Šárušš Šárušš komentáře u knih

Kafe @ cigárko Kafe @ cigárko Marie Doležalová

Není to kniha, kterou bych si obvykle přečetla, ale jsem ráda, ze nějaká taková kniha je. Nemusela jsem složitě hledat, co si prectu od ceskeho autora, protože je obvykle nemusim.
Tato kniha me pobavila od začátku az do konce. Pokud si chcete precest neco na oddych a pobavení, je to právě tato kniha.

14.04.2019 5 z 5

Mé jméno je Nikdo Mé jméno je Nikdo Kristen Orlando

Takový průměr asi, popravdě nevím, co si o té knize myslet, protože jsem si pod tím názvem představovala něco jiného.
Kniha mě zpočátku nebavila vůbec, říkala jsem si, že to bude snad první kniha po opravdu dlouhé době, kterou nedočtu.
Nakonec se tam začalo něco dít, tak mě to torchu chytlo a chtěla jsem znát konec.
Ale nijak zvlášť mě to nenadchlo.

09.04.2019 3 z 5

Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Sirotčinec slečny Peregrinové pro podivné děti Ransom Riggs

Knihu jsem cetla za 1. proto, ze me uz jako mladsi zaujala jeji obalka a za 2. proto, ze se mi hodila do vyzvy. Ale! Tato kniha ma jedno obrobske ALE. Strasne spatne se mi cetla.
Nemam rada utahane zacatky knih, skoro zadna prima rec a moc kecani o tom, jaky je kolem prostredi (presne proto nesnasim i miluji Bidniky).
Bohuzel tento utahany zacatek byl tak do 200 stranky, kdy pro me bylo naproste utrpeni jen tu knihu otevrit.
Zajimalo me jak to skonci a jsem rada, ze jsem vydrzela, protoze po pretrpeni "zacatku" byl konec fakt bomba.
Jen stale nevim, jestli se dokazu vrhnout na dalsi dil.

27.03.2019 3 z 5

Vytržení Vytržení Lauren Kate

Nějak nevím, co k tomu mám napsat. První díl bomba, druhý díl no, tam mě strašně vytáčel Miles.. a tohle? To bylo.. nějak se to začíná zamotávat.

17.03.2019 3 z 5

Prokletý trůn Prokletý trůn Joelle Charbonneau

Kniha byla spíš taková oddechová, člověk dokázal prokouknout, co bude dál, ale stejně to potřeboval přečíst.
Pokud bude další díl, rozhodně si ho přečtu.

09.03.2019 3 z 5

Údolí ticha Údolí ticha Nora Roberts

Kniha byla skvělým koncem fantasy trilogie. Jen mi vadilo, ze tam bylo trochu moc te lasky a romantiky na muj vkus.

06.03.2019 4 z 5

Krvavé ostří Krvavé ostří Sarah J. Maas

Spisovatelka jako obyvkle nezklamala. Povídky se četly naprosto báječně.
Ale Sama mi bylo strašné líto, i když jsem dopředu věděla, jak to dopadne, že umře a Celeanu zavřou do Endovieru.
Škoda, že to nebyl nějaký alternativní začátek, kde se jim povede utéct na jižní světadílů, ale to už asi moc fantaziruji.

08.02.2019 5 z 5

Pád Pád Lauren Kate

Co k tomu napsat? Napadá mě jen: Kdo zpočátku také fandil Camovi?

06.02.2019 4 z 5

Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stmívání / Život a smrt: druhý pohled Stephenie Meyer

Knihu jsem si z počátku chtěla přečíst, protože jsem si myslela, že příběh bude převyprávěn Edwardovíma očima a nakonec se z toho vyklubalo úplně něco jiného, ale nebylo to o tom méně skvělé.
Stejně jako Stmívání, když jsem ho četla, jsem život a smrt přečetla téměř jedním dechem. Za mě super romantika s kapkou fantasy a hororu.

12.01.2019 4 z 5

Ta přede mnou Ta přede mnou J. P. Delaney (p)

Naprosto úžasný triler, nechybí napětí a do úplného konce nevíte, jestli hlavní postava byla ta, která byla ta, co zabíjela nebo ne.

05.01.2019 4 z 5

Řád zlomených křídel Řád zlomených křídel Aliette de Bodard

Přiznám se, že kniha mě zpočátku nebavila, ale pokud se prokoušete přes cca prvních 30 stránek a nespočet podobných a cizích jmen, tak to stojí za to.

05.01.2019 4 z 5

Harry Potter a Kámen mudrců Harry Potter a Kámen mudrců J. K. Rowling (p)

Harryho Pottera zbožňuju odmalička, ale vždy jsem ho viděla pouze jako film, az doted jsem nebyla schopná se dokopat k tomu, abych si ho precetla.
Nechtěla jsem, aby mi kniha zkazila film, i kdyz to mam ve vetsine pripadech opačně.
A můžu říct, že je to úžasná kniha, velmi čtivá. Napsaná tak, že ji může číst i dospělí a zhltne obsah během par dni.

15.11.2018

Cestovatelka Cestovatelka Alexandra Bracken

Výborná kniha, líbil se mi celý námět.
Po přečtení prvního dílu jsem se téměř klepala, abych do ruky dostala další, potřebovala jsem se vážně ujistit, že hlavní hrdinka je živá a zdravá. A pak jsem ho konečně dostala do ruky.
Celá kniha mě držela napnutou jako strunu po celou dobu, co jsem ji četla.
Asi 30 stránek před koncem jsem si říkala, sakra to vážně nemůže dopadnout dobře. Nějakých 300 stránek možná více se všechno kazilo a nic nešlo podle plánu, dost lidí vypadalo, že jsou mrtvý. A nakonec přišel zvrat a bylo to ještě horší.
A nakonec to bylo fajn až na posledních 5 stránkách.
Neskutečný. Opravdu jsem myslela, že to dopadne špatně.

12.06.2018 5 z 5

Drahý čas Drahý čas Dick Francis (p)

Nejsem zrovna z těch, kteří by četli výhradně jen detektivky, ale když už nemám v knihovně žádnou svou vlastní knihu, vždy sáhnu po jistotě a tím jsou zrovna knihy Dicka Francise. Mou vášní jsou koně a proto mám ráda i jeho knihy. Drahý čas jsem zhltla jedním dechem. Knihy jsem odložila opravdu jen tehdy, když jsem musela.
Jeho knihy nikdy nezkamou.

12.06.2018 4 z 5

Skleněná těla Skleněná těla Erik Axl Sund

Chápu, že dost lidem se tato kniha zdá dost těžká na čtení, ale nechápu, že někomu přijde nudná.
Mám ráda černotu, jak nejvíc to jde a tohle bylo sice těžký, ale musela jsem to dočíst až do hořkého konce a zjistit, kdo za tím sakra je.
A že to byla zodpovědná jedna z hlavních postav, která se jevila jako normální, jsem opravdu nečekala.
Akorát mě trochu mrzí, že mi autor zabil mou oblíbenou postavu.
Pokud máte rádi melancholii, černý humor, smrt mohu jen doporučit.

18.05.2018 4 z 5

Mezi dvěma světy Mezi dvěma světy Scott Westerfeld

Geniální. Moc se mi líbí, jak se do sebe zároveň prolínají příběhy (život autorky a její napsaný příběh) a pak je vlastně ještě v jejím příběhu další svět.
Takže vlastně nevíte, jestli se to jmenuje mezi dvěma světy proto, že je tam popsaný jak život prvně vydávajícího autora a jeho právě psané knihy nebo proto, že v příběhu Zásvětí žije hlavní hrdinka život na zemi, a pak na druhé straně v zásvětí.

17.03.2018 5 z 5

Budoucnost Budoucnost Dmitry Glukhovsky

Troufnu si říct, že je to dokonalá knížka, zaujala mě myšlenka té knihy. Že někdo dokázal vymýtit smrt, ale pak vlastně, co s těmi lidmi, no tak budu stavět domy do výšky a co dál? Budu to regulovat tak, že život za život, geniální. Udržovat počet obyvatel na jednom čísle.
Autor píše ohromně, i když je kniha celkem velká a tlustá, chytne vás od začátku až dokonce a nepustíte se jí, dokud ji celou nepřečtete.
Líbilo se mi přerod hlavní postavy, která nejdříve souhlasila s režimem a byla jeden z těch, kdo "rozhodoval o životě a smrti", ale pak se vlastně dostal na tu druhou stranu a zjistil, že tak nechce žít.

17.03.2018 5 z 5

Ovšem Ovšem Karel Kovy Kovář (p)

Já myslím, že k této knize snad nedokážu napsat nic jiného než WOW! ...
Nikdy jsem si nemyslela, že bych jedním dechem dokázala přečíst jakýkoli životopis a najednou je to tady a já si ho chci přečíst a dokonce i dobrovolně.
Jsem vážně ráda, že jsem to udělala.
Kniha je vtipná, dechberoucí, báječná, ale i vážná. Chvílemi pojednává celkem o vážných tématech, jako je šikana a chování lidí vůči "jiným".
A pak vás nakonec vtáhne do vtipných historek počátkem někde u jeho povídek s plyšáky, přes pubertu a zatím výlety do zahraničí konče.
Rozhodně stojí za přečtení a myslím, že i mnohým může pomoct vyrovnat se s tím, jak se k nim ostatní chovají.

06.01.2018 5 z 5

Říše bouří Říše bouří Sarah J. Maas

Ať si říká, kdo chce, co chce, ta kniha je prostě naprosto geniální. Aelin je naprosto skvělá, tím jak říká vše na poslední chvíli a my čtenáři vlastně nevime, co se stane az do poslední chvíle, protože to nevědí ani postavy v knize.
Spisovatelka píše úplně neskutečně, nechápu, kde to všechno bere.
Hrozně nutně potřebuju další díl.

29.10.2017 5 z 5

Kázání ohně Kázání ohně Francesca Haig

Kniha mě ze začátku naprosto pohltila. Bavilo mě číst hlavně o minulosti Cass a Zacha a jak se prolínala dějová linie současnosti se vzpomínkami Cass.
Myslím, že spojit dvojčata byl skvělý nápad. Jen nějak nedokážu představit jiný konec, než vyvrazdeni celého lidstva.
Nevím proč, ale postredek knihy mi přišel, že se strašně táhnul, cesta Cass a Kipa, byla strašně zdlouhavá.
Když se dostali na Ostrov, tak mě kniha zase znovu pohltila.
Autorka dokázala překvapit.

Už se těším na další dil, zajímá mě, jak to dopadne.

26.09.2017 4 z 5