sarekaslukova komentáře u knih
Bomba jako celá série Školy noci. Nejdřiv mi dalo trochu zabrat než jsem si zase vzpoměla jak to bylo v poslednim díle kterej jsem četla před dlouhou dobou ale i tak to bylo super. Už se nemůžu dočkat až si koupim další díl.
Boží!! Po třetim a druhym díle to bylo o dost lepší počteníčko. Doslova jsme to hltala. A přestože Afrodita v knížce má představovat něco jako takovou tu "ježibabu,, je mi docela sympatická.
No prvnímu dílu se to nemůže rovnat. Moje nenávist k Lorentovi Blakovi pokračuje, ale trochu mě udivilo to co se mu stalo.
Jinak určitě lepší než druhý díl.
Robinson mě hodně bavil. Přestože jsem viděla film. Kniha bylo uplně něco jinýho. Což se často stává. Z příběhu jsem se dozvěděla důležité věci. Určitě užasný příběh.
Knižka měla ze začátku strašně dlouhý začátek což mě moc nebavilo. Ale když už se Harry dostal zpátky do Bradavic opět mě to začalo bavit. Protože jsem viděla první film, který mě moc nezaujal věděla jsem co ke konci příjde, ale i přes to jsem měla dohnáno k slzám.
Bylo to pro mně docela velký zklamání (v dobrém :-)), čekala jsem od toho něco jiného. Něco nudnýho o čem se dá předpokládat že to dopadne šťastně láskou Kateřiny a Heatcliffa a ono nic. Pravda chvíli jsem se nudila,
ale bylo to fantastický. Mladí lidé, kteří nemají svoji lásku naplněnou a krutý děj týdle knihy byl fantastický. Moc se mi líbila.
Mně se tento díl líbíl tedy daleko víc než Stmívání. Bylo to asi proto že tam nebylo tolikrát zmiňováno slovo Edward.
Zdál se mi i víc napínavý.
Nádherná kniha, asi jako všechny ze série Pottera.
Musim uznat že film nebyl špatný ale mě osobně dost mrzelo když tam zapoměli dát jednu srandovní větu co řekl Ron svému synovi.
Krásně sepsaný příběh. Velmi sem si tu knížku užila. Něco mi jméno Krabat říkalo už dřív ale nevěděla jsem co konečně jsem se to dověděla. Někdy tedy jestli existuje ten mlýn ve kterým se to odehrává chtěla navštívit.
Moje opravdu neoblíbenější česká básnická sbírka. Z některých balad mám vždy husí kůži, ale ne tím že bych se bála, ale protože jsou hold skvěle napsané :-).
Kniha byla vážně čtivá, sedla mi i do mého druhu humoru, takže jsem se celkem často u čtení smála. Jediné co mi vadilo bylo moc upřímné hodnocení míst, která se autorce nelíbila, dělalo to na mě dojem takový, že tam se radši podívat ani nechci.
No anotace a obálka knihy mluvila v tomto případě za vše. Nevím co jsem čekala jiného. Opravdu mám hodně silný žaludek, ale nějak mi u tohoto čtení svačit nešlo a už vůbec ne jíst maso. Během čtení jsem ale uvažovala, zda by to bylo možné. A myslím si, že v dnešní době, kdy máme už uměle vytvořené masa a počet vegetariánů a veganů narůstá, si myslím, že by k takovému scénáři (snad) nedošlo. Co ale musím vypíchnout byla skvělá čtivost. Nevím jestli jsem tak rychle četla z důvodu abych to měla rychleji za sebou, nebo opravdu čtivostí knížky.
(SPOILER) Na toto čtení jsem se velmi těšila a také jsem měla proč. Do děje jsem se začetla hned na začátku a kdyby mě od čtení neodváděly povinnosti byla bych na konci dřív než se řekne Zalindov. Trochu se zdráhám pokud bude další díl, protože jak konec napovídá, nechci aby se z Kivi stala nějaká mrška.
Knihu jsem si půjčovala opravdu velmi na slepo, líbil se mi název knihy. Domnívala jsem se že jde jen o metaforu a kniha bude o něčem úplně jiném. No opak byl pravdou. Ze začátku jsem nevěděla jestli nemám knihu odložit. Ale nakonec jsem ráda, že jsem to neudělala. Ač mi bylo místy plivno, tak kniha byla psána skvěle, místy sarkasticky. A určitě mi alespoň rozšířila obzory, o tomhle tématu jsem zatím nevěděla vůbec nic.
Tak tato kniha mě vůbec nenadchla, vlastně to byl pravý opak nadšení. S plynutím děje jsem byla stále více na vývoj příběhu naštvaná. Co mě ještě kromě děje zrovna nenadchlo bylo rozložení kapitol do vyprávění mezi 3 osoby, kdy se mi nešlo z Roy přemístit na Andreho a poslední taková nepříjemnost byl nejspíše špatný překlad, kdy se v mém vydání často pletly rody nebo opakovala stejná slova za sebou.
Knihu jsem si vybrala jako oddechovku na Vánoční svátky. Jako plus bych určitě dala že kniha se opravdu hezky čte. Krátké kapitoly je přesně to co jsem potřebovala, ale děj? Na můj vkus to všechno byla velká přehnaná fraška, kde se hlavní hrdinové ze všechno strašně rychle oklepali a šli dál.
Kniha pro mne byla velkým překvapením, jelikož mě okouzlila svou obálkou, ilustracemi kapitol a celkově svým designem. Začala jsem číst s pocitem jak to bude krásná knížka s krásným příběhem. No krásně napsaná knížka to opravdu byla, děj mě chytil a nepustil ač jsem musela některé části číst se zatajeným dechem.
Na knihu jsem byla opravdu natěšená, jako na předchozí díly. Když jsem začala s čtením tak jsem zjistila, že si skoro vůbec nepomatuji o čem byl díl předchozí, naštěstí průběhem četby se mi jakési střípky ukazovali. Tento díl stejně jako ostatní byl velmi čtivý. Přestože se jedna kapitola děje uzavřela, tak další se otvírají, což úplně vybízí se těšit na další díl.
Kniha byla krásně živě napsaná, celou dobu jsem Jo fandila aby se dostala ze spárů New Orleansu a žila. Takže vlastně nakonec nevím zda má kniha z mého pohledu happyend a nebo ho nemá.
Za mě opravdu krásná, čtivá knížka pro upršený den, kde jde spád věcí lehce předvídat.