simi28 simi28 komentáře u knih

Modrá jako safír Modrá jako safír Kerstin Gier

Ani druhý díl mě nezklamal, protože byl také úplně úžasný. Líbil se mi možná ještě víc než první, protože je tam Xemerius, kterého mám moc ráda a je to moje nejoblíbenější postava z celé trilogie!!!

28.03.2016 5 z 5

Zelená jako smaragd Zelená jako smaragd Kerstin Gier

Perfektní závěr celé trilogie.

28.03.2016

Škola dobra a zla Škola dobra a zla Soman Chainani

Úžasná kniha. Přečetla jsem ji jedním dechem a moc se těším na druhý díl.

28.03.2016 5 z 5

Scarlet Scarlet Marissa Meyer

Skvělá kniha. Nevěřila jsem, že to bude lepší než Cinder, ale opak je pravdou. Jsem neskutečně ráda, že se autorka rozhodla věnovat jak té nové dějové linii, tak i té z předchozího dílu.
Postavy jsou sympatické a dokázala jsem se s nimi sžít, i když je kniha vyprávěna z pohledu třetí osoby.
Stránky ubíhají před očima a příběh je mnohem propracovanější, domyšlenější a napínavější. Je to opravdu jedna z nejlepších sérií, kterou jsem kdy četla.
Stojí to za to.

10.02.2018 5 z 5

Čtenářka Čtenářka Traci Chee

Snad každého knihomola zaujme tato nádherná obálka. Bohužel mě Čtenářka tak nezaujala, jak jsem očekávala.
Některé pasáže byly podle mě nudné a zdlouhavé. Na druhou stranu výsledný příběh se vcelku povedl.
Postavy byly však neuvěřitelně ploché a nedodělané, žádnou jsem si proto neoblíbila.
Jinak to ale až tak špatná kniha není, a tak ji hodnotím jako průměr.

09.02.2018 3 z 5

Zmizelé dívky Zmizelé dívky Lauren Oliver

Skvělá kniha. Autorčin styl mě mile překvapil a ani trochu jsem se nenudila. Příběh se mi nezdál zmatený ani zdlouhavý jako ostatním lidem. Jelikož jsem v poslední době četla hodně fantasy knížek, tak jsem byla ráda za změnu žánru.
Ze začátku se příběh jeví jako normální příběh o dvou sestrách, které k sobě hledají cestu, ale opak je pravdou. Posledních sedmdesát stran jsem četla se zatajeným dechem a po odhalení jsem si těch pár vět četla tak třikrát, abych se ujistila, že to tak autorka myslela vážně. Doporučuji.

31.12.2017 5 z 5

Dračí posel Dračí posel Rachel Hartman

Opravdu nerada dávám tak slabé hodnocení, ale nemůžu jinak. Již prvním dílem jsem se stěží prokousávala, ale tohle? Šíleně zdlouhavé, nudné a poměrně zbytečné popisy zařídily, že jsem knihu četla s nechutí. V textu jsem často přeskakovala, a proto se sama divím, že jsem to vůbec dočetla. Jediné, co knihu zachránilo od mé touhy dát jí odpad, byl konec. Byl sice podivný, ale alespoň se něco dělo. Za mě teda hodně slabé dvě hvězdy.

30.12.2017 2 z 5

Důvod dýchat Důvod dýchat Rebecca Donovan

Na začátku mě tato kniha moc bavila a měla veliký potenciál. Bohužel po zhruba sté straně mě začala nudit. Pořád dokola byly omývány ty samé problémy a budu upřímná, po několikáté mi to začalo lézt na nervy. Postavy byly strašně nudné a nezajímavé, a proto jsem se ani nezmohla na to, abych hlavní hrdinku litovala. Emma a Evan jsou tak strašně průměrní a ničím se nelišili od ostatních párů v jiných dívčích románech. Kromě Sáry mi nebyla ani jedna postava sympatická a uvěřitelná.
Je mi to opravdu líto, kniha měla velký potenciál, ale celkové zpracování nebylo nic extra, a proto musím dát tři hvězdy.

14.07.2017 3 z 5

Pátračka Gilda a Jezerní panny Pátračka Gilda a Jezerní panny Jennifer Allison

Super kniha. Líbila se mi mnohem víc než první díl. Celá ta záhada je tajemnější a postavy propracovanější a tím pádem i uvěřitelnější. Pro mě je tato série srdcovka, protože jsem se do ní ponořila poprvé už v devíti letech a od té doby jsem jí četla asi čtyřikrát. Pokaždé zde najdu něco, co jsem jako mladší nepochopila, a proto mě to baví pořád dokola.
I když je to kniha pro děti, tak v sobě skrývá příběh, který by se bohužel mohl stát i ve skutečném životě.
Za mě je to úžasná série, jak pro děti, tak i pro starší, která se vyplatí přečíst.

10.07.2017 5 z 5

Illuminae Illuminae Amie Kaufman

Tohle je ten typ knihy, kterou v knihkupectví prostě nemůžete přehlédnout. Pořád na mě koukala ta "velká tlustá červená kniha" a nakonec jsem neodolala a musela jsem si ji koupit.
Ze začátku mně dělalo trochu problém s orientováním se v příběhu. Přece je to úplně něco jiného, než co jsem doposud četla. Tato kniha je vyprávěna z různých záznamů, mailů a rozhovorů nejen hlavní dvojice. Kady a Ezra se postupně vyvíjeli a po pár stránkách jsem jim opravdu začala fandit.
Čtení mě po sté straně začalo opravdu bavit, ale hlavně jsem si užívala krásnou grafiku této knihy, díky které se hodně odlišuje od jiných.
Kvůli pomalejšímu rozjezdu dávám čtyři hvězdy, ale kdyby to šlo, dala bych jí čtyři a půl.
Opravdu doporučuji a těším se na další díl.

02.04.2017 4 z 5

Půlnoční koruna Půlnoční koruna Sarah J. Maas

Tohle byla opravdu boží kniha! Pokud jste četli Skleněný trůn, ale moc vás to nenadchlo, i přesto dejte tomuhle dílu šanci. Je opravdu o hodně lepší než první díl.
Hlavní hrdinka se konečně chová jako nájemný vrah, dostane se nám i větší dávka romantiky a zvraty jsou neskutečné. Nemohla jsem se ani na chvilku odtrhnout a musím říct, že tu není nic, co by mně nějak vadilo. Všechno do sebe zapadalo a díky stylu psaní jsem přečetla sto stránek a ani jsem nevěděla jak. Je to opravdu návyková série, kterou vřele doporučuji všem milovníkům young adult fantasy.

26.03.2017 5 z 5

Eragon Eragon Christopher Paolini

Abych pravdu řekla, Eragon mě poněkud zklamal. Vzhledem k nadšeným recenzím a vysokému hodnocení jsem čekala neobyčejnou fantasy knihu. Kromě věku autora na ní bohužel nevidím nic výjimečného.
Kromě naivního a nesympatického Eragona všechny postavy postrádají jakýkoliv charakter. Děj se mi líbil, ale byl příšerně rozvleklý. Několikrát jsem měla chuť přeskakovat stránky, jak byly některé scény nudné. Chyběly tu skutečné zvraty a strhujícího závěru jsem se také nedočkala.
Mrzí mě to, ale hodnotím slabými třemi hvězdami.

05.02.2017 3 z 5

Alchymista Alchymista Michael Scott

Ideální kniha na oddech. Ano, je hodně předvídatelná, ale zároveň se v ní ukrývá velice kouzelný příběh plné magie.
Sofie mi byla sympatická, ale Josh se občas choval moc jako hrdina, který se pro svou sestru obětuje a nechce jí zatáhnout do nebezpečí. Pokud si říkáte, že to je ale dobrá vlastnost, tak je, ale který dospívající kluk se takhle chová? Při čtení jsem zkrátka kroutila hlavou, protože jsem autorovi prostě nevěřila, že by takovýhle kluk mohl existovat. To ale nemluvím jenom o něm.
Je tu sice hodně postav, ale skoro žádná není dost propracována a to je velká chyba téhle knihy. Přesto to bylo příjemné čtení, protože jsem při něm krásně utekla z reality a nechala se přenést do tohohle světa plné mýtických bytostí, kouzelných předmětů a hlavně magie. Pro mě příjemná oddychová četba pro mladší čtenáře.

17.01.2017 4 z 5

Neslyšno Neslyšno Richelle Mead

Je pravda, že Neslyšno není zdaleka tak dobré jako Vampýrská akademie. Styl psaní byl sice jako vždy skvělý, ale to zkrátka nestačí.
Námět jako takový je úžasný, ale nedodělaný. Vadila mi uspěchanost příběhu a plochost charakterů. Většina čtenářů s Fej a ani s ostatními postavami nesoucítí, protože je vlastně ani pořádně nezná. Já jsem si ovšem prohlížela recenze ještě dřív, než jsem samotnou knihu přečetla. A díky tomu mě nezklamala.
Já ji jednoduše beru jako takovou odpočinkovou knížku, u které čtenář nemusí moc přemýšlet a jenom se nechá vtáhnout do děje. A přesně tohle je pro mě Neslyšno.

01.01.2017 4 z 5

Dědečkův velký útěk Dědečkův velký útěk David Walliams

Moc hezký příběh. Všechny knihy tohoto autora jsem přečetla za den, ale tato mi zabrala tři dny, protože jsem ji měla v angličtině. Ale zpátky k ději.
Od tohoto autora jsem četla hodně knih, ale nejvíc se mi líbila Babička drsňačka. Jako všechny, i tahle je napsána velikými písmeny a čte se sama.
Je o životě, a proto není vždy veselá, ale přesto vykouzlí úsměv na tváři. Je to velice oddychová četba, ale zároveň se nad ní musíte zamyslet. Takže jí doporučuji ne jenom dětem, ale i dospělým.

30.12.2016 4 z 5

Vyvolení Vyvolení Gabriella Poole

Tato kniha mě ze začátku moc nebavila. Ztrácela jsem se v dialozích a vadil mi ten styl psaní z pohledu třetí osoby, a proto jsem se do čtení trochu nutila. Ale pak jsem jednoho dne měla volné odpoledne a tu zbylou polovinu knihy jsem přečetla asi za dvě hodiny. Musím říct, že konec byl naprosto skvělý a nalákal mě na druhý díl, i přestože mě ze začátku tato kniha nudila a číst jsem jí nechtěla. Za mě teda tři hvězdičky. Sice bych jí chtěla dát víc, ale za tu první polovinu by to nebylo spravedlivé. Takže tři hvězdičky, ale určitě si přečtu druhý díl.

09.12.2016 3 z 5

Dračí znamení Dračí znamení Lucie Fidlerová

Velmi pěkná knížka. Je to zároveň prvotina autorky, což je trochu znát tou předvídatelností. Na tak nízký věk autorky je to však opravdu povedené. Musím také ocenit konec, který skutečně naláká čtenáře na další díl.

27.11.2016 4 z 5

Past na Sněhurku Past na Sněhurku Krystyna Kuhn

Past na Sněhurku mě opravdu bavila ještě více než Pohádkový zločin. Konec jsem sice tušila, ale stále jsem věřila, že to tak nebude. Za mě opravdu doporučuji.

14.11.2016 5 z 5

Girl Online Girl Online Zoe Sugg

Tato kniha se mi celkem líbila. Prostě mě nezklamala ani nepřekvapila. Byla to jen taková oddechovka, u které jsem si odpočinula. Ale hlavně se mi líbila postava Penny, která je taková smolařka a stávají se jí různé trapasy. Také musím přiznat, že je mi trochu trochu podobná a hodně jsem s ní soucítila. Za mě je to nenáročná kniha, kterou doporučuji těm, co si chtějí odpočinout a nepřemýšlet.:)

31.10.2016 3 z 5

Čarodějnice z Hex Hall Čarodějnice z Hex Hall Rachel Hawkins

Úžasné. Moc jsem od této knihy neočekávala, ale strašně mě překvapila. Také jsem se u čtení hodně nasmála a spoustu zvratů jsem neodhadla. Všem milovníků fantasy doporučuji

11.09.2016 5 z 5