sarekaslukova komentáře u knih
Super, opět jsem se bavila a odpočinula, sice jsem měla místy pocit, že je to celkem dobrý šaráda a taková hra, ale tak k oddechové knížce toto asi patří.
Kniha se mi líbila, byla krásně jednoduchá, odpočinková. Docela jsem ji i zhltla za krátký čas a těším se na pokračování. Celkem jsem se i pobavila, takže za mě dobrá volba.
Myslela jsem si že vím do čeho jdu, nejdřív jsem si říkala jaká je kráva, že mu tak ublížuje a vodí za nos, nechápala jsem proč si ho nechce vzít. A pak přišla věta která mi odhalila pravdu, nejdřív jsem se hrozně smála co to je za blbost taková trapná zápletka že autorka si nemohla vymyslet větší nesmysl, ale pak mě to každou další stránkou začalo více bavit a nemohla jsem se dočkat jak to dopadne, takže ve finále z toho byla pro mě celkem zajímavá knížka.
Knížka se mi moc líbila, sice ne tolik jako první díl ale u některých scén jsem se opravdu nahlas smála, třeba jak si táta oholil nohy. Byla tam dobrá zápletka a nakonec jako správná slaďárna to mělo i šťastný konec.
Do knížky jsem se nemohla vůbec začíst. Říkala jsem si, že autorka se asi nemohla rozhodnout jestli chce napsat detektivku nebo nějaké rodinné drama. A jelikož jsem asi měla spíše chuť na pořádné detektivní vyšetřování, tak mě moc ty sesterské hádky a jedné a té samé věci spíše nudily.
Knihu jsem měla staženou tak rok a pokaždé jsem se bála, né toho, že by příběh byl strašidelný, ale trochu délky a toho že jsem o knize hodně slyšela a u audia jsem usnula hned u prologu. Ale až na pomalý rozjezd, kdy jsem nevěděla jak spolu příběh Mikaela a Lisbeth souvisí a pak poslední dvě kapitoly, kde se už nic moc nedělo, byla mile překvapena, jak byl příběh čtivě napsaný, jak se postupně postava Lisbeth rozvíjela a prvořadě i samotné pátrání a navazování souvislostí. Určitě se pustím do dalších dílů.
Knížka mě svým dějem vtáhla do sebe tak rychle jako zničující tornádo, kterým i jeden z příběhů pro mě byl. Ke konci jsem už chtěla číst jen příběh Scotta protože Mari jsem si dovedla představit, jak to dopadne. Ale po přečtení mě trošku mrzelo, že nebyla zaznamenaná reakce Toma nebo rodičů a zůstalo to takové otevřené. Ale jinak knížka byla opravdu zdařilá.
Z knížky jsem někdy měla opravdu husí kůži. Musím ale přiznat, že bych Einara občas ráda propleskla aby se vzpamatoval a začal se ke Gretě chovat lépe. Proto jsem si také víc oblíbila ji. Za její statečnost a věrnost a lásku k němu i když se jí od něho moc nevracela.
Tak tento díl mi přišel trochu slabší, Možná proto, že tam bylo málo kapitol, byly dlouhý a nebyli tolik proloženy obrázky a nebo proto, že tam bylo moc detailů. Ale závěrečná akce se mi opravdu líbila.
Kniha mě velmi bavila. Jelikož jsem film viděla jako první a moc si z něj nepamatuji a ani mě nebavil, tak kniha byla přesný opak. Chtěla jsem si ji hezky vychutnat, ale nešlo to. Jen by mě zajímalo, který fotky jsou vyretušovaný a který ne.
Kniha bez akce, ale četla se svižně a vyprávění Agnes mě velmi bavilo a až do konce jsem v sobě živila plamínek naděje, že předem předepsaný konec se nestane, ale promění se to v pohádku se šťastným koncem. Jako postavu jsem si oblíbila více než agnes paní Margaret, která na mě působila skvělým dojmem takové správné panímámy.
Tento druh knih mám ráda, trocha tajemna, trošku nádech historie a trocha lásky. Děj knihy se mi líbil a četla se velmi dobře. Opravdu jsem zvědavá na další pokračování :-).
Doufám, že už to byl opravdu konec :-). Ze začátku jsem si myslela, že mě teto díl ani bavit nebude. Vůbec jsem si nevybavila díl předtím. Ale pak jsem se do toho začetla a byl to skvělý konec celé této série. Chvíli jsem si říkala jestli už to s tím umíráním tak trochu nepřehánějí :-). U scény kdy Kalona byl opět s bohyní jsem měla knedlík v krku. Poslední část- Později, tam podle mě být nemusela, ale i tak byla celkem zdařilá.
Knížka mě opravdu mile překvapila, po mnoha doporučení jsem se na ní vrhla a během pár dnů ji měla přečtenou. Ze začátku mi to vůbec nedávalo smysl, ale pak jsem pochopila a nechala se unášet. Sice mi trošku přišlo líto, že vlastně ten konec se přihnal jako hurikán a po pár stránkách už bylo zas po všem, ale i tak za mě pět hvězdiček.
Krásná, knížka. Skoro celou dobu když jsem knížku četla jsem měla na tváři spokojený úsměv a místy i záchvaty smíchu. Což bylo způsobené z velké části tím, že mám doma také takového malého nezbedu stále plného energie. A často jsem ho v Marley viděla. Jinak děj byl napsán velmi čtivou formou a krásně zpracovaný. Myslím si, že toto nebylo poslední setkání s touto knížkou. I když konec bych příště asi vynechala. Bylo opravdu velmi dojemný a ani ne tak poslední kapitolu jako tu předposlední jsem měla oči dost zarudlé.
Čekala jsem zcela něco jiného. Něco kde se budu jít bát spát. Nevím jak to má spisovatel v jiných knížkách, já jsem zatím četla jen tuto a Prokletí Salemu a v Prokletí Salemu to vyvrcholení přišlo až úplně ke konci. Tak jsem si říkala, že to tady bude stejné. No konce jsem se dočkala. Mrtvých bylo opravdu požehnaně. Doufám, že ostatní knížky jsou o něco lepší.
K přečtení této knížky jsem se hodně dlouho odhodlávala. Nemám ráda téma o válce a k tomu ještě název předurčoval, že to moc veselý nebude. Když jsem se ale konečně odhodlala, začala jsem knihu hltat stránku za stránkou. Bylo to čtivě napsaný, ale vážně smutný. Upřímně lituji všechny Židy a ostatní lidi, kteří byli neprávem zabiti. A obdivuji lidi, kteří se nebáli a ochraňovali nevinné. Takových by mělo být i v dnešní době více. Jen jsem tak nějak nepochopila jak nakonec umřela, jestli strachy nebo ji zastřelili.
Průměrná kniha. Nechápu že kolem ní je tolik povyku, ale čte se dobře. Co mě hodně štvalo bylo neustálé opakování toho že má dlouhý prsty a toho jak je úžasnej. Kdyby autorka vypustila scény v herně možná že by to bylo o dost lepší. Co mi přišlo asi tak nejvíc nechutný byl sex při menstruaci a pak koupel ve vaně FUJ!! Jinak průměr ale jsem zvědavý člověk takže si druhý a třetí díl přečtu.
Super knížka. Když jsem to četla nutilo se to nad sebou zamyslet. sice mi připadalo docela komické to stím NE a NECHCI ale jinak dobrý.