sarkaditt

Audiokniha: Úžasně čtené, příběh super, ani chvilku nudný. Obávala jsem se, co v pribehu bude, když se tu psalo, že to je nereálné, ale v podstatě jedinou schopnost, co mela, tak byla inteligence a to dle me reálné je.
Obvykle nemam rada takove konce, ale tady se mi líbil i ten konec. Super kniha :)

Audiokniha skvěle vyprávěná, barva hlasu i celkový styl mi velmi sedl. Po poslechu jsem se rozhodla podívat i na seriál a jsem ráda, že jsem první slyšela knihu, protože je samozřejmě barvitější :)
Další díl si buďto poslechnu nebo to nechám na seriálu, každopádně chci vědět, jak to bude pokračovat.

Měla jsem jako audioknihu a tedy napínavé od začátku do konce. Chvílemi mě teda stvala postava matky, která ačkoli byla úspěšnou ženou po pracovní stránce v byznysu, kde je potřeba být tvrdý, tak si nedokázala poradit v dost situacích (např.dovolena, incident s bazénem na oslavě apod.). Pak také syn, který svou matku zná velmi dobře a vždy s ní vycházel, tak se nechá takhle snadno zmanipulovat?
Každopádně kniha byla opravdu dobrá, konec by zasloužil trochu protáhnout, takhle to vypadá, že spisovatelce už hořel termín odevzdání knihy a tak to prostě sekla...

Úžasná kniha, zajímalo by mě, jak je na tom Sheila dnes :)

Čekala jsem thriller, dostala jsem román, ale skvělý. Autorka píše čtivě a musím říct, že fakt umí. Do příběhu jsem se ponořila a v některých částech mi i slza ukápla.

Audiokniha skvěle načtená, dlouho jsem nenarazila na tak skvělý přednes. Příběh byl po celou dobu zajímavý, bez hluchých míst. Hned jsem se musela pustit do dalšího dílu.

Knihu jsem přečetla jedním dechem, což se mi dlouho nestalo. Od začátku velmi čtivá, postavy krásně popsané, příběh bez nudných pasáží. Mně se líbila:)

Hned od začátku mě kniha bavila. Přibližně v polovině jsem si říkala, že se tam nic nového moc neděje a že mi to lehce připomíná Dívku ve vlaku. Pak se to ale začlo zase rozjíždět a postupně dávkované rozuzlení příběhu se mi moc líbilo.
Nevím proč, ale poslední dobou čtu knihy, kde téměř vždy je hlavní postavou alkoholička, tady ještě vylepšená silnou fóbií. Nicméně kniha super!

Díky větě "Šokující thriller z domácího prostředí připomínající román Za zavřenými dveřmi." jsem po knize sáhla. Nevím, kdo tuto větu napsal, ale s knihou Za zavřenými dveřmi to nemá absolutně nic společného. Spíš jsem zklamaná, že jsem očekávala podobně fantastickou knihu a ono to nepřišlo.
Nemohu ale zase knize křivdit, četla se hezky, taková jemná oddychovka. Zhruba v polovině knihy jsem si říkala, že se tam už nic nového neděje, celkem se vše opakuje. Parkrat se mi stalo, že jsem se musela v dialozích vratit, abych si ujasnila, kdo co vlastne říká. Detektivka Corrine mi byla do 2/3 příběhu nesympatická, naopak po celou dobu mi bylo spíš líto Jasona Powella.
Větší část rozuzlení příběhu jsem odhadla, což se mi moc často nestává, naopak otevřený konec mě nemile zaskočil (čekala jsem, že to bude pokračovat a ono už jen poděkování).
Jak asi dopadl Jason? Chudák...

Za mě parádní kniha, která se skvěle četla. Hned od prvních stran mě děj vtáhl, vyhovovalo mi i vícero postav s vlastními dějovými liniemi. Četla jsem několik komentářů zde před přečtením knihy a tak jsem už věděla, že psaná věta na obalu knihy je trochu zavádějící, tudíž jsem předešla zklamání, které tu někteří popisují. V podstatě do konce knihy jsem netušila, kam děj směruje a jak asi kniha dopadne.
Plný počet hvězd dávám opravdu jen knihám, které se mi že 100% líbily a toto je jedna z nich.

!!! Pro někoho možná Spoiler !!!
Od začátku velmi dobře čtivá knížka, napínavá. Začalo mi do příběhu "nesedět" to s těmi druhými dveřmi, ale ještě se to dalo tak nejak zkousnout, fantasmagorie s opoustěním těla už byla na mě ale fakt moc. Ten konec mi přišel dost ujetej, kdy hrdinka udělala několik věcí, které hraničí se zdravým rozumem (Proč tam jela, proč nezavolala policii? Případně kdyz uz tam byla, tak hasiče?). No a ten úplný konec s tím synem, to mě vyloženě naštvalo. Konec knihy byl tak hnusnej, že mi to zkazilo dojem z úplně celé knihy, ačkoli jinak byla zajímavá. Dojem mám natolik zkažený, že nejspíš od této autorky už nic číst nebudu. Uvidíme.

Wow, po dlouhé době kniha, která mě dostala. Přečteno za 3 dny, většinou mám knihu na měsíc.
Měla jsem pár tipů na vraha a tak nějak jsem předpokládala určitý výsledek knihy, který se absolutně neshodoval se skutečným rozuzlenim příběhu. Právem si kniha zaslouží plný počet hvězd.

Skvěle napsané, kniha mě bavila od první po poslední stránku, nemá žádné hluché místo.

Knihu jsem dostala k Vánocům a k jejímu čtení jsem se moc neměla, protože mě odrazovalo hodnocení kolem 65%, které tu v té době měla. Dívka ve vlaku se mi moc líbila, ale kniha Do vody pro mě byla zklamáním a tak jsem se bála, že tato se mi bude líbit ještě méně, naštěstí opak byl pravdou.
Kniha se velmi dobře četla, podle mě měla šmrnc a postupné odhalování zápletky bylo fajn. Není to sice napínavé jak kšandy, ale člověk je celou dobu zvědavý, kam se příběh dostane a zda jeho odhady závěru klapnou.
Nemám co vytknout :)

Jediné výstižné slovo, které mě napadá po celou dobu příběhu - slátanina. Ještě že jsem si ji poslechla jako audioknihu, protože jinak bych ji odložila. Jednu hvězdu dávám za skvělý přednes. Do sedmé kapitoly jsem hodně uvažovala, že to prostě nedám, pak to začalo být jakž takž k vydržení, od 20. kapitoly opět nuda a otrava.
Připadalo mi, ze čtu učebnici dějepisu, samá politika, čínská jména prezidentů a jiných činitelů, stejně tak švédská a jihoafrická. U každé postavy je řečen její nezajímavý dlouhý životní příběh několik generací zpět. Přesné dlouhé názvy firem, ulic včetně čísel popisných, částek do poslední koruny nebo přesné číslo na gramy novorozeného dítěte. To fakt? Pokusy být v každé druhé větě vtipný už byly pak také na škodu. Příběh nemá hlavu ani patu, díky všemu výše zmíněnému se mi jen špatně udržovala pozornost.
Když pak přišla řeč na Kaspického ponyho, kterého nazývali Kaspický kůň (existuje jen pony), tak mě o nesmyslnosti příběhu utvrdil popis přepravy koní, že musí být na palubě jateční pistole, kdyby kůň panikařil a že přepravili koně letecky svázaného k bombě. To jako vážně??? Nehledě k tomu, co tam tvrdili o infekční anémii koní, že se přenáší výlučně bodovým hmyzem žijícím v mokradech u polarniho kruhu. Přitom se běžně na tuto infeci musí testovat všichni kone, kteří vyjedou te své stáje mezi jiné kone. Za poslední roky bylo evidováno dost ohnisek nákazy a tak se muselo testovat co 6 měsíců, dříve stačilo každé dva roky, letos je to tuším platné na rok. Vzhledem k tomu, že jsem sama majitelka 4 koní, tak tyto kydy mě jen utvrdili v tom, že tahle kniha je ještě větší slátanina, než si vůbec od začátku myslím.
Konec knihy je jen zbytečné a zdlouhavé napínání už tak nezajímavého příběhu.
Kdybych už za sebou neměla Stoletého staříka, určitě už bych se k tomuto spisovateli nevrátila. A to jsem se na Analfabetku tak těšila. Obrovské zklamání.

Audiokniha: Hezky namluvené, takže se audiokniha dobře poslouchala. Děj pěkně ubíhal a neměl žádná "hluchá místa", kde by se člověk nudil. Vůbec jsem předem neodhadla, jak se to celé vyvine, konec mě překvapil.
Spisovatelku mám ráda, už mi chybí přečíst jen její nejnovější kniha :)

Asi budu jedna z mála, koho kniha extra nenadchla. Poslouchala jsem jako audioknihu, u čtení papírové knihy bych nejspíš usinala.
Začátek šílená nuda, po příjezdu na ostrov už to začalo být trochu zajímavé. Každopádně znám mnohem zajímavější příběhy, na které tento nedosáhl a tak nezaslouží z mého pohledu jejich hodnocení.

Audiokniha skvěle čtená, pro mě příběh zajímavý od začátku do konce. Ani mi nevadilo, že první kapitola začínala pohřbem a tudíž bylo jasné, že onen manžel je po smrti, i tak to bylo napínavé, protože člověka zajímá, jak k tomu došlo :)