Shardlake Shardlake komentáře u knih

Papež František: Muž modlitby Papež František: Muž modlitby Mario Escobar

Kniha je velice čtivá a čtenář se v ní dozví nejen o životě současného papeže Františka, ale také něco o historii církve, konkláve, papežích...

23.06.2013 5 z 5

Sněžná slepota Sněžná slepota Ken Follett

Kniha se opět pěkně četla a měla napětí až do konce.

15.06.2013 3 z 5

Znamení Jidáš Znamení Jidáš Vlastimil Vondruška

Kniha se opět krásně četla. Řadila bych ji obsahem mezi oddechové čtení.

30.05.2013 3 z 5

Vražda v ambitu Vražda v ambitu Vlastimil Vondruška

Opět krásně napsané, tentokrát 3 příběhy. V příběhu Vražda v ambitu se čtenář dozvěděl, co bylo důvodem, že Oldřich z Chlumu se nestal církevním prelátem. Jako 14-letý mladík zde chtěl pomstít smrt mladé dívky, kterou náhodně viděl. Nakonec zjistí, že mrtvých dívek mělo být celkem 12 a relikvie z kostí těchto mrtvých dívek měli uzdravit arcibiskupa Eusebia, kterého trápila krutá nemoc. V příběhu Masopustní maškary je hledán zlatý řetěz, odznak mladého krále Přemysla Otakara II., který následně za nalezení tohoto řetězu se rozhodne do svých služeb přijmout jako královského prokurátora právě Oldřicha z Chlumu. Dále je zde popsáno, jak vlastně Oldřich z Chlumu přišel k Otovi ze Zástřizlí, kterého zachránil z vězení a tento se stane jeho budoucím panošem a ve třetím příběhu Osudný turnaj je řešena vražda související s nejmocnějšími šlechtickými rody severních Čech a jak v souboji na život a na smrt vybojuje Oldřich z Chlumu srdce své budoucí ženy Ludmily z Vartemberka.

07.05.2013 3 z 5

Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu Světelná poselství z Plejád 2: Znovunapojení na původní kosmickou sílu Pavlína Klemm

Kniha je čtivá, vtáhne do děje. Popisuje skutečnou událost, boj africké ženy za svobodu žen v Africe. Autorka bojuje proti nezákonnému vdávání děvčat ve věku kolem 14 let za své příbuzné (bratrance), kdy je poté dívka podle tradice nucena rodit jedno dítě vedle druhého a na základě ženské obřízky, kterou sama v 7 letech proti své vůli podstoupila, je tak každý porod dítěte velice bolestivý. Chtělo to jistě hodně odvahy napsat o svém smutném životě.

22.04.2013 5 z 5

Platnéř Platnéř František Niedl

Kniha se dobře četla, kapitoly nebyly dlouhé, přesto bych knihu jako historický román neoznačila. Když porovnám obsah knihy s knihami od C. J. Sansoma (Rozpuštění aj.) nebo K Folletta (Pilíře země), přišlo mě, že se autor málo opíral o historické události té doby.

20.04.2013 2 z 5

Don Bosco mi ukazoval cestu Don Bosco mi ukazoval cestu Guido Quarzo

Kniha čtivou formou přibližuje život prvního nástupce sv. Dona Bosca, a to jeho žáka bl. Michala Ruy, který byl jako malý chlapec při začátcích založení řádu salesiánů. Kniha je sice úzká, ale přesto plná zajímavých informací o salesiánech a jejich díle. Přesto čtenáři, který dosud nezná blíže život a dílo Dona Bosca, doporučuji nejdříve přečíst knihu od Teresia Bosca "Don Bosco", kde má možnost se blíže seznámit s touto osobností.

15.04.2013 5 z 5

Kámen a bolest Kámen a bolest Karel Schulz

Kniha se mně líbila obsahem, ale vadily mně určtié části textu v latině bez českého překladu a také jsem čekala, že tam bude pasáž o Sixtinské kapli a malbě Posledního soudu, což mne velmi zklamalo.

07.04.2013

Paní Rochesterová Paní Rochesterová Hilary Bailey

Kniha na mě působila dojmem pokusu o sladký románek s pokusem o napětí, ale stále tomu něco chybělo. S původní Janou Eyrovou se může těžko srovnávat. Na druhou stranu uvádím, že se kniha četla dobře.

04.03.2013 2 z 5

Strážce boleslavského mysteria Strážce boleslavského mysteria Vlastimil Vondruška

Opět krásně napsaná kniha, kdy Vás děj po pár stránkách chytí a knihu nechcete odložit, dokud ji nedočtete.

26.02.2013

Třetí dvojče Třetí dvojče Ken Follett

Velmi čtivá kniha, děj je napínavý a strhující. Autor mě opět nezklamal a knihu mohu jen a jen doporučit.

17.02.2013 5 z 5

Protože navždy trvá dlouho Protože navždy trvá dlouho Otec Jeroným

Kniha s duchovní tématikou. Přibližuje život mnichů - cisterciáků v Sept Fons. Kniha přibližuje důvody, proč se stát mnichem, jaký styl života to obnáší a též ukazuje, jak neochabnout ve vztahu křesťan - Bůh. Ten, kdo dokáže číst pozorně zde najde rady, jak prohloubit svůj duchovní život s Bohem nebo též jak najít opět chuť k četbě Písma.

09.02.2013 2 z 5

Olomoucký bestiář Olomoucký bestiář Vlastimil Vondruška

Opět čtivou formou popsaný historický příběh odehrávající se na území Olomouce, Blanska, Rájce, Macochy a okolí.

27.01.2013 3 z 5

Královnina guvernantka Královnina guvernantka Karen Harper

Po přečtení této knihy, si člověk řekne, jak je rád, že nežije v době, kdy platí trest smrti a po znelíbení se králi mu nehrozí pobyt v přísném žaláři, mučení a nakonec poprava.

16.01.2013 3 z 5

Krev na lopuchu Krev na lopuchu Vlastimil Vondruška

Čtivá kniha s krátkými příběhy odehrávajícími se na historickém pozadí. Každý z těch příběhů měl své kouzlo.

31.12.2012 3 z 5

Hledači mušlí Hledači mušlí Rosamunde Pilcher

Kniha má pěkný obsah a velice hezky se četla. Děj pojednává o střetu zájmů mezi matkou a vlastními potomky.

"Jsem opravdu šťastná žena, žiju s knihami, dětmi, ptáky a květinami v zahradě a mám hodně volných chvil, abych toho všeho užívala..."

25.12.2012 3 z 5

Umění naslouchat Umění naslouchat Otec Jeroným

Jedná se o knihu duchovní, která by se měla číst pomalu a čtenář by si na její četbu měl vyhradit čas a nespěchat. Je zde i plno pěkných myšlenek.

21.11.2012 2 z 5

Baudolino Baudolino Umberto Eco

Knihou jsem se pomalu a ztěžka prokousávala ke konci a hodně mě vadila rozvláčnost obsahu a přemíra fantazie. Nakonec jsem knihu po dlouhé době dočetla, ale nezaujala mě natolik, že bych se k ní někdy vrátila. Pro mne velký propadák.

16.11.2012

Deset malých černoušků Deset malých černoušků Agatha Christie

Knihu jsem četla opakovaně a nikdy jsem si nepamatovala, kdo byl vrah.

14.11.2012 3 z 5

Svědek naděje Svědek naděje George Weigel

Tato kniha popisuje život Karola Wojtyly, pozdějšího papeže Jana Pavla II. Životopis je poutavý a čtivý a ten, kdo tuto osobnost ještě blíže nepoznal, má možnost přečtením této knihy se s Janem Pavlem II. blíže seznámit.

27.10.2012