby skončil, protože dokáže chytnout za srdce.
Krásné a doporučuji !!!
Dokonalé, promyšlené a příšerně návykové!!!
Harry je zpět, což si asi přáli všichni členové jeho fan klubu, do kterého se hlásím od prvních stránek této série. A pan Nesbo si s námi opět krásně pohrává, dokonale mate a předhazuje falešná řešení. A když si v půlce myslíte, že je to jasné, vše vám vyvrátí v poslední třetině, jenže čtete dál a v závěru....neplatí nic z toho, co bylo jasné....:-).
Prostě si to přečtěte a dostaví se žízeň na další díl :-).
Pro mě je L. Moriarty zárukou dobrého počtení a doposud jsem nebyla zklamaná.
Tentokrát je to příběh s tajemstvím, které rodina ukrývá po celá desetiletí, a ač se dá vytušit, jak a proč vzniklo, ty postavy jsou tak krásně barvitě vykreslené, tak reálné, že vás doslova pozvou na Ostrov počmáraných blahovičníků a vy s nimi ty jejich osudy prožíváte.
Autorka do příběhu vložila mnohdy i humorné situace a závěr je příjemně překvapivý. A možná, že to není nejlepší autorčina kniha, ale těch 5* má u mě zasloužených, bavila jsem se skvěle !!!
Výborná oddechovka, u které jsem se opravdu prosmála celou knihou, naposledy se mi tohle stalo u Aristokratky.
Autorka velmi vtipně a s nadsázkou popisuje některé ,,dokonalé matky'' a jejich neméně ,,dokonalé'' potomky. Děkuji za tento skvělý tip mé oblíbené, nejmenované uživatelce (Chytuš) :-).
Tak uznejte, kdo by se do takového pejska s jedním svěšeným ouškem nezamiloval a do jeho očí nezakoukal, já tedy ano!!!
A to jeho zprostředkované vyprávění bylo velmi milé, občas veselé, také moudré a hřejivé. A kdyby bylo ještě pár stránek navíc, vůbec by mi to nevadilo ten pěkný pocit a úsměv by mi vydržel déle.
Líbilo se mně to, ságy mám ráda, ale přiznám se, že jsem se z počátku v těch postavách docela ztrácela a neustále se vracela k rodokmenu.
Později všechny vazby krásně zapadly a já byla pozvolna vtažena do pestrého děje. Příběh rozvětvené rodiny Hunterových a mnoha dalších postav mapuje období od začátku 1. sv. války, to nadšení a víru ve vítězství, ale i poznání, že ten jejich svět již nikdy nebude stejný.
Budu se těšit na pokračování, které by mělo letos vyjít.
Knížku mi téměř vnutila naše milá paní knihovnice, sama bych si ji asi nepůjčila....a moc se mně líbila.
Bylo to čtení zajímavé, místy úsměvné, ale hlavně na zamyšlení o životě, lásce, běžných věcech. Plné úžasných myšlenek se kterými se může ztotožnit jak člověk věřící, tak ateista, ale i takový, který v tom tak úplně nemá jasno (jako třeba já:-)). Pan Czendlik je mimořádný člověk, který nechodí s hlavou v oblacích, ale stojí pevně nohama na zemi, a proto jsou jeho názory mému srdci blízké.
Knihu nejen doporučuji, ale ráda si ji i koupím, abych se k ní mohla kdykoliv vrátit.
Příjemná odpočinková kniha, nic náročného, ale četla se moc dobře.
Autorka i zde vytvořila další svéráznou hrdinku, která má práci jako hlavní náplň a na osobní život, přátele, rodinu a lásku jí už nějak nezbývá čas. Takže komu vadila Diane v předchozích knihách ,, Šťastní lidé....", že jen stále kouřila, Yael nekouří, ale stále pracuje, což by někomu mohlo také vadit :-).
Na dny pracovního volna velmi milé čtení.
Výborný a velmi čtivý psychologický thriller, který jsem dala za jeden prodloužený večer a kratší noc, nešlo jinak :-).
Už jen to téma únosu miminka je děsivé. Kniha je napsaná jednoduchým, přímočarým stylem plným překvapivých zvratů, napětí od prvních stránek, kde je velmi tenká hranice mezi obětí a pachatelem a snad žádná z postav mi nebyla úplně sympatická.
Autorka krásně mlží, svádí z cesty a mnohokrát mě donutila změnit pohled, jak vše bylo a na poslední stránku přidá šokový zvrat !
Typický, současný moderní thriller s prvky, které přitáhnou a pobaví i nečtenáře tohoto žánru.
Na další knihu této autorky jsem se hodně těšila a i tentokrát to bylo krásné čtení.
Všechny tři romány mají obdobnou skladbu, střídání minulosti se současností, kde ta historická linka příběh táhne, je silnější, napínavá a dojemná. Současnost jí dělá doplněk, ale moc pěkný.
Prababička vypráví pravnučce svůj pohnutý a nelehký životní příběh a jeho prostřednictvím jí pomáhá překonat těžké období. A stejně jako vůně jasmínu je intenzivní a krásná, je krásný i tento příběh.
Ráda doporučuji a nejen romantičkám !
Tak, tohle mi teď přesně sedlo po předchozí vážnější knize. Úplně jsem na tuto sérii zapomněla, a přitom je to tak parádní relax.
Dobře namyšlený příběh se sympatickou dvojicí i vedlejšími postavami, s velkou dávkou romantiky a přiměřené porce krásné :-) erotiky. A jak se ty tři holky pustily do Nata, aby z něj udělaly sexy chlapa a trošku ho ,,vylepšily"....., vtipné, nasmála jsem se !
Prostě pěkná pohádka pro velké holky.
Autorku neznám, film jsem neviděla, ale kniha mne nadchla.
Příběh tří mladých lidí a staré ženy, které okolnosti donutí nějaký čas žít spolu. Příběh o lidech se šrámy na duši způsobenými v dětství a v dospívání, jež je ovlivňují a poznamenávají v dospělosti, ve vztazích, přátelství i v lásce. Vlastně až do závěrečného epilogu jsem netušila, jak se s tím poperou, ale moc jsem jim přála, aby to zvládli......
Krásná kniha a doporučuji !
Ve starém domě, uprotřed Paříže se odehrává pestrá směs osudů všech hrdinů této velmi mile optimistické knížky.
Vše je podbarveno dokonale vystiženou mentalitou Pařížanů a tou jedinečností romantické Paříže. Bavila jsem se, místy jadrnější dialogy mě rozesmály a Annie byla skvělá ! A ač je téměř od počátku jasné, kam se děj posune, je to moc hezké čtení.
A víte, že by nebylo vůbec špatné, jen tak na čas utéct od všech trablů a povinností a najít si takové místečko skryté v Paříži :-).
I přes vážné téma je to další krásná knížka této autorky.
Ano, nemusí sedět každému, ale není jen o umírání, je i o životě, který pokračuje dál ve vzpomínkách na blízkého člověka. Je o lidech, kteří jsou na konci své cesty a prostřednictvím dopisů se loučí, snaží se napravit své chyby. A ty dopisy ukazují tu křehkou pomíjivost života, ale především je v nich plno lásky ve všech jejích podobách.
Je to krásné, je to hodně emotivní, ale stejně jako Kniha vzpomínek, to není jen smutné čtení, má to i lehký dotek humoru, hřejivou naději, a mně se to líbilo....moc.