sidonka sidonka komentáře u knih

Bývali jsme bratři Bývali jsme bratři Ronald H. Balson

Wau, tohle téma miluju, i když je to tedy asi hnusný, milovat takové období, ale pak si člověk o to víc váží, toho co má, kde žije a mě to tedy často hodně nakopne a dodá sílu řešit ty každodenní životní "malichernosti"

04.02.2022 5 z 5

Klub rváčů Klub rváčů Chuck Palahniuk

No tak tohle opravdu nebyl šálek mé kávy, naprostý chaos, zmatek, čekala jsem podle komentářů na převratný závěr, tak ten mě taky minul, velké zklamání

31.01.2022 1 z 5

Dcera sněhu Dcera sněhu Eowyn Ivey

Zajímavý příběh, krásně popsaná aljašská příroda a život i s jeho drsnou tváří, jen některé pasáže s Fainou mi přišli opravdu jak pohádky o Sněhurce, takové nereálné a místy až děsivé

29.01.2022 4 z 5

Modlitba za Černobyl: Kronika budoucnosti Modlitba za Černobyl: Kronika budoucnosti Světlana Alexijevič (p)

To bylo opravdu náročné čtení, přečetla jsem pár stránek a musela knihu odložit, abych ty hrůzy vstřebala

08.01.2022 4 z 5

Světla zimní noci Světla zimní noci Pam Jenoff

Wau, to byla krásné čtení, ke knížce jsem se dostala úplnou náhodou a strhla mě od první stránky, při čtení se mi na tváři objevoval úsměv, ale občas i slzy, cesty dvou žen, které se setkaly u cirkusu, byly poutavé, knížku zařazuji mezi mé oblíbené

17.12.2021 5 z 5

Prvok, Šampón, Tečka a Karel Prvok, Šampón, Tečka a Karel Patrik Hartl

Příjemná oddechovka, ve středu se těším na film, tak uvidím, jestli zůstane u klasického konstatování, knížka byla prostě lepší

02.08.2021 4 z 5

Čajovna v Tokiu Čajovna v Tokiu Julie Caplin

Krásná kniha, která dokáže navodit pohodu a klid, přišlo mi, že jsem na mnohých místech s hlavní hrdinkou, vychutnávám si s ní lahodný čaj, užívám si v třešňovém parku, prostě oddechovka, jak se patří

02.07.2021 5 z 5

Poslední paní Parrishová Poslední paní Parrishová Liv Constantine

Do první části jsme se nemohl začíst, ale od druhá to byla jízda, někdy mi až mrazilo, co někteří lidé dokážou, ale karma je karma

02.05.2021 5 z 5

Korálky z klokočí Korálky z klokočí Naďa Horáková

Příjemná oddechovka pro zimní večery, jelikož se zajímám o historii rodu, bavili mě části právě o bádání v historických materiálech, taky bych se chtěla dopátrat nějakého zajímavého objevu, tedy ne v podobě nalezené kostry a že jich v Klokočí pár bylo :-)

29.11.2020 5 z 5

Naše poslední tajemství Naše poslední tajemství A. R. Torre (p)

Sice opravdu čtivé, ale nemastné neslané, neskutečně předvídatelné, ani jedna z hlavních postav nebyla sympatická, některá místa strašně rozvláčněná a nudná, čekala jsem od toho mnohem víc

05.01.2025 3 z 5

Nadělení před Vánocemi Nadělení před Vánocemi Kate Stewart

Občas legrace, občas trošku přitažené za vlasy, některé scény zbytečně dlouhé

08.12.2024 4 z 5

Krámek na vsi: Kde cesta začíná Krámek na vsi: Kde cesta začíná Anne Jacobs

Autorka opět nezklamala, krásné čtení o životě v německé vesničce a tužbách a přáních jejich obyvatel, ale i trýznivém osudu některých z nich, už se těším na další díl

26.11.2024 5 z 5

Kdybychom se neviděli Kdybychom se neviděli Cynthia Hand

Tak takhle silný příběh jsem v kategorii dívčí romány nečekala, bylo to čtivé, ale neskutečně smutné, ještě když hlavní téma příběhu je podle skutečnosti

23.10.2024 5 z 5

Červená planeta Červená planeta Joonatan Tola

Hodné náročné čtení a to nejen stylem, ale i obsahem, úsměv, který vám některé situace vyvolají na tváří, záhy ztuhne, protože si uvědomíte, že je to vyprávění dítěte a co víc, podle skutečnosti

20.10.2024 4 z 5

Odvážná rozhodnutí Odvážná rozhodnutí Ava Reed (p)

S velkým očekáváním jsem se těšila na další díl této série a opět super, a už mě ani nepřekvapil ten otevřený velmi napínavý konec

01.10.2024 5 z 5

Němci Němci Jakuba Katalpa (p)

Ráda čtu knihy s válečnou tématikou, toto byl jeden z mála, který byl z pohledu Němců, ale četlo se to dost těžce, bylo tam spousta postav a přeskakování mezi nimi bylo dost náročné, přesto stojí za přečtení

27.08.2024 5 z 5

Dům plný tajemství Dům plný tajemství Amanda Geard

Knihy s dvěma časovými linkami mám moc ráda, tři linky jsem četla poprvé, nápad zajímavý, ale napsáno dost kostrbatě

19.08.2024 3 z 5

To To Stephen King

King je prostě King, tam je to vždycky super čtení, ale za mě stále zůstává TOP jeho kniha Ústav

10.08.2024 4 z 5

Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Spratek: Příběh dítěte, které nikdo nemiloval Torey L. Hayden (p)

Naprosto neskutečný příběh, velký obdiv neskutečně trpělivé učitelce za jedinečný přístup ke každému z děti a zvlášť Sheile, velký obdiv a úcta všem, kteří toto povolání s takovými dětmi a lidmi vykonávají

31.07.2024 5 z 5

Nimbus Nimbus Neal Shusterman

Kdysi jsem dlouho váhala, zda se pustit do Smrtky a pak jsem byla nadšená, Nimbus je neméně úžasné dílo, jak tento žánr moc nemusím, tento autor mě naprosto uchvátil

26.07.2024 5 z 5