Šánka Šánka komentáře u knih

Starý kraj Starý kraj Dörte Hansen

Nádherná kniha, kde příběh musíte nechat jen tak pomaloučku plynout a užívat si ho. Není to čtení na jeden zátah. Je to příběh o lidské osamělosti, poraněné duši a potřebě blízkého člověka. O silných i zlomených lidech, kteří přišli ve válce o své domovy, o jejich touze někam a k někomu patřit, mít svůj domov, rodinu.
V knize nenajdete romantickou zápletku, ale velkou dávku lidskosti a najde se i jemný dotek ironie a humoru.
Velmi doporučuji, a také se k ní ráda jednou vrátím.

30.06.2016 5 z 5

Miluju tě... i s natáčkama Miluju tě... i s natáčkama Alena Jakoubková

Taková příjemná jednohubka. Autorka opravdu píše, jak přes kopírák, ale na relax dobré. A ty úžasné kamarádky mě asi bavily nejvíc.

28.06.2016 3 z 5

Dobře se dívej Dobře se dívej James Carol

Detektivkáři, čtěte ! Komu se líbily Polámané panenky, neměl by být zklamaný. Mně se to dobře četlo, na pachatele jsem měla velmi brzy tip, bohužel opět špatný :-), takže velká spokojenost. Snad u nás vyjde i třetí díl série.

26.06.2016 5 z 5

Babička pozdravuje a omlouvá se Babička pozdravuje a omlouvá se Fredrik Backman

Nejdříve jsem to chtěla vzdát. Chvíli mi trvalo, než jsem se dokázala ponořit do kouzelného světa pohádek, snů a dětské fantazie. Jsem moc ráda, že jsem to neudělala o hodně bych se připravila. O jeden krásný příběh, viděný očima trošku zvláštní, sedmileté holčičky, která si s příběhy, vyprávěnými její výstřední milující babičkou, dokáže zvládnout ten svůj dětský svět a udělat si ho lepší. Protože od toho jsou přece babičky :-).
A že v těch podivínech, bručounech a svérázných postavičkách je i velký kus hřejivé lidskosti a dobra, jsem už poznala v minulých knihách. F. Backman totiž píše knihy srdcem, proto jeho příběhy umí rozesmát i dojmout, a to se mi stalo i tentokrát.

23.06.2016 5 z 5

Pravda o tobě Pravda o tobě Susan Lewis

Dobře napsaný román pro ženy. Na obálce knihy je otázka : Kolik pravdy unese jedno manželství ? , a ta přesně vystihuje téma této knihy, která s citem řeší složité rodinné vztahy a odkrývá stará tajemství, ukrytá pod povrchem zdánlivě dokonalého manželství.
Od autorky je to má první kniha, a i mně stylem psaní připomněla Manželovo tajemství od L. Moriarty, určitě zkusím její další knihy, bavilo mě to.

20.06.2016 4 z 5

Popravčí Popravčí Chris Carter

Nevěřila bych, že i další díl bude stejně dokonalý jako první !
Napínavé, mrazivé čtení bez zbytečné omáčky, nadupaný děj, krátké kapitoly s parádními zvraty na jejich konci a výborně napsané postavy obou detektivů. V tomto žánru pro mě jeden z nejlepších letošních kousků, které jsem četla.

16.06.2016 5 z 5

Chci jen dítě Chci jen dítě Susan Elizabeth Phillips

Lehká, nenáročná, vtipná, pohodová. Pokud vám tyto přívlastky vyhovují, zkuste tuto romantickou oddechovku, já jsem se u ní skvěle bavila, odreagovala a líbila se mně :-).

13.06.2016 4 z 5

Vážka Vážka Michel Bussi

Já budu jen chválit, kniha mě chytla od první stránky a vzala si veškerý můj volný čas.
Letecké neštěstí a pátrání po totožnosti miminka, jež jediné přežilo. Příběh je velmi napínavý, a i když těch řešení se nenabízí mnoho, autor svým stylem vyprávění mě několikrát donutil změnit pohled na možné rozpletení celé záhady.
Určitě doporučuji všem, kdo mají rádi dramatické a zapamatovatelné příběhy bez drastických popisů.

11.06.2016 5 z 5

Muž jménem Ove Muž jménem Ove Fredrik Backman

Já jsem z knihy nadšená, líbilo se mně to moc. Od autora jsem začala podivínskou Britt-Marií, teď protivný, nekomunikativní Ove a zase jsem dostala velkou dávku optimismu a naděje v dobro v nás lidech, kterou mně autor prostřednictvím Oveho předal.
Jen už si příště knihu nechci půjčovat z knihovny, neboť ji potřebuji mít doma, abych se k ní kdykoliv mohla vrátit, protože takové příběhy udělají den hezčí.

08.06.2016 5 z 5

Amnézie Amnézie Michael Robotham

Autorovi se to opět povedlo. Stejně, jako první díl série, je Amnézie napínavý, akční thriller s hlavním hrdinou, který má několik životů :). Pátrání po ztaceném děvčátku vám rozproudí adrenalin a nedá spát.
Škoda jen, že u nás zatím nevyšla celá série - další pokračování je až ,,Řekni lituji''.

04.06.2016 5 z 5

Bez slitování Bez slitování Tim Weaver

Dobré to bylo, možná někomu, stejně jako mně, to bude zpočátku připadat trošku rozvleklé, hodně popisné, ale vše má svůj čas. Postupné pátrání soukromého vyšetřovatele jsem si mohla pořádně užít a po malých kapkách dávkované napětí celého příběhu vychutnat. To vše bez drastických krvavých scén s hlavním hrdinou, který tady nemá schopnosti supermana a je lidsky zranitelný. Závěr je plný zvratů a rozkrytí celého tajemství precizně promyšlené.
Výborná, čistokrevná detektivka !

31.05.2016 5 z 5

Dobrý život Dobrý život Martina Cole

A mně se to tentokrát líbilo, i když za ten konec jsem naštvaná. Jenže za všechno se platí i za dobrý život, ale někdy je to cena nejvyšší. Domovským prostředím autorčiných románů je opět londýnské podsvětí, prostředí drog, zločinců a bojů mezi gangy o moc, násilí.
Není to autorčina nejlepší kniha, ale nedám si pokoj a budu netrpělivě vyhlížet její další novinku.

26.05.2016 4 z 5

Máma pro Veroniku Máma pro Veroniku Táňa Keleová-Vasilková

Moc povedená knížka, pro mě od Táni K.V. asi jedna z nejlepších. Příběh sestřičky Marie je příběhem ze života, kterých je kolem nás plno. Téma domácího násilí, touhy po obyčejném štěstí, lásce a mateřství mě chytil za srdce. A ženám, které si prožívají jako Marie své domácí peklo, bych přála, aby našly v sobě sílu svůj život změnit.

24.05.2016 5 z 5

Ctitel Ctitel Charlotte Link

Na nový román od této autorky jsem se hodně těšila, od Ch. Link jsem doposud četla jen výborné knihy. Zklamaná nejsem, ale úplné nadšení se také nedostavilo.
Dva zdánlivě nesouvisející příběhy, mladá dívka, zavražděná v lese a žena, kterou opouští manžel. Oba příběhy se brzy propojí a vyústí v dramatický boj o život s velmi nebezpečným psychopatem. Řekla bych, že je to psychologický román s detektivní zápletkou, v němž máme možnost poznat myšlenkové pochody narušeného člověka s jeho zvrácenou potřebou přivlastnit si druhou bytost. Kniha za přečtení určitě stojí, ale mě trošku zklamal závěr.

20.05.2016 4 z 5

Reportér Reportér Sandra Brown

Také se připojím, i za mě je to jeden z nejlepších románů od Sandry Brown.
Z počátku to vypadá na její klasický příběh s příjemnou ústřední dvojicí, jenže tentokrát těch vášnivých scén tam není tolik, a je to spíše krimi román s vystupňovaným napětím, překvapivým závěrem a výbornou zápletkou. Pro tuto autorku mám slabost a opět bych potřebovala i nějakou tu * navíc.
Výborné odpočinkové počteníčko pro ženy, a pokud je zařazený jako Světový bestseller, no proč ne, čte se skvěle !

17.05.2016 5 z 5

Záhada zadního pokoje Záhada zadního pokoje Katarína Gillerová

Moc pěkný, ale smutný příběh, který v sobě ukrývá několik desetiletí staré rodinné tajemství čtyř sester. Kniha se dobře čte, její příběh je napínavý a postupné rozkrývání celé záhady mě bavilo. Ráda si od této autorky ještě něco přečtu, sedla mi.

12.05.2016 4 z 5

Odvrácená tvář lásky Odvrácená tvář lásky Colleen Hoover

Jedním slovem - nádherná !
Od první do poslední stránky úžasná kniha, má v sobě tolik emocí, nádherný silný příběh, velký smutek a nekonečnou lásku a naději. Styl psaní se mi moc líbil, krásně vkusně napsané erotické scény, uvěřitelné postavy.
Nestává se mi často, že bych si potřebovala poslední stránky přečíst znovu, tentokrát jsem musela, a vím, že mi příběh zůstane uchovaný v srdci. Píšu, a přes slzy nevidím na písmenka ........

11.05.2016 5 z 5

Muž ve střídavé péči Muž ve střídavé péči Alena Müllerová

Nenáročná oddechovka na pár odpoledních hodin.Škoda jen, že kniha nabrala nějaký spád až tak v poslední třetině. Příběh ze života to asi je, ale přeci jen, kolik z nás by se s tímto prapodivným dlouholetým soužitím asi smířilo a tolerovalo ho. Docela jsem ráda, že mám dočteno, nějak mě ti dospěláci štvali, ale malému Eliášovi jsem moc držela palce.

07.05.2016 3 z 5

Hrob mé sestry Hrob mé sestry Robert Dugoni

Kvalitní, výborně napsaný detektivní román, který určitě nadchne všechny příznivce tohoto žánru. Začátek má trošku pomalejší rozjezd, ale po začtení se do napínavého příběhu, je problém knihu zavřít. A velkou odměnou je nečekané rozuzlení zápletky a dramatický až dojemný závěr.
Povedené, chytlavé a ..... prostě si to přečtěte !

06.05.2016 5 z 5

Chceš-li s mužem býti... musíš s ním i výti…? Chceš-li s mužem býti... musíš s ním i výti…? Alena Jakoubková

Další pěkná oddechovka od A. Jakoubkové, tentokrát ale nijak veselé téma, jak nesprávný a ukvapený výběr životního partnera může zle poznamenat náš život a zasáhnout i do životů blízkých lidí. Ale co se mi moc líbí na příbězích této autorky, že v každém z nich je parta opravdových přátel a hlavně kamarádek, které dovedou podržet v těžké době. Hezké čtení.

02.05.2016 4 z 5