sBety komentáře u knih
Slabší než první díl, jak po stránce příběhu, rozvleklosti a stupňování napětí tak po zašmodrchanost hlavní zápletky. Ale i tak si kniha zachovává vysokou kvalitu.
Atmosféra Tmy je velice dobře vystižena, když u prostřed čtení zjistíte, jak je Vám úzko, a že Vám buší srdce.
Miluju když mě kniha vcucne, pohltí.Tak,že jí čtete a najednou zjistíte že se klepete vzrušením!
Ale musím dát 9/10 za rozvleklost a neustálé používání slova káva a power book.:D
Nebylo to špatné, ale... Některé momenty prostě slabší i když místy jsem se smála z plna hrdla (např. v autobuse:D)
No tak jako.. nebylo to špatné, ale nebylo to zas tak brilantní. Začalo to výborně, ale v polovině se to začlo lámat a konec mi připadal strašně nedovařený. Zajímave ale je, jak sii Humbert dokáže strhnout své čtenáře až si získá jejich pochpení.
Souhlasím s Tuffy, úžasně vylíčené scény.
Já jsem se u toho kvýlela smíchy, přečetla jsem si to na doporučení maminky a nelituji...Paní Devátá má skvělý smysl pro humor
Tuhle knížku jsem od malička poslouchala na kazetách, nahranoých z radia, kde to vysílali na pokračování. Opravdu pěkná dětská knížka.
MEGA SPOILERPoflakování se ve stanu byla těžká nuda. Mám ráda ten Snapeův typ hrdinství a jeho příběh mě vážně dojal. Líbilo se mi taky, jak vyšlo najevo Brumbálovy prohřešky a taky stojí za zmínku pár Toksová-Lupin, vždycky jsem je měla ráda... MEGA SPOILER
Malá perlička na závěr: Brumbálův mistrovský plán v 21 bodech : http://www.potterpovidky.cz/web/viewstory.php?sid=857
Posun ve vztahu k Ginny jsem uvítala. A samozřejmě flashbacky jsou základním kamenem této knihy.
Bellatrix a mladý Tom Raddle jsou přímo ďábelští!
Líbí se mi jak kniha vyspívá do temné atmosféry. Líbí se mi odboj Fénixova řádu a B.A., vyvrcholení na konci (i ve filmu to bylo působivě zpracované) a hlavně ztělesění absolutního ružového zla Dolores Umbritgeové.
Tady už začíná jít do tuhého, Mistrovství světa ve famfrplu, postava Pošuka Moodyho, turnají 3. kouz. škol, konečné střetnutí s Voldym...Knize nechybí dobe plánovaná akce, vzrůstající napětí a zápletky. Ale je tu jeden zádrhel: Proč by Moody nemohl kdykoli podstrčit Harrymu přenášedlo a ušetřit si to, že ho musel protáhnout celým turnajem?
BTW: i film je hodně dobrý
Můj nejmilejší díl, líbí se mi jak to celé dostává hloubku: objevování kouzelnického světa, nové i stálé postavy, otevírá se minulost i budoucnost. Jedním slovem kouzelné!
Miluju ten příběh, začla sem ho číst asi v 9 letech a postupně na něm vyrůstala.
Na začátku téhle knihy je napsáno: Tento román je součástí zamýšlené triologie stmívání, nový měsíc, zatmění...Tak proč to tak nemohlo zůstat?
Nekonečně natahované, stejně jako druhý díl.
PS: Rockwoodův komentář a hlavně jeho poslední odstavec mě doopravdy rozesmál. :D
Kniha první: jakž-takž snesitelná, červená knihovna
Kniha druhá: na provaz (Jacobovi sladké řečičky se fakt nedají)
Knih třetí: mám ráda tu část, kdy autorka představuje širší komunitu upírů i nervy drásající přípravy na bitvu...ale pak se všichni rozejdou v míru a pokoji, jako staří-dobří kamarádi. NO CO TO JE!?
Ale i přesto mám rád Meyerové styl, protože vás vtáhne a nepustí dokud celou tu bichli nepřelouskáte do poslední stránky.
A taky je to o dost lepší než 2. a 3. díl.
Takže sumasumárum: SLABÉ 3 hvězdy.
Mě bavila jen ta pasáž, kdy se Holden baví s tím svým učitelem (asi 2 stránky). Zbytek jsem četla se zatnutými zuby (a to jsem taky v jehom věku).